Publicerad måndag, 20 maj
DD
Image

Dagens Dubbel tips måndag 20 maj


Jag håller till här i Halmstad och det är här på hemmaplan kvällens Dagens Dubbel avgörs.
Rena rama sommaren här på västkusten och det blir en magisk måndag kväll vid ovalen.

Dagens Dubbel 1   Toppchans trots bakspår
2140m autostart
Ett lite ojämnt lopp där halva fältet känns som väldigt osannolika vinnare

2 Caddie Skott var riktigt fin vid ett par vinster i början på året. Efter det har hon inte riktigt fått till det och det blev en startgalopp senast. Fart finns och läget är bra, jag tycker hon är första utmanaren till favoriten.

4 Ellen Diablo kommer ut i årsdebut och har inte startat på över ett halvår, bra läge och kusk men känns ändå lite svårbedömd efter lång vila.

7 Landing Field gjorde det bra vid vinsten senast även om hon var lite seg sista biten. Lite tuffare nu och spår 7 bakom bilen, inget jag kastar mig över.

10 Nilla Lane vann årsdebuten på ett riktigt snyggt sätt och försvann då till enkel seger på 13.7 full väg. Tuffare motstånd nu, men ändå inget mot vad hon mötte förra året när hon gjorde det bra. Kommer med 4 segrar på 9 starter och har nu lopp i kroppen. Trots bakspår tycker jag detta är en klart motiverad favorit och en tänkbar spik på dubbeln. Notera även att hon har 165.000 kr på kontot, vilket är på kronan vad man får ha max för att deltaga.
Jag spikar på V64 andelen Magiska Tvåhundringen ⭐⭐⭐ Går att se här

11 Ina Minute har två raka segrar och fin form. Skulle kunna blanda sig i detta trots läget.

Skrällen: 
6 Calais Dei Greppi tog sin första seger senast i ett breddlopp. Mycket tuffare nu, men gillade intrycket på henne sist och hon har nu även två lopp i kroppen. Garderar man kan hon vara värd att fundera över.

Rank DD-1 
A. 10 
B. 2 -11 – 4 – 6 – 7 
C. 3 – 9 – 12 – 5 – 1 – 8


Dagens Dubbel 2  Skrällen känns otroligt spelvärd
2140m autostart

2 Tuf Of War ser ut att kunna bli ganska klar favorit i den här avslutande dubbel avdelningen. Jag är trots att han kommer med 8 vinster på 32 starter inte helt övertygad om storheten.  Har mött ganska bra hästar och vann ett lopp på Solvalla för fyra starter sedan, fick då en helt perfekt resa. Slog inga gnistor senaste, och även om Untersteiners 5-åring har ett bra läge är det inget jag tar till mig som favorit alls.

3 Chanel Trio är inte alls tokig och skulle kunna skrälla från bra läge.

5 Önas Quintus och 6 Longone River båda från Christoffer Erikssons stall blir betrodda. Skapliga lägen och kan hitta bra positioner direkt. Har ändå lite svårt se någon av dessa hitta först till linjen.

9 Notorious Zon har ett lopp i kroppen och kan mycket väl duga i ett sånt här lopp. Rankar jag högt trots väldigt lite spelad.

12 Utah Soutwind har en tuff uppgift att runda ett helt fält på en snabb sommarbana från spår 12. Kommer hit med snygga 9 segrar på 28 starter. Kördes tufft fram i dödens på Solvalla sist och höll väl hyggligt. Motståndet då klart mycket bättre än i kväll.
Kan Uhrberg lifta med i lite ryggar sista 700m tror jag Stenströmmers häst avgör det här. Given tipsetta för mig trots läget.

Skrällen:
7 Eagle Rock gjorde årsdebut på Tingsryd 1a maj och var då riktigt gott gåendes in på upploppet när galoppen kom. Hade varit väldigt långt fram där felfri. Har lite väl mycket galopper i raden, men fart finns det så det räcker till ett sånt här lopp, och Lugauers travare har 7 vinster på 24 starter. (men även 7 galopper på 24 starter)
Absolut given på en garderad kupong då han ser ut att bli väldigt bortglömd av spelarna.

Rank DD-2 
A. 12 – 7 
B.  9 – 2 – 3 – 5 – 6 -1 – 11 
C. 8 – 10 – 4

 


Raka Dubbeln
10/12

Chans Dubbeln
2.6.10 / 7.9.12

Garderings Dubbeln
10 / 1.2.3.5.6.7.9.12

Önskar dig stort lycka till i kväll. Det är 4 miljoner jackpot på V64 och mina andelar dit finns på www.simsalabimtrav.se
⭐⭐⭐
// Fredrik