Publicerad måndag, 06 maj
DD
Image

Dagens Dubbel tips Östersund 7 maj


Dagens Dubbel i kväll från Östersund med sitt härligt 218m långa upplopp.

En omgång där jag tror vi kan ha vettig chans utan att behöva speciellt många streck.

DD-1  Östersund 2140m autostart
5 Mini U.S.A.  blev det rejält drag kring när han kom från Norge till Östersund i början på februari. Kusken valde då att sitta kvar i andraspår när attackerna kom bakifrån. Det resulterade i att han blev kvar med rubbet sparad och han såg läcker ut. Körande Jan Lyng behöver vara lite offensivare i den här starten. Har dock fått ett bra läge med spår fyra efter en strykning innanför.

4 Hercules Godiva var bra i årsdebuten för drygt två veckor sedan. Gynnas även han av strykningen innanför och har en vass driver i sulkyn. Mats Djuse kör och hästen har lopp i kroppen.

Rank:
A. 5 – 4 
B. 8 – 6 – 12 – 7 – 9
C. 1 – 2 – 10

DD-2 Östersund 2140m autostart 
Ett klart bra lopp med hög kvalitet

1 Luca Di Quattro ser ut att bli ganska hårt betrodd. Mötte bra hästar sist på V75 men det slog inte direkt några gnistor om hästen. Från innern chansar jag bort honom från dubbeln.

5 Bourn Dominion min vinnare, såg absolut dunder läcker ut vid vinsten sist, har nu lopp i kroppen, bra läge och Mats Djuse i vagnen. Öppnar bra och har vunnit fyra av fem gånger i ledningen. Bra chans leda runt om.

7 Invisible Sun har nu ett lopp i kroppen och han har visat att det finns rejäl kapacitet. Spår lite långt ut, men hittar körande Linderoth en vettig position och han gått fram med loppet kan han utmana om segern.

Rank:
A. 5 – 7 
B. 1 – 8 – 11 – 9 – 2 – 3
C. 6 – 10 – 12

Raka dubbeln:
5 – 5

Garderings dubbeln:
4.5 / 5.7

Lycka till
// Fredrik
Simsalabim