Publicerad onsdag, 10 juli
Nyhet
Image

Peter Eriksson allvarligt skadad efter olyckan


I måndags sparkades Peter Eriksson i huvudet av hästen Lill Vincent i Rättvik.

Han fördes med ambulanshelikopter till Falun lasarett – för vidare färd till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han har legat nedsövd och opererats.
– Han ska opereras för ögon, okben och näsben, säger hans bror, travkusken Ulf Eriksson till Trav365.
Det var i samband med starten av lopp två i måndags i Rättvik som Peter Eriksson träffades av en spark i huvudet av hästen Lill Vincent. Hästen kom lös och Peter Eriksson blev liggande stilla på backen. Han fördes med ambulanshelikopter till Falun lasarett och därefter vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där har han legat nedsövd sedan dess och även opererats. I en presskommuniké från Region Dalarna beskrevs hans tillstånd som svårt skadad.
– Peter fick åka vidare från Falun till Uppsala under gårdagskvällen för nya undersökningar. Han ska opereras för ögon, okben och näsben. Det är vad vi vet i nuläget. Hur länge han varit nedsövd vet jag inte, säger Peters bror Ulf Eriksson till Trav365.

Han fortsätter:
– Det är skitjobbigt att inte veta vad som ska hända, det är väldigt ovisst. Man vet inte om det tillkommer några blödningar eller så efteråt, det var en våldsam smäll.
Ulf Eriksson berättar vidare att Peter Eriksson var talbar efter olyckan när han lämnade Rättvikstravet.
– Han var talbar och vid medvetande i går och kunde då säga sitt personnummer. Men vad som händer är omöjligt att säga nu. Det finns ingen prognos.
Under tisdagskvällen lämnade familjen ett uttalande om Peter Erikssons tillstånd till Svensk Travsport. De skriver följande:
”Peter är allvarligt skadad i ansiktet efter olyckan på Rättvikstravet! Han befinner sig på Uppsala akademiska sjukhus och får den absolut bästa vården, men han behöver lång tid för läkning”.
”Vi anhöriga ser och känner allas kärlek till Peter och till oss men vill på detta sätt ändå be om respekt och förståelse i denna svåra stund”.
Lina, Malin, Iris, Ulf och Katrin med familjer.

Skribent: Kanal 75
Foto: Lena Emmoth / TR Bild.