Publicerad måndag, 10 maj
DD
Image

Dagens Dubbel tips 10/5 Mantorp


DD-1    2140m Autostart.

1 M.T.Magic Dream kan öppna bra från innern och satt fast med krafter kvar sist och såg ganska formstark ut. Släpper sannolikt spets till någon mer betrodd men skall inte glömmas bort helt om man tar några streck.

2 One Kind Of Art har visserligen ett kanonläge med spår 2 autostart. Vann på ett bra sätt i årsdebuten och har fin statistik med 6 vinster på 16 starter. Iskrivande stund 73% på V64 och jättefavorit på dagens dubbel. Visst startar han med vinstchans men jag tycker klart överstreckad då det finns vasst motstånd. Kan inte heller öppna speciellt bra och jag tror inte det blir spets direkt den här gången.

3 Ajusco har gjort två lopp i år, vann årsdebuten och var riktigt bra som tvåa efter en tuff sista 500m sist. Anders Eriksson som kör är vass och kan han ta sig förbi favoriten i starten tror jag Ajusco blir svårslagen!

9 Solkattens Ferarri även han ett tänkbart garderingsbud.

Rank: 3-2-9-1-11

DD-2  2140m Autostart 4-åriga ston

9 Handle With Care kommer med två raka segrar och det har varit ett bra intryck vid båda segrarna. Bakspår ingen jättehöjdare men har rygg på ett par hyggligt startsnabba och det skulle kunna lösa sig ganska bra här. Kontio alltid bra på att ge betrodda hästar chansen och jag tror det är hygglig chans han får lägga ännu en vinst till de över 11.000 han redan har.  Spik på 25An lillen i kväll! V64 andel 25:- / 20st delar

6 Mellby Interest blir kanske favorit. Har dock inte startat sedan mitten av december och det är vanlig vagn och skor i årsdebuten. Tillhör absolut de bättre i loppet men behöver säkert något lopp i kroppen. Kan vinna men tycker 9 Handle With Care känns klart intressantare.

5 Conrads Malin var bra vid karriärens första vinst sist. Bra kusk i Rosleff och vettigt läge. Ett tänkbart skrällstreck precis som 11 Breeze Kronos kan vara.

Rank: 9-6-5-3-11