Publicerad torsdag, 13 juni
Premium
V75
Image

Fredriks V75 tips Boden 15 Juni


Boden – Midnattstrav – 43 miljoner jackpot

Det är en härligt återkommande omgång den här kvälls V75 vi bjuds på varje år i juni från Boden.

📍 Start V75 – 20.30
📍 Jackpot – 43 miljoner
📍 Upploppet – 200m
📍 Champion 2023 – Mika Forss

V75-1 Wäjersten med vass trio

Silverdivisionen – 2140m autostart

Tre hästar från Wäjerstens stall och alla har lottats till vettiga utgångslägen.

3 H.C.`S Crazy Horse hade ett omöjligt läge med spår 12 på Mantorp senast, kördes invändigt men såg klart spänstig ut över upploppet i skymundan. Bra läge här och Erik Adielsson får chansen i sulkyn igen. Fin bakom kusligt bra vinnare gången innan och formen är på topp. Ett av mina första val och givet streck vid gardering.

4 Heartbeat Thunder kör ”chefen själv” och 5-åringen ser ut att vara i ett härligt slag igen. Till ledningen efter en bit senast och gjorde sitt eget lopp mot lite tunt motstånd. Vann på imponerande 12.9 över 2640m och var väl en sisådär 70-80m före tvåan i mål. Tuffare nu men med ett par hästarna från samma stall bredvid ser chansen god ut att Heartbeat hittar till spets tidigt. Väl där svårslagen.

5 Night Art fick ett perfekt lopp senast och tackade för det genom att spurta till enkel vinst. Mats Djuse är vass på att hitta rätta vägarna fram, och kan absolut blanda sig i striden här med rätt resa.

8 Working Class Hero står fullständigt perfekt inne i klassen och behöver bara ta en femteplats för att nästa start ska vara i högsta klassen. Ble kanske lite småstörd senast i Harpers innan galoppen kom, ser fortsatt fin ut och har mött stenhårt motstånd. Med tempo kan han sänka det här gänget trots spår nio.

Jackpot skrällen:
8 Maybach W.F. gick lite halvbra i skymundan på Solvalla i den senaste Silverfinalen. Spåret långt från bra nu, men Mika Forss har skrällt förr i den här typen av lopp. Han är även de två senaste årens champion på just Bodentravet. Tänkbar jätteskräll vid gardering.

Rank V75-1
A.
4 Heartbeat Thunder
3 H.C.`S Crazy Horse
9 Working Class Hero
5 Night Art

B.
8 Maybach W.F.
6 King of Djazz
1 Roller Coaster Ås

C.
2 Leave your Sox ON
10 The Bald Eagle
7 Gazonline Mearas


V75-2 Kontio perfekt på den här typen av uppgifter.
Diamantstoet – 2140m voltstart

Femton ston utspridda på två volter gör upp om segern.

2 M.T. Special Girl har två raka segrar i enklare gäng. Kan vara långt fram även här, även om jag har lite feeling att hon får svårt vinna.

6 Point Of View är inte så tokig och känns lite spännande som skräll vid gardering. Mats Djuse och springspår en rejäl plusvariant.

8 Relevant Stride har imponerande 8 vinster på 11 starter och imponerat rejält vid flera av vinsterna. Jagade nionde raka segern på Solvalla senast men fick se sig besegrad sista biten. Det var inte mycket att säga om då det gick fort hela vägen och vinnaren var bra. Det här motståndet känns klart passande och Kontio är kanske en av de första jag väljer som kusk på en favorit, gör sälla misstag och här behövs det lite fingertoppskänsla från spår två på andravolten.
Möter en del med mer rutin, men uppgiften är så pass passande så jag utnämner henne till veckans bästa spik.

15 Soccerbox har varit riktigt bra på slutet. Kommer med imponerande 9 vinster på 26 starter. Klart intressant nu att Magnus Djuse kör. Ett av de tidigaste garderingsstrecken om man inte spikar favoriten.

