Publicerad onsdag, 28 april
Image

V86 Tips och Rank Solvalla / Åby


En spelmässigt superintressant omgång i kväll. Alessandro Gocciadoro har lastat stora Italienska Bussen full med hästar som har mycket segrar i raden men är oerhört svårbedömda mot svenskt motstånd. Har jobbat lite i Italienska lopparkivet som ni förövrigt hittar här om ni är intresserade: Italienska Lopparkivet
(skriv hästens namn i högra rutan där uppe så kommer dennes starter upp och det är bara att klicka gång videon)
Många av Italienarna verkar spelarna köpa rakt av och jag tycker flera av dem är mäktigt överstreckade i kväll. Hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 8-rätt och vill ni vara med på mina andelsspel så hittar ni dessa här: www.atg.se/simsalabim  /Fredrik
V86-1 Lite av en chansning trots toppchans..

 7 Maestro Crowe börjar stiga över 70% och blir omgångens största favorit. Har självklart toppchans i den här typen av gäng. Kommer med 11 segrar på 16 starter och har kapacitet att ta sig uppåt i klasserna. Man skall dock ha med sig att han är lite osäker och det är lite av en chanstagning att gå ”all in” på en sån här jättefavorit.

13 Harper Seabrook är stark och rejäl och har hoppat bort en del pengar. Klart första utmanare om favoriten skulle göra bort sig.

5 Cayucos är streckad på 1% i skrivande stund. Urstark och formstark. Kusken och läge gör nog att många hoppar av tåget men garderar man och vill åt en rejäl bit av kakan så behvöer ett streck inte vara helt fel.

Rank: 7-13-5-6-14-1-8

 

 

V86-2   Norskt stål bättre än Italienskt..

6 Sofies Case har 12 vinster på 22 starter och 4a av 4a segrar i år i norge. Springspår kanske lite ovant men Ulf Ohlsson upp och kommer hon till spets skall det vara en bra chans.

9 Borboletta ännu en av de här Allesandro Gocciadoros hästar som man inte vet mycket om när de kommer hit. Jag ogillar att de kommer ut i stora spelformer direkt men men så är det. 9 segrar på 13 starter. Tycker hon blir lite överstreckad här.

5 Smaragd Norrgård har fin form och vann sist på ett bra sätt. Klart streckvärd och ser ut att bli lite bortglömd.

Rank: 6-5-1-9-3-4-7

V86-3  Bara 8 hästar men klassiga travare

1 Easy Cash får utan någon större tvekan tipset. Grymt fin vid vinst näst sist och fortsatt formstark sist efter passiv styrning av Kihlström. Det behöver vi nog inte oroa oss för nu när Bergh kör själv och kan han hålla upp innerspåret är det toppchans även om motståndarna från den röda armén är bra!  Jag spikar på systemet Spikar som inte ger vika 150:- går att köpa här.

4 Kick The Dust Ås har haft lite oflyt men fick äntligen vinna sist, var förvisso ett billigt gäng men den här 5-åringen har toppfart och Johan U låter nöjd.

7 Global Agreement har även han väldigt hög kapacitet, årsdebut nu och känns kanske inte knallhet även om det är ett måste-streck vid gardering av loppet

Rank: 1-4-7

V86-4  Vad går lirarna på !?

3 Cuenca vann i ett rätt billigt gäng sist men vilket intryck det var! Plättlätt från utvändigt och det kändes som om den kommer duga i bättre motstånd. Står finfint inne här och fått ett bra läge. Toppchans och mycket tänkbar och spelvärd chansspik då resten av kollektivet verkar fått Italienskt virus eller något.

5 Balla You S.M. – Ja, nu är det dags igen.. Gocciadoros Italienare som visserligen stått i låga odds och vunnit 5 av 18 starter. Men just nu 53% känns fullständigt omotiverat i den här ganska låga klassen och med en häst som ”bara” fått hop 125k på 5 segrar 1 andraplats och 2 tredjeplatser. Visst kan den vara bra men totalt iskall som lir för mig, streckar om man tar ett gäng men ger denna till Harryboy lirarna..

