Publicerad fredag, 24 maj
Premium
V75
Image

Fredriks Tips & Rank V75 Elitlopps lördagen


📍 Solvalla
🕒 Starttid 15.00 lördag
🐴 Upplopp 200m

 Tips, rank och sammanfattning till V75  Elitloppslördagen.
Jag har jobbat genom lördagens omgång riktigt rejält och utlovar en hel del riktigt tuffa drag i veckans tips premium här nedanför.
– Stor varning för två jätteskrällar som är helt bortglömd av spelarna.
– Rank till alla loppen
– Tipsettan och chansspiken i V75-5 en av helgens mest spel och streck värda!
Välkommen till Elitloppshelgen med oss på Simsalabim // Fredrik

V75-1 Knäckte Click Bait och Aetos efter tufft lopp , vinner trots utgångsläget.
Stoeliten – 1640m autostart

1 Felicia Zet har gjort tre starter i Sverige i år och slutat tvåa i alla dessa. Gjort det riktigt bra och fått stryk av bra hästar, näst sist var det Elitloppsdeltagaren Decission Maker som var före i mål, senast avslutade hon tungt bakom Riet Hazelaar.
Öppnar bra men det känns väl inte direkt som hon det är 100% säkert att hon kommer kunna hålla upp spets från innern. Kan vinna det här, men har ingen riktigt feeling att hon skall vara ”klar” även om spets, Slåss om de ädlaste placeringarna, men är inget jag kastar mig över och går på.

3 Jennifer Sisu gör årsdebut och hon har inte startat sedan hon satt fast i fjolårets Breederscrown final. Mötte de bästa under fyraårings säsongen och slutade bland annat tvåa i Derbystofinalen. Kommer med snygga siffrorna 7 vinster 6 andraplatser på 19 starter.  Svårbedömd i årsdebut, men väljer Nurmos att ta ut henne här kan man nog räkna med att hon är i ordning direkt. Barfota runt om och jänkarvagn.

7 Betting Pacer galopperade från samma spår som hon har nu bricka sju bakom bilen senast i Finland. Visade härlig form innan med tre raka, klurigt läge men ett streck om man tar en handfull kan hon vara. Skor igen nu då galoppen kan berott på barfota.

8 Zeudi Amg har fått sämsta utgångsläget och riskerar få ett tufft lopp från spår 8 bakom bilen. Fick vila lite över vintern och var tillbaka i Napoli 30 maj. Fick då öppna hårt från 6 bakom bilen men kunde ta över ledningen efter en bit. Gick sedan undan på ett bra sätt över upploppet och vann med en dryg längd. Säkert bättre med loppet i kroppen, och har visat att hon duger i Sverige. Vann i somras på Hagmyren från samma spår. Fick då backa sig sist och attackera rejält varvet kvar.  Knäckte då bland annat Click Bait, Aetos Kronos och Milliondollarrhyme och vann enkelt på 09.9 efter tufft lopp. En liknande prestation gör slarvsylta av det här gänget.
Barfota och bike igen.

10 Illusion Jipad slutade trea i ett monté lopp över 3000m i Caen senast. Var dock ”en mil” efter vinnaren där men gick imponerande 13.3 över den långa distansen.  Känns långsökt över kort distans från bakspår för mig. Man ska dock tänka på att kusken Eric Raffin kan vara väldigt offensiv i loppen till och från och han kan mycket väl se det blir åka av hela vägen.

Skrällen:
2 Aurelia Express öppnar bra och har ett bra läge över den korta distansen som passar henne perfekt, gick bra lite i skymundan senast och kan vara på väg mot formen. Även om hon inte tar sig förbi Felica så sitter hon bra till direkt. Helt klart ett tänkbart skrällbud från spår två med Magnus Djuse i vagnen.

Rank V75-1
A.
8 Zeudi Amg

B.
3 Jennifer Sisu
1 Felicia Zet

7 Betting Pacer
2 Aurelia Express
10 Illusion Jipad

C.
4 Xerava C.D.
5 Mellby Korall
9 Harper D.K.
6 J.J. Another Vinn

 

V75-2  Kontio kommer flygande längt ut på upploppet
Klass II final – 2140m autostart

1 Eolo Wise L. en snabb Gocciadoro travare som imponerade rejält vid seger i Finland senast.  Var även ruggigt bra vid vinst från dödens i Rom gången innan. Känns väldigt bra för klass II och kan mycket väl leda det här loppet runt om.
Har två galopper senaste fem starterna, den ena kom i ledningen när han var helt själv, den andra kom direkt i starten. Inte helt att lite på, men fart finns det gott om.  Gul kusk läggs etta i ranken och är helt klart ett tänkbart spikbud, men den här STL finalen för lägsta klassen håller väldigt bra klass.