Jackpot skrällen:
4 Tactiacal Lady U.S. var inget extra i årsdebuten för ett par veckor sedan. Nu låter det som man tror hon kommer göra ett bättre lopp. Mötte stenhårt motstånd förra säsongen som treåring och vann bland annat ett Breeders Crown lopp här på Boden. Kul streck vid gardering av favoriten till låg procent.

Rank V75-2 
A.
8 Relevant Stride 📍

B. 
15 Soccerbox
4 Tactical Lady U.S. ⚠️ 
14 Grit Brodda 
2 M.T.Special Girl
3 Noticeèm
9 Priscilla Håleryd
10 Mellby Interest
1 Aya Face 
6 Point of View

C.
7 Ice girl L.A. 
12 Crazy J.Lo
11 Sweet And Wild
5 Glendalough
13 Like Di Serafino


V75-3 Tre streck räcker långt trots att alla har svåra lägen.
Klass II – 2140m autostart

1 Goodwin Zet har sedan några starter hamnat i träning hos Antti Ojanperä. Har gjort jämna och bra prestationer i Finland. Känns lite svår att sätta in här, även om han öppnar bra känns det långt från säkert han kan hålla upp ledningen från innern. Lyckas det är mycket vunnet.  Givet streck vid gardering men inget jag litar på fullt ut. Vass kusk i Santtu Raitala på plus sidan.

4 Summit By Porxy har varit riktigt bra på slutet, sträckte på sig på ett bra sätt senast och höll undan knappt men säkert. Kommer med raden 1-1-2-3-1 och trivs på Boden. Möter nog kanske några som är lite tuffare nu, men firma Salmela / Ohlsson på Boden med en formstark häst känns inte som man kan räkna bort helt.

8 Zigzag Zagazoo har inte bara ett skönt namn utan en härlig kapacitet vad det verkar. 4 vinster på 7 starter och var tillbaka i seger tagen igen senast. Såg då väldigt fin ut över mål och duger nog väldigt bra mot det här motståndet.

9 Kurtz en Westholm tränad 4-åring som jag gillar skarpt. Två raka nu på bra sätt och även om han fått bakspår här så har jag bra feeling för att han trots allt kan vara först i mål. Trion 8,9 och 12 sticker ut lite men jag lutar ändå att att Kurtz kan vara en klart bra chansspik.

Jackpot skrällen.
12 Coin Boy L.A blir nog ingen jätteskräll men heller inte så hårt spelat från spår 12.  Otroligt rejäl 3-åring som mött en del bra hästar. Inget att lita på, men kör fröken Olofsson felfritt kan det här ekipaget bli tufft stå mot sista biten på Bodens 200m långa upplopp

Rank V75-3 
A.
9 Kurtz  📍
8 Zigzag Zagazoo 
12 Coin Boy L.A  ⚠️

B. 
1 Goodwin Zet 
4 Summit by Proxy
7 Heineken Bishop
11 I.D. Gasolin
5 Sensitive Tile
2 Fructose
3 S.G Dangerous 

C. 
10 Mo Salah Boko
6 Fantastic Godiva


V75-4  Tipsetta på kusk och fart!
Kallblodsdivisionen – 2140m voltstart

Kallblodslopp utan de bästa djuren i startlistan. Jag får nog erkänna att den optimala lösningen här om man har möjlighet är en helgardering.

3 Teknolina gick ett bra upplopp till vinst senast, samma förutsättningar nu med Ove A i sulkyn och på Bodentravet. Tidigt streck helt klart.

6 Prinsen Af Sola kanske blir favorit tillslut när röken har lagt sig. Vann på ett mycket snyggt sätt senast om än i ett ganska billigt gäng. Motståndet inte så blodigt nu heller och från springspår borde han kunna sitta ganska bra till direkt. Linderoth upp i vagnen på Prinsen som kan ta sin 10onde seger i den 42a starten om det klaffar fullt ut.

