Publicerad måndag, 01 juli
Artikel
Image

Sprintermästarveckan är här!


Sprintermästaren är ett av Sveriges mest prestigefyllda travlopp, en årlig händelse som äger rum på Halmstadtravet varje sommar. Loppet har under åren attraherat några av världens snabbaste travhästar, och är en folkfest som lockar tusentals besökare till Halmstad.

Fakta om Sprintermästaren

Sprintermästaren startade 1971 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest eftertraktade titlarna inom travsporten. Loppet körs över en distans av 1609 meter, vilket motsvarar en engelsk mil, och kräver både snabbhet och skicklighet av hästarna och deras kuskar. Vinnaren av Sprintermästaren belönas inte bara med ära och berömmelse utan också med en betydande prissumma och i år är det hela 1.2 miljoner till vinnaren!
Till Halmstadtravets Sprintermästaren sida

Tidigare Vinnare

Genom åren har många legendariska travhästar tagit hem segern i Sprintermästaren. Här är några av de mest minnesvärda vinnarna:

  • Nuncio (2016): Magiska travaren som var tränad av Stefan Melander, dominerade loppet och visade sin otroliga snabbhet och styrka.
  • Readly Express (2015): Tränad av Timo Nurmos, visade denna häst en enastående prestation och satte ett imponerande avtryck i travhistorien.
  • Sebastian K. (2009):  Åke Svanstedt kom till Halmstad och segrade med vindsnabba hingsten.Vinnarna sedan 2015:

Halmstad: En Sommarpärla

Hemmaplan för oss i Team Simsalabim när hela trav Sverige beger sig hit till Halmstad.  Staden är känd för sina långa sandstränder, pittoreska landskap och ett rikt utbud av kultur och nöje. Under sommarmånaderna fylls Halmstad med liv och rörelse, och det finns mycket att se och göra.

Attraktioner i Halmstad
  • Tylösand: En av Sveriges mest berömda stränder, perfekt för sol och bad samt en mängd strandaktiviteter.
  • Halmstad Slott: Ett historiskt slott belägen mitt i centrum från 1600-talet som erbjuder guidade turer och en inblick i regionens historia.

Halmstadtravet

Halmstadtravet är inte bara en arena för högklassig travsport utan också en plats för familjeunderhållning och gemenskap. Här kan besökarna njuta av spännande lopp, delta i olika aktiviteter och avnjuta god mat och dryck i en trivsam miljö. I år med helt nybyggt restaurangdel och väderleksrapporten ser så här i början på veckan ganska bra ut.
Här kan du läsa mer om upploppets längd med mera på alla Svenska banor

Sprintermästar golfen
Undertecknad stod som slutsegrare 2022 och nu är jag rejält taggad inför årets Sprintermästargolf som spelas på Halmstad GK.
Lovar återkomma med hur fredagens tävling slutar. Vi ses på fairway!

V75 torsdag och lördag 

Dubbla V75 omgångar och massor av oss från Team Simsalabim kommer finnas på plats på banan båda dagarna.
Vi kommer även här på hemsida med tips och rank till båda omgångarna, och även lite sena tips från stallbacken om tiden räcker till.

En hel del andelar finns öppnade och många fler kommer.
Till Simsalabims andelar.

Välkommen till Halmstad och en travfest utan dess like!
//Fredrik
Simsalabim