6 Lexus B.R. har 7 segrar på 8 starter och var läcker när han vann på Åby senast. Nu kör ordinarie kusk igen och det lutar barfota runt om för första gången någonsin, vilket givetvis känns klart spännande. Kan få svårt att hitta till ledningen trots att han öppnar klart bra. Räknas med chans från alla positioner.

7 Kingen Mearas har fyra segrar sista fem och två raka ettor nu. Härlig form och kommer nog klara sig högre upp i klasserna. Spåret nu gör att han får stå tillbaka lite i ranken, men tar man några streck ska Wäjerstens 4-åring med ganska tidigt.

11 Spike M.M. var klart bra vid segern senast och har snygga 5 segrar på 7 starter. Tuff uppgift den här gången, men blir det överljudsfart så kanske han kan komma in i matchen.

12 Antognoni en Nurmos 4-åring med 50% segrar (5 av 10) har sett mäktig ut i årets två starter. Det ska bli oerhört svårt att blanda sig i striden från spår 12 en Elitloppslördag när det bara är bra hästar i loppen. Men denna måste jag bara ha med, spikar man inte i loppet given. Lite svårt att säga hur bra han är för i de två senaste har han sett ganska obrukad ut i mål, då landade han senast på 12.7 över 2640m autostart. Konto perfekt på den här typen av uppgifter och ekipaget kommer flyga lågt längst ut över Solvallas 200m långa upplopp.

⚡ Skrällen:
Bakom de fyra första rankade hästarna känns det här loppet oerhört jämnt och det vimlar av formstarka hästar och kuskar.  8 Coin Master har härlig form och gick ett bra upplopp till vinst senast. Tufft begära att han ska vinna det här från spår 8 bakom bilen, känns kanske lite osnabb mot de bästa. Men ser läcker ut och får magikern Mats Djuse i vagnen, garderar man lite kan han vara en superskäll att plocka med på kupongen.
Börjar man gardera på det här loppet skulle man kunna överväga en helgardering.

Rank V75-2
A.
1 Eolo Wise L.
12 Antognoni
6 Lexus B.R.

B.
7 Kingen Mearas
11 Spike M.M.
8 Coin Master
9 Earnest
6 Emerald Island
3 Frodo De Castella
4 Gibraltar

C.
10 Zaire Heldia
2 Black Mountain


V75-3 Skrällen helt bortglömd, kan vinna med bara lite klaff
Silverdivisionen final – 2140m autostart

2 Combat Fighter har fått drömläge och öppnar som en blixt. Tänkbart bud även om min feeling är att han blir lite överbetrodd i en tuff final. Lär inte få sitta och bestämma i ledningen här.

3 Crown Wise As låter det bra på från Haapakangas, haft form länge nu och kan sluta långt fram från bra utgångsläge.

6 Maybach W.F. vann hur lätt som helst senast från ledningen efter att ett par motbud försvunnit på vägen. Finns riktigt bra fart i 6-åringen och skrällkusken Mika Forss får chansen i sulkyn den här lördagen. När han ser ut att bli väldigt lite streckad tycker jag han kan vara värd ett streck på en välgarderad kupong.

7 Jerka Sting har vuxit rejält i mina ögon och blivit lite av en favorit. Mycket bra vid två raka segrar men har nu fått ett lite tufft utgångsläge med spår 7 bakom bilen. Sjöströms krigare har 14 vinster 7 andraplatser på 39 starter och jag blir inte det minsta förvånad om han tar ännu en seger. Behövs lite flyt från start, men känslan är att han är tillräckligt snabb för att hitta ner i banan. Lägger jag etta i ranken, men detta är ett jämt och bra silverlopp där det krävs en 4-5 streck för att känna sig någotsånär säker på att överleva.

10 Winterburn fick aldrig tag i ledande Combat Fighter senast efter gått utvändigt om denne hela vägen, men det var inte mycket som skiljde i mål. Med lite tempo kan Mattias Djuses 6-åring som även denna gång körs av Kihlström bli svår att stå mot till slut.

⚡ Skrällen:
8 Xanthis Hilton har något förvånande galopperat två gånger i rad från spår tre och fyra bakom bilen. Senast i kapp fältet och såg formstark ut som fastlåst i ryggar. Nu får Björn Goop chansen och läget är allt annat än bra. Håller han sig i skinnet tror jag absolut han har fart att vara med och göra upp om det här. Ett av omgången mest spännande skrällstreck trots spår 8 bakom bilen då han är totalt bortglömd av spelarna.

