Publicerad måndag, 06 maj
Tom
Image

Stoletheshow avstår Elitloppet


Det blir ingen ny start i Elitloppet för Stoletheshow.

Kretsen kring hästen väljer att avstå den plats man tog i Finlandia Ajo.

Vi tycker inte att det är rättvist att kasta ut honom till vargarna i årets elitlopp, säger tränaren Frode Hamre till Travronden.
I söndags tog han hem Finlands största lopp Finlandia Ajo för andra året i rad.
Det innebar en friplats till Elitloppet på Solvalla – samma väg som Stoletheshow tog i fjol då han slutade fyra i försöket och sjua i finalen.
Men det blir ingen repris för Norges bästa travhäst de senaste åren.
Tränaren Frode Hamre har i samråd med ägarna valt att avstå sin plats.
– Vi deltog i Elitloppet förra året där han gjorde en bra prestation och tog sig till finalen. Det var en upplevelse för oss och kretsen runt hästen. Men det blir inget elitlopp för Stoletheshow i år. Detta är med respekt för hästen men också för Elitloppet. Han har fyllt nio och är fortfarande full av löpglädje, men vi tycker inte att det är rättvist att kasta ut honom till vargarna i årets elitlopp. Han kommer att göra sig gällande i flera andra grupp I-lopp under hela sommaren och vårt fokus kommer att ligga där, säger Hamre till Travronden.
– Stoletheshow har förtjänat sin plats i Elitloppet men jag har full respekt för beslutet som Frode Hamre och ägarkretsen kommit fram till, kommenterar Solvallas sportchef Anders Malmrot via elitloppet.se.
Därmed återstår sju hästar till vad som ser ut att kunna bli den starkaste upplagan av Elitloppet på många år och ett av de mest högklassiga travlopp som körts överhuvudtaget.

Klara för Elitloppet 2024
Idao de Tillard – Theo Duvaldestin
Francesco Zet – Daniel Redén
Joviality – Sabine Kagebrant
Hohneck – Philippe Allaire
A Fair Day – Elisabeth Almheden
Go On Boy – Romain Derieux
Horsy Dream – Pierre Belloche
Don Fanucci Zet – Daniel Redén
Önas Prince – Per Nordström

Skribent: Kanal 75
Stoletheshow efter segern i C Th Ericssons Memorial på Solvalla i mars 2022 tillsammans med Björn Goop. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild.