Publicerad tisdag, 29 augusti
Image

Bergsåker lördag V75


V75-1 Bra klass på inledande bronsloppet
Bronsdivisionen 2640m voltstart

1 Maybach W.F. radar upp topplaceringar i Norrland och briljerar i lite enklare gäng. Har haft svårt vinna i lopp med högre prissumma som detta och här tror jag några blir för tuffa.  Inget tidigt streck för mig.

2 Chestnut såg läcker ut i årsdebuten då han vann med till synes gott om krafter kvar. Ingen raket från start och hamnade en bit ner i kön från samma läge sist. Hade lagt Chestnut etta i ranken från bättre läge men trots det känns han given i striden och första utmanaren till Chitchat.  Han har även visat gång på gång att han gillar distansen

4 Parker drar till sig en del streck efter vinsten sist, fin fart i den här men lite inne på att de bästa är för bra den här gången. Inte helt lätt med spår fyra i volten.

6 In Love Boko höll bra som delad trea i årsdebuten, lopp i kroppen nu och springspår passar fint. Mäktigt snyggt inmatchad i klassen med bara några hundralappar till godo.

7 Chitchat gjorde det återigen riktigt bra som tvåa sist. Tål tuffa upplägg och när han nu lottats till springspår är mycket vunnet. Sitter Wäjersten i ledningen tidigt tror jag övriga får det tufft att rå på honom.

8 Cab Frontline bra som tvåa bakom Chestnut sist, kan vara en superskräll.

12 Dream Sensation blev allt fel sist i loppet efter att han startat från tufft utgångsläge. Samma visa här med spår 12, men han såg formstark ut till slut och blir det rejält tempo på loppet kan han komma in i matchen över den perfekt långa distansen.

Skrällen:
3 Global Crusader var med i en tuff öppning sist och blev sedan kvar på innerspår med krafter kvar. Från bra läge kan den här vinstvana 5-åringen som har 8 segrar på 19 starter absolut tänkas vara med i främre träffen. Ser ut att bli totalt bortglömd av lirarna och tar man några streck är han värd att fundera över.

Rank: 7 – 2 – 3 – 12 – 6 – 8 – 4 – 1 – 11 – 10 – 9 – 5