Rank V75-3
A.
7 Jerka Sting
10 Winterburn
8 Xanthis Hilton ⚠️
2 Combat Fighter

B.
6 Maybach W.F.
3 Crown Wise As
5 Amazing Player
11 Global Dancer
4 King Of Djazz

C.
9 Without A Doubt
1 Triton10 miljoner jackpot Stryktipset lördag. Vi har andelar i alla prisklasser. Välkommen in www.tipsandelar.seV75-4 Wäjerstens duo given – Skrällen fixar korsdrag vid vinst

Diamantstoet final – 2140m autostart

1 Mellby Lion och 5 Dutchess Sun båda från Wäjerstens stall, slutade 1a och 2a senast och kan mycket väl göra det igen om det skulle klaffa på vägen. Mellby hittade då till senast och Dutchess blev kvar med lite krafter kvar i ryggen. Båda lite tufft inne på pengarna i den här spårtrappan och riskerar att få vass motståndare i ledningen. Lite feeling att Duchess kanske kan vara tuffare av de två och lägger henne etta i ranken.

6 Urbina Southwind blev det lite fel vägval för senast och formen sitter nog fortfarande där. Öppnar riktigt bra och jag tror inte det är omöjligt man kan hitta till ledningen. I så fall mycket vunnet och Urbina är  tidig på min kupong, får Erik Adielsson i vagnen den här gången.

13 Kashmina B.R. en norsk gästa med 13 segrar på 42 starter och en magisk form. Verkligen en kämpe av renaste vatten som gillar att vara först när mållinjen närmar sig. Djuse upp i sulkyn nu givetvis intressant, tuff uppgift den här gången med många att runda. Kan tänkas trots klart svårt utgångsläge. Det är dock en lite ojämn final och hon tillhör helt klart det övre skiktet.

Tänk på att det är en spårtrappa och en sådan som Kashima B.R har mer än dubbelt så mycket som Mellby Lion, och Olga Utca FEM gånger så mycket som Mellby Lion. Det är ganska ovanligt att det är så stora skillnader i den här typen av lopp.

⚡Skrällen:
12 Caprioska Font är inte alls tokig och har snygga 12 segrar på 50 starter.  Goops 6-åriga sto har suttit lite halvfast två gånger i rad på Solvalla mot bra motstånd. Nu är spåret riktigt tufft, men loppet är lite skiktat och kan han hitta en vettig position är jag inte främmande för att han kan vara långt framme.  Här kan det bli korsdrag i kuponghögen om Goop hittar först till linjen.

Rank V75-4
A.
5 Dutchess Sun
1 Mellby Lion

6 Urbina Southwind

B.
13 Kashmina B.R.
12 Capiroska Font ⚠️
9 Mi Amore Bros
10 Ziva
15 Olga Utca

C.
14 Collier I.T.
11 Bold Face
7 Nycora
2 Bonnie Wibb
4 Dino Cream
3 Honey Dun Girl
8 Vilja T.Y.C


V75-5 Tipsettan en vinstmaskin som inte blir så hårt streckad
Klass I final – 2140m autostart

1 Wall Of Moni en vinstmaskin från Hamres stall, har startat med i Norge på slutet men ser otroligt rejäl ut. 9 vinster på 18 starter hittills i karriären. Öppnar bra men när man kikar på tidigare lopp så har han mest haft lite lägen där det inte laddats. Känns som om han kan öppna än bättre än visat på slutet om man testar rejält. Skulle han kunna hålla upp ledningen tror jag han vinner det här, mer sannolikt är kanske att körande Kihlström får leta sig ut i andraspår tidigt.  Visst är favoriten tuff, men Wall Of Moni kan nog springa en kuslig snabb tid från en tät-position. ⭐⭐⭐
Jag tycker det är är ett av omgångens mest spel intressanta drag och en riktigt spännande tipsetta.
Chansspik på tuffa andelen 8x8x1x1x1x8x8  167:-  Kolla in systemet här

2 Portofino är kusligt bra nu och vann på ett mycket imponerande sätt senast före Mellby Knekt. Nu kommer det gå undan och det gäller att inte tappa för mycket position från start. Visst kan Larsson 5-åring vinna. Men som klar favorit tycker jag spelvärdet helt klart finns på Wall Of Moni.

4 Joint Chief är jämn och säker och nästan alltid med där framme. Har feelingen att någon är snabbare sista biten även denna gång, men absolut inte helt otänkbar från bra läge.

5 Mellby Knekt fick visserligen ge sig mot Portofino senast. Kanske kan man ta sig förbi invändiga här och sitta i ledningen tidigt. Jag är om det händer inte alls främmande för att Nurmos / Kontio kan få revansch. Tidigt streck och kan vara med i striden även om han inte når ledningen.

6 The Flying Eagle fick ge sig sista biten mot Drill senast. Har hög kapacitet och 7 vinster på 20 starter. Inte helt borta.

7 Wishful Order galopperade senast på väg till ledningen, kom tillbaka och attackerade i tredje och galopperade igen. Något stämde inte den dagen. Fart finns det i massor och han ser ut att bli rätt rejält bortglömd av lirarna. Ett av de tidigare skrällstrecken jag plitar ner på kupongen.

⚡ Skrällen:
3 Needém kom med en riktigt bra avslutning som trea i Finland senast och var inte långt efter vinnaren i mål. Körande Santtu Raitala är vass och från bra spår tycker jag han ska räknas ganska tidigt.

Rank V75-5
A.
1 Wall Of Moni
2 Portofino
5 Melllby Knekt
7 Wishful Order

B.
3 Needém
6 The Flying Eagle
4 Joint Chief
11 Charron
9 Maserati Hall
10 Kapten Nemo

C.
8 The Great Kemp
12 Olympic Winner


V75-6 Gocciadoro avgjorde loppet i försnacket
Bronsdivsionen final – 2140m autostart

1 Dany Capar kunde köra sig till spets från spår 8 bakom bilen på Jägersro senast, väl där tog han en säker seger. I snacket inför denna start uttalade sig Allessandro: – Det är en smart och lätthanterlig häst som öppnar riktigt snabbt och jag kommer köra honom i ledningen.
Så gör man när man bestämt sig för att skrämma bort tänkbara spetsjagande konkurrenter 🙂
Skämt och sido, jag kan bara hålla med, tror gul kusk har toppchans att hålla upp ledningen. Väl där blir han oerhört svårslagen.

2 Kendall Jackson hade jag förväntat mig lite mer av senast även om han absolut inte var dålig. Bra läge nu och ser ut att bli totalt ospelad. Kan vara en jätteskräll.

3 Never Mindém vann på ett bra sätt i årsdebuten. Det loppet var dock klart enklare motstånd än nu. Spåret är dock bra och vass kusk i Magnus Djuse.

6 In Love Mearas var inte helt långt efter Dany Capar senast efter vilsam resa. Två lopp i kroppen och känns som en av de tidigare utmanarna trots spår lite långt ut på vingen.

7 Pingis gick väldigt starkt till slut i Danmark senast. Tuffare motstånd denna gång.

Tänk på att:
Tre hästar i det här loppet kommer från Redéns lada och har alla bra startspår. Man kanske kan ana att de inte kommer köra allt för tufft mot varandra.

Skrällen:
10 Celiaz från samma stall som favoriten kan mycket väl vara värsta motbudet. Var tillbaka på nordisk mark när han vann på ett bra sätt för ett par veckor sedan på Åby. Lite intressant med Santtu Raitala som kusk, feelingen är att han kommer köra för vinst sista varvet. Snygga siffor på Celias då hon kommer med 20 vinster på 42 starter. Mycket tidigt streck om man garderar favoriten.

Rank V75-6
A.
1 Dany Capar

B.
10 Celiaz
5 Riet Hazelaar
6 In Love Mearas
3 Never Mindém
2 Kendall Jackson
4 Illfindmywayhome
7 Pingis

C.
9 Bold Request
12 Icon Mearas
11 Danilo H.B.


V75-7 Kontio rundar allt – Skrällen från italienska arkivet
Harper Hanovers – 3140m voltstart

1 Keep Gamble är absolut stenhård och kommer med imponerande 8 vinster på 14 starter. Nurmos 5-åring står perfekt inne på start i det här loppet och man kan ana att man siktat hit sedan ett tag. Vann årsdebuten och lär nog vara än bättre nu. Klurigt var han hamnar från innern då han inte känns som en raket från start.

2 Leroy Boko en läcker travare med 9 vinster på 24 starter. Långt efter High On Pepper senast och får nog svårt vinna igen.

6 Swish The Cash får många anhängare, stark som en björn och trivs utmärkt över distans. Min feeling är nog ändå att han kanske är lite kort i rocken mot de bästa. Bara om flera streck för mig.

8 Working Class Hero har gjort tre riktigt bra lopp i Frankrike, kunde haft tre segrar, men åkte dit på målfoto senast.  Klurig uppgift nu, men jag tycker ändå inte han är helt borta. Spännande skräll vid gardering.