7 Järvsömalla är dubbelt så gammal som prinsen med sina 10-år. Har inte vunnit på väldigt väldigt länge, förstärks nu med Kihlström och har visat bra form på slutet. Lite långsökt, men ska denne vinna något V75 lopp så är det nu.

13 Pyrotek är inte direkt helt att lita på, fart finns det dock att smälla runt den här typen av gäng. Att han även har Sveriges vassaste kallblods chaufför Mats Djuse i vagnen gör inte saken sämre. Tipsetta på kusk och fart, men inte att hålla i handen när det blåser.

Jackpot skrällen:
9 Stålviktor går väldigt jämnt och säkert utan att vinna ihjäl sig. Har visat bra form på slutet och skulle det max-klaffa är han inte helt borta.

Rank V75-4 
A.
13 Pyrotek
6 Prinsen Af Sola 
3 Teknolina
5 M.P Domino
12 Fyrfaks
9 Stålviktor ⚠️
11 Ivarsviking

B.
2 Tåga Ryker

7 Järvsömalla
4 Modig
1 Ravn Kiro
15 Mellem Frost
8 Sjövoll Julius

C.
14 Tangen Svenn
10Trö Flax


V75-5 Jämn brons över sprint, kan löna sig att strecka halva fältet
Bronsdivisionen – 1640m autostart

1 Imperator F.I. var klart fin vid vinsten på Vermo i början på maj, slutade efter det trea på Bollnäs för ett par veckor sedan. Då bakom en riktigt vass duo, Lite osäkert var han hamnar här från innern, öppnar bra men kan få tufft svara ut de snabbaste. Behöver nog lite flyt, men är ett mycket tidigt streck.

4 Icon Mearas fick nöja sig med en sjätteplats i den riktigt tuffa bronsfinalen på Solvalla sist. Bra inne i klassen och fått ett vettigt utgångsläge. Ett tidigt vinstbud.

6 Last Dying Breath hade inte startat på några månader när han kom ut på Boden för en vecka sedan. Vann då på ett läckert sätt och såg riktigt spänstig ut.  Tuffare mot nu, men kanske kan man ta sig förbi många direkt i starten, skulle körande Olofsson kunna hitta till ledningen kan hon leda hela vägen.

5 Djang Limit och 9 Inge B. Svärlig hade en duell senast då den senare gick segrande ur striden. Båda dessa streckas ganska tidigt vid gardering.

Jackpot skrällen:
10 Henessi Walk gjorde ett väldigt bra intryck vid segern senast, tufft ha bakspår över kort distans i bronsförsök. Men här kan det bli tempo och när nu Magnus Djuse får chansen i sulkyn känns han som ett ganska tidigt skrällstreck.

Rank V75-5 
A.
6 Last Dying Breath
4 Icon Mearas
1 imperator F.I.
10 Henessi Walk ⚠️

B.
5 Djang Limit 
9 Inge B.Svärlig
3 The Oak L.A.
8 Bacon Kronos 

C. 
2 Behind Lord
7 Bollinger Bishop
11 Gazoline
12 Acccolade


V75-6 Urstark häst med lopp i kroppen och vass kusk får tipset.
Klass I försök –  2640m autostart

5 Sultan Sea får efter en del övervägande mitt tips. Kom ut efter ganska långt uppehåll i slutet på maj och var klart bra som tvåa då efter tungt lopp. Med det loppet i kroppen, över en distans han gillar och har vunnit över och med Magnus Djuse i vagnen tror jag han har bra chans här.

10 Kingen Mearas var trea i en stentuff Klass II final senast. Nu upp en klass och bakspår, kan absolut vara med i striden här då detta inte är det tuffaste Klass I lopp man sett, men att han ska vara väldigt klar och stor favorit är jag kanske lite mer tveksam till.

6 Xeven Leader har hunnit med och vunnit SJU lopp i år i Finland, tufft motstånd nu och lite svår sätta in här. Kan vara farlig att glömma.

