Publicerad tisdag, 11 juni
DD
Image

Dagens Dubbel tips Solvalla 11 juni


DD-1  Bra chans för favoriten men lite väl hårt spelad
För hästar med max 460.000 kr – 2140m autostart

4 Speed Matters fick ett tufft lopp i Finland senast och tröttnade lite till slut. Visade härlig form innan i två raka och har ett bra läge här.
Inte helt borta.

5 Spader gör det jämnt och bra även om det kanske inte blixtrat form på slutet. Nu kuskförstärkt med Mats Djuse och en kul skräll om man garderar favoriten.

6 Oracle Vixi ser ut att bli väldigt stor favorit i det här inledande dagens dubbel loppet. Melanders 4-åring var riktigt läcker när han vann på 10.9 från ledningen på Gävle senast. Har mött stenhårt motstånd allt som oftast och skaffat sig hårdhet på sina 11 starter i karriären. Att det nu är full distans (sprint senast) känns inte som någon plusvariant.
Men så som förutsättningarna ser ut lär han leda det här loppet väldigt länge, kanske hela vägen.
Tycker han kan vara värd att gardera över 2140m när han blir så stor favorit.

7 Quintus Tooma var fin som tvåa i amatörloppet under Elitloppshelgen. Spår lite långt ut på vingen och endast en seger på nitton starter. Inte helt borta men kanske inte något knallhett vinstbud för mig.

Skrällen:
10 Sparky´s Dream klart bra som tvåa senast och tillhör de bättre i loppet. Behöver lite flyt med position och tempo, men kan absolut sluta långt fram trots bakspår.

Rank DD-1:
A.  6 – 10 – 4 – 5   B. 9 – 7 – 3 – 12    C. 8 – 1 – 11 – 2


DD-2 Skrällen har tufft utgångsläge men kan gynnas av tempo
Spårtrappa – Max 1.1 mkr – 2140m autostart

5 Fat Rabbit kommer med snygga 9 segrar på 19 starter och har fått ett ganska bra läge här. Vann knappt men säkert senast utan att imponera allt för mycket. Jag tycker Redéns kanin är lite väl hårt spelad trots bra spår och form. Motståndet är vasst och jag har lite feeling han behöver få bestämma i ledningen om han ska lösa detta.

6 Ringo Adore bara fortsätter att leverera jämna och bra prestationer. Spår lite långt ut på vingen och några snabba invändigt, trots det inte helt omöjligt Uffe skulle kunna ratta Ringo till ledningen skapligt tidigt med en offensiv styrning. Går det lite för fort kan det bli tufft hålla hela vägen. Tipsetta men garderas.

10 Kendal Jackson såg härligt formstark ut som fyra under Elitloppshelgen mot tufft motstånd. Klart enklare nu och trots bakspår ett mycket tidigt streck för mig.

Skrällen:
8 Robthebank har ett tufft utgångsläge och möter bra hästar. Känns ändå som ett klart kul skrällstreck på dubbeln. Hög kapacitet i grunden och formen sitter nog där även om det inte riktigt syns i raden. Blev lite störd in i sista kurvan senast men gick sen bra i skymundan som fyra bakom bra hästar. Mats Djuse var tvåa i årsdebuten med Larssons 6-åring och får chansen igen i sulkyn.

Rank DD-2:
A. 6 – 1 0 – 8   B. 5 -1 – 3 – 2 – 4  C. 9 – 12 – 11 – 7

Raka dubbeln:
6/6

Skräll dubbeln:
3.4.5.6.7.9.10 / 8 Robthebank

Garderingsdubbeln:
4.6.10 / 6.8.10

Önskar er alla stort lycka till i kväll. // Fredrik Simsalabim

Jackpot 3.5 miljoner på V64 i kväll. Start 19.30 från Solvalla och kvällens andelar finns här.


Köp andel