Publicerad måndag, 13 maj
Image

San Moteur närmar sig comeback


San Moteur har inte startat sedan han vann Prix du Bourbonnais på Vincennes den 10 december och blev klar för Prix d’Amerique.

En griffelbensskada satte stopp för tävlandet men nu är fjolårets elitloppstvåa kraftigt på gång igen.
– Jag vet inte om han kändes så här fin någon gång under fjolåret. Vi siktar på årsdebut runt midsommar, säger Håkan Arvidsson till Travronden.

Den tolvfaldige miljonären var i fjol tvåa i Elitloppet bakom vinnande Hohneck, efter att ha vunnit sitt försök. Kretsen kring stjärnhästen satsade sedan på ett vintermeeting i Paris där Prix d’Amerique var huvudmålet. Men de planerna skrinlades när han blev skadad och tvingades genomgå en operation för en griffelbensfraktur. Nu har skadan läkt och San Moteur har tränats för fullt under flera månader. En comeback är nu inte alltför avlägsen och det låter som att vi kan få se hästen på tävlingsbanan redan till midsommar.

Delägaren Håkan Arvidsson, som sköter träningen av sin guldklimp hos Björn Goop, berättar följande för Travronden.
– Han är längre kommen än vad jag kalkylerat med. San Moteur har gått fulla jobb under en tid och känns väldigt bra. Elitloppet kommer några veckor för tidigt men planen är att göra årsdebut antingen under midsommarhelgen i Årjäng eller på Färjestad den 28 juni, säger Håkan Arvidsson.
– Det stora målet är Åby World Grand Prix (10 augusti) och jag tänker mig att det blir två lopp innan dess. Visst hade det varit roligt att prova Elitloppet igen men egentligen är det inte San Moteurs bästa distans där. Förra året var han bra som tvåa men ändå inte på topp. Det tog på lite att betäcka samtidigt, fortsätter Arvidsson.

Skribent: Kanal 75
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR Bild