7 Galant Ima känns väldigt spännande förändringar på. Gocciadoro kör och man rycker alla skorna.

8 Nikylon tillhör de bättre i loppet. Behöver tur från tufft utgångsläge.

11 Jamie Sisu står absolut perfekt inne i klassen och kommer hit med 10 segrar på 15 starter. Bakspår ingen höjdare, men trivs med den långa distansten. Mycket tidigt streck till vad det ser ut som inte allt för hög streckprocent.

Jackpot skrällen:
12 Mellby Kaliber från samma stall Wäjersten som favoriten. Inget flyt med läget, men ganska bra för klassen och möter kanske lite enklare motstånd här. Tidigt streck trots läget.

Rank V75-6 
A. 
5 Sultan Sea 🎩
10 Kingen Mearas
11 jamie Sisu ⚠️
7 Galant Ima

B.
6 Xeven Leader
12 Melllby Kaliber
8 Nikylon
9 Black Paint
3 Arpi Broline

C.
4 Patrick Silvio
2 Beast
1 Estelle Ima


V75-7 Lättare motstånd när snigelätarna stannar hemma.
Norrbottens Stora Pris – 2140m autostart – 1 miljoner i förstapris

3 Great Skills var ruggigt bra som trea efter att inte startat på fem månader. Härligt läge nu och Wäjerstens fina sto har säkert gått fram med loppet i kroppen. Given utmanare till enorma favoriten.

7 Francesco Zet åkte på stryk av ett franskt monster i Elitloppesfinalen. Snigelätarna har inte hittat till Boden och han ställs nu mot lite simplare motstånd. Spår långt ut och jag undrar om inte några av motståndarna fått upp hoppet lite nu när de såg att han inte var helt oslagbar. Given tipsetta och mycket tänkbar spik, men jackpot och sista avdelningen gör det klart frestande att gardera.

8 Staro Mack Crowe känns spännande mot allt motstånd nuförtiden, har inte fått till det fullt ut men skulle kunna vara en jätteskräll här.

9 Always Ek vann första försöket till Sweden Cup och även om han åkte dit sista biten i finalen mot Missle Hill gjorde Gocciadoros travare ett topplopp. Tänkbart streck vid gardering.

Jackpot skrällen:
5 Castor The Star har verkligen inte riktigt haft det lilla flytet på sista tiden. Jag tror snart vi kommer få en insats i världsklass av den här 6-åringen tränad av Westholm. Garderar man Francesco ska han med tidigt.

Rank V75-7 
A. 
7 Francesco Zet  📍
5 Castor the Star  ⚠️
3 Great Skills

B.
8 Staro Mack Crowe 
9 Always Ek
2 Phoenix Photo

C.
6 S.I.P
4 Rome Pays Off 
1 Versace Face


Sammanfattning V75 Boden

Bästa spiken:
V75-2 nr 8 Relevant Stride / Jorma Kontio

Chansspiken:
V75-3 nr 9 Kurtz / Jörgen Westholm

Magiska draget:
V75-6 nr 5 Sultan Sea / Magnus Djuse

Lite väl hårt streckade:
V75-5 nr 1 Imperator F.I. / Örjan Kihlström
V75-6 nr 10 Kingen Mearas / Daniel Wäjersten

Häftigaste jackpot skrällarna:
V75-2 nr 4 Tactical Lady U.S. / Mika Forss
V75-5 nr 5 Djang Limit / Mika Forss
V75-7 nr 5 Castor The Star / Mats Djuse

DD-tipset:
5.10.11.12 / 5.7 
8 kombinationer x insats.

Önskar er alla stort lycka till i jakten på lördagens jackpot och trevlig helg.
Alla mina och Simsalabims V75 andelar finns här
// Fredrik Persson
SimsalabimEM festen i fotboll drar gång fredag kväll 21.00 med Tyskland vs Skottland på Alianz Arena strax utanför Muchen. Bethard erbjuder fullpackat med spännande spel hela EM. Till Bethard

Andelar till hela EM finns på www.tipsandelar.se och på vår andelssida kommer vi lägga ut system som går att jämföra.