11 Izoard Vedaquais en fransk gäst med 18 segrar på 38 starter.  Körde sig till ledningen tidigt i Caen senast och kunde hålla undan för Elitloppsdeltagarna Honeck och Idao de Tillard.  Hade inför den starten inte startat sedan han var favorit i Prix de Paris på Vincennes i februari. Kördes då väldigt tufft till täten, men blev trött in i sista sväng och galopperade.  Gången innan det kördes han ultraoffensivt i Prix de Amerique och tröttnade. Jag är faktiskt rätt skeptisk till hur kusken Benjamin Rochard kört i flera starter, och hur han ska lyckas lösa det här från innerspår på 40m tillägg vet i sjutton.
Hästen har vunnit överlägset mest pengar med sina dryga 10 miljoner och mött världseliten gång på gång. Men med dessa förutsättningar tycker jag han blir rejält överstreckad av spelarna.

12 Horchestro är väldigt stark och rejäl, vann ett monté lopp för tre starter sedan över dryga tre varv fullständigt överlägset. Senast blev det perfekt lucka från rygg ledaren och knapp vinst. En tänkbar jätteskräll men möter nog några lite för bra.

13 Gamin Jaba knäckte Global Badman till slut senast med Mr. Redén själv i sulkyn. Nu kör han själv igen vilket faktiskt var en rejäl överraskning för mig.  Har svårt se ekipaget ta sig först till linjen, men helt borta om det klaffar på vägen är han inte.

14 S.I.P försökte hänga på High On Pepper i Örebro senast men var chanslös sista halvvarvet. Gjorde det dock riktigt bra som klar tvåa och kan vara långt fram även här.

15 High On Pepper var tillbaka i gott slag senast och det var en mäktig avslutning som resulterade i ännu en övertygande seger. Har vunnit 9 av de senaste 10 starterna. Stark och snabb som få, och trots läget tycker jag det ser ut som en jättechans för Kontio och High On Pepper att lösa det här. Given tipsetta och spikbud trots många att runda.

Skrällen:
5 Cosmico Polare har jag studerat rejält i det väldigt användbara Italienska lopparkivet. 8 segrar senast 10 starterna och de två av dessa han inte vunnit har han slutat trea inte långt från vinnaren. Står stenhårt inne på pengarna och är svår att sätta in mot det här motståndet. Men sättet han vunnit en hel del av loppen på imponerar på mig.  Långsökt att tro han ska vinna, men kul skräll att sitta med på en garderad kupong, lär bara bli streckad på någon enstaka procent.

Rank V75-7
A.
15 High On Pepper

B.
1  Keep Gamble
8 Working Class Hero
11 Izoard Vedaquais
14 S.I.P
5 Cosmico Polare
6 Swish The Cash
13 Gamin Jaba
12 Horchestro

C.
2 Leroy Boko
7 Orloando Young
10 Bolt Kronos
9 Global Dubhe
4 Lady Silver
3 Striking Eagle


Sammanfattning Solvalla Elitloppslördagen:

Bästa spiken:
V75-7 nr 15 High On Pepper / Jorma Kontio

Näst bästa spiken:
V75-6 nr 1 Dany Capar / Alessandro Gocciadoro

Chansspiken:
V75-5 nr 1 Wall Of Moni / Örjan Kihlströmo

Överstreckade:
V75-5 nr 2 Portofino / Fredrik B Larsson
V75-7 nr 10 Izoard Vedaquais / Benjamin Rochard

Magiska Nurmos dragen:
V75-1 nr 3 Jennifer Sisu / Santtu Raitala
V75-2 nr 12 Antognoni / Jorma Kontio

Skrällarna vi jagar potten med:
V75-3 nr 8 Xanthis Hilton / Björn Goop
V75-5 nr 7 Wishful Order / Mats Djuse
V75-6 nr 10 Celiaz / Santtu Raitala / Alessandro Gocciadoro
V75-7 nr 5 Cosmico Polare / Antonio Di Nardo

DD-tipset raka:
1 / 15

DD-tipset garderingen:
1.5.10 / 1.5.8.15

Magisk lördag väntar, hoppas jag kan hjälpa dig en bit på vägen mot 7-rätt.
Mina andelsspel till helgens dubbla V75 omgångar finns på www.simsalabimtrav.se ⭐⭐⭐
Den här veckan kommer jag även med tips till söndagens omgång, missa inte att det är 15.00 som gäller för start både lördag och söndag.

På med rosa hatten och lycka till i jakten på 7-rätt!

//Fredrik Persson
Simsalabim