2 Call To The Bar var finfin i årsdebut vinsten. Bra läge och absolut given på garderad lapp.

Rank: 3-2-7-8-5-10

V86-5 Inte bästa loppet som körts

15 Hästar och här kan det mycket väl ligga en jätteskräll på lut då de betrodda hästarna inte direkt kommer från världsklass prestationer. Helgardera om du har råd.

1 Barbaro AS blir rätt rejäl favorit här och har onekligen passande förutsättningar.  Två starter i år och det har inte direkt slagit gnistor om Barbaro. Skulle kunna vinna om han hittat formen och får bestämma i spets men känns överstreckad.

8 Master Sea mötte tuffa hästar sist men gjorde det bra över dryga tre varv. Jepson upp nu och ett formstarkt ekipage som kan räcka mycket långt här.

13 Floydside AM är precis som Barbaro från Arnqvists stall. Bra fart och tillhör absolut de bättre här. Kan vinna men läget gör att det kan bli en tuff resa.

14 Imola Boko har bra form och känns superintressant med ny kusk i kväll. Helt bortglömd och kan skrälla. Ta många!

Rank: 8-13-14-1-12-11-10-4-5

V86-6  Ännu en…

4 Amornero Roc ännu en i Gocciadoros buss som styr mot Solvalla den här onsdagen. Imponerande med 15 segrar på 27 starter och ett bra läge här. Som övriga ruggigt svårbedömd mot svenskt motstånd men den här har finfina förutsättningar. Vann plättlätt från ledningen sist men mot svårbedömda motståndare. Överstreckad men kan absolut vinna.

6 Golden Guard smällfin och dunder snabb från start, kan han ta sig förbi Italienaren från start är mycket vunnet.

2 Messiah och 5 The Lucky One avslutade ruggigt bra sist och måste med.

Rank: 6-7-5-2-4-1


V86-7  Åby 1640m Autostart

5 Racing Ribb favorit i det här sprinterloppet. Avslutade bra sist på Solvalla i ett bra lopp. Möter några snabba sprinters och är en av de som kan vinna men långt från någon spik och faktiskt ännu en som jag tycker är lite överstreckad i dag.

7 Tabasco C.D har årsdebuten avklarad och säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Spår lite långt ut på vingen men skall absolut inte räknas bort här med Kaj Widell i sulkyn.

2 Västerbo Lexington kan öppna riktigt bra och sitter sannolikt tidigt i spets här. Gav sig från ledningen näst sist men visade återigen fin form sist. Bra chans leda runt om.

Rank: 2-7-5-3-4-8

V86-8    Härlig kvalitet på 3-åringarna i avslutningen

6 Cash Maker ännu en Gocciadoro häst den här onsdagen. Den här en av få som vi faktiskt fått sett mot svenskt motstånd. Höll dunderbra bakom Berghs superlöfte Borups Victory. Givet streck om man garderar loppet.

5 Chopin Car fick även han stryk mot Borups i årsdebuten, satt då i rygg ledaren och hängde med riktigt fint. Lopp i kroppen och kan vara ett streck.

4 Mellby Jinx springar på tufft motstånd den här gången, men oj va lovande Båths 3-åring inlett tävlandet. Avgjorde årsdebuten säkert efter ett väl kört lopp av mr. Adielsson och jag tror han har toppchans att lösa även denna uppgiften.
Spikar på Hundringen som ni kan köpa här

Rank:  4-6-5-1-7

Spikbud:
V86-8 nr. 4 Mellby Jinx
V86-3 nr. 1 Easy Cash

Chansspikarna: 
V86-2 nr.6 Sofies Case
V86-4 nr.3 Cuenca

Sköna skrällarna: 
V86-6 nr 2 Messiah & nr 5 The Lucky One
V86-5 nr 8 Master Sea & nr 14 Imola Boko

Överstreckade:
V86-4 nr 5 Balla You S.M
V86-5 nr 1 Barbaro AS
V86-6 nr 4 Amornero Roc

Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim