Publicerad torsdag, 16 maj
Image

Fredriks V75 tips och rank Gävle 18 maj


47 miljoner i potten – Elitloppsbiljett till vinnaren av veckans Gulddivision.

Bana: Gävle
Upplopp: 178m
Jackpot: 47 miljoner i potten

Omgången är väldigt mixad, vi har bland annat ett knallöppet kallblodslopp med femton hästar. Har en intressant skräll där som mycket väl kan vinna felfri till låg procent. Lite ovanligt nog tycker jag även högsta klasserna känns vidöppna.
Både gulddivisionen där en Elitloppsplats väntar vinnaren är öppen. Och även om jag har en tänkbar chansspik i det avslutande Silverloppet kan det mycket väl skrälla även här.

V75-1 Litar på Djuse och bankar in spiken direkt!
Bronsdivisionen – 2640m voltstart

1 Pole position är nog egentligen lite för bra för bronsdisvisionen. Kommer hit med 8 vinster på 18 starter och har vunnit två av tre i år. Däremot har han även två galopper på tre starter och tre sista fem starterna.  Har dock varit stabil både i voltstart och i autostart tidigare. Sist gick det nog lite för fort när han blev utsvarad i körning om ledningen.
Distansen passar perfekt och motståndet gör han slarvsylta av om han fungerar på topp.
Kanske kan man hålla upp ledningen om man prickar i volten. Löser Magnus Djuse det är mycket vunnet och chansen till vinst väldigt god.
Vinner sannolikt det här loppet om det inte krånglar på vägen eller galopperar.
Given tipsetta och tänkbar spik direkt.

2 Grand Ready Cash har nu gjort fem starter i Sverige och för Tomas Petterson. Mycket läcker travare som kommer tjäna fina pengar på V75 framöver. Står fullständigt perfekt inne på pengarna i klassen och fixar den långa distansen. Spår två i volten borde fungera fint även om det känns som om han skulle kunna tappa lite värdefull position direkt.
Given vid gardering.

3 Ruger skulle jag vilja se hos en annan tränare, det känns inte riktigt som man får till det med den här kapable 6-åringen. Kapacitet finns det.

5 Kainai Goj är riktigt rejäl när det stämmer och han skulle kunna vara en jätteskräll med Mats Djuse i vagnen. Var dock väldigt länge sidan han skar mållinjen först i ett lopp.

6 Matiere tappade travet och galopperade 100m från linjen när allt såg klart ut senast.  Låter bra från Larsson, gillar distansen och hästarna från Larssons stall har gått riktigt bra sista tiden.  Tidig vid gardering.

Jackpot skrällen:
11 Cabasse gör här andra starten för Goop. Var klart bra i den första från dödens hela vägen på Solvalla. Höll då fint till tredjeplatsen.
Har nu ett färskt lopp i kroppen, står bra inne i klassen och kan säkert vara långt fram trots läget.

Rank V75-1
A.
1  Pole Position 📍

B
2 Grand Ready Cash
6 Matiere
11 Cabasse ⚠️
5 Kainai Goj
3 Ruger
8 Västerbo Tramp

C.
10 Mon´s Tornado
4 Current Leader
7 Barbaris
9 Artico Zack


V75-2 Kusligt svårtippat race med femton startande nordsvenskar
Kallblodsdivisionen – 2140m voltstart

Det blir ju nästan lite parodi när SJU hästar i det här loppet kommer från samma stall (Jan Olov Persson). Jag ställer mig lite frågande om det verkligen borde vara okej ur flera aspekter.

2 Tekno Filur är ojämn och osäker, där mellan visar han härlig fart och kapacitet. Kihlström kör och 5-åringen är inte borta felfri.

4 Järvsö Jop har en riktigt snygg rad med 1-1-2-1-1 senaste starterna.  Klurigt läge nu och har inte startat på ett par månader. Tänkbart bud trots det med Ohlssons i vagnen.

6 Rams Bror var väldigt fin vid segern sist och kommer hit med snygga 13 segrar på 40 starter. Är även något så ovanligt som ett travsäkert kallblod.
Möter kanske lite tuffare, men har fått ett perfekt läge med springspår.  Prickar Adielsson tar han ledningen och leder loppet väldigt länge, kanske hela vägen.

10 Arding har inte startat i Sverige så mycket men har mäktiga 13 segrar på 26 starter, varav de flesta är tagna i Norge. Klart spännande att Magnus Djuse kör, och trots svårt spår med innern på 20m tillägg räknas han tidigt.

11 Månbest har bra fart men vinner sällan, har dessutom en kusk som behöver rejält med flyt om det ska gå. Inte tidig för mig.

13 Svarte Petter är dunderbra och har vassa kallblods drivern Mats Djuse i vagnen. Håller han sig på benen kan han mycket väl runda gänget och ta sin 11e seger på 33 starter.

Jackpot skrällen:
9 Kleppbest satt sjunde inner med varvet kvar sist, då efter att startat 20m efter 6 Rams Bror, backade sig sist då och avslutade riktigt bra som två bakom Rams Bror. Håll koll på balansen, här kan det bli barfota runt om för första gången!  Kleppbest har ett lite klurigt läge men står 20m bättre till mot Rams Bror med flera den här gången.  Hopplöst osäker med 6 galopper sista nio starterna och får nu ny kusk när Henrik Svensson kör för första gången. Jag tyckte dock han såg klart bra ut sist, och skulle han hålla sig på benen kan han absolut vinna det här.

Rank V75-2 
A.
13 Svarte Petter 
6 Rams Bror 
9 Kleppbest ⚠️
10 Arding 
4 Järvsö Jop
2 Tekno Filur 

B. 
3 Teknopys
14 Guli Em
5 Basisten
7 Hulte Sixten 
11 Månbest A.M. 

C. 
1 Nylander
12 Modig Ripa
15 Grådö Bo 
8 Hyndlas KrumelurSegerrikaste kuskarna i Sverige to m 16 maj. Mats Djuse leder med imponerande 117 vinster och 11.4 miljoner inkört.V75-3 Mäktig favorit spikas utan darr trots spåret

STL Klass I försök – 2140m autostart

3 Mellby Kaliber har 7 vinster på 23 starter och är rejäl. Har ett bra läge här och kan vara med långt fram.

5 Sparky´s Dream är riktigt bra och har läge att kanske kunna köra sig till spets. Väl där kan han leda länge, och vid gardering ska Erikssons travare med tidigt.

8 Erik The Phantom blir rejält ordentlig favorit i det här klass I försöket. Spår 8 bakom bilen har Nurmos 5-åring lottats till, och det är sannerligen ingen höjdare.
Phantomen gjorde årsdebut för en dryg vecka sedan, såg lite loj ut ett tag i loppet. Men när han fick anfallsorder lunkade han bara förbi samtliga och vann till synes ganska obrukad. 5 vinster på 12 starter, bättre med lopp i kroppen och Magnus Djuse kör även denna gång. Spåret är dåligt, men det spelar ingen roll. Favoriten är bara bäst i det här gänget och står perfekt inne i en klass han inte befinner sig i efter lördagens start.

10 Rajon kan det bli både barfota och bike den här gången och ser ut att vara rejält på gång.

Jackpot skrällen:
12 Jascal gick en mäktig kurva och hade nog vunnit sist om inte galoppen kommit. Det var förvisso i enklare gäng än detta. Har nu även svårt spår vilket gör att Goops travare inte blir hårt streckad. Behöver maxklaff men skulle kunna tänkas om favoriten av någon anledning kommer bort.

Rank V75-3
A.
8 Erik The Phantom 📍

B.
3 Mellby Kaliber
5 Sparkys Dream
12 Jascal ⚠️
10 Rajon
6 Ajlexes Hans

C.
9 G.K.Talisman
7 Shiras de Zeun
4 Picobello
1 Diamant Vendil
2 Dark Steed
11 Cardin


V75-4 Enklare motstånd nu och tänkbar chansspik
Diamantsto försök – 2140m voltstart

Fjorton ston efter en strykning utspridda på två volter, ett lopp där den sannolika jättefavoriten Olly Håleryd ströks tidigt då hon skall till ny tränare Daniel Redén.

2 Lilly Avant var bra när hon kunde köra sig till spets tidigt senast och vinna. Det var väl inte de spänstigaste benen sista biten men insatsen var som sagt bra. Förstärks med Goop i vagnen nu och Svante Erikssons häst kan sitta bra till direkt i loppet. Möter några bra nu och jag trodde inte alls hon skulle bli så hårt betrodd som hon ser ut att bli. Tänkbar vinnare, men absolut inget jag kastar mig över som en av de mest streckade.

7 Waypoint Sequence har mött stenhårt motstånd och gjort det hyggligt. Slog väl inga direkta gnistor när luckan kom sist, men läget nu är bra och motståndet lättare. Kan ske kan hitta till spets direkt och räknas med viss cahns.

12 Mahala var ruggigt bra som tvåa i årets första start på svensk mark. Senaste blev det galopp i stoeliten där hon utan den hade varit långt fram annars. Möter klart enklare motstånd den här gången, och borde trots tufft läge ha toppchans att runda det här gänget. Chansspik i ett annars väldigt öppet lopp.

Jackpot skrällen:
10 Make It A Star fick ett fint lopp sist och tackade för det med att avgöra till ganska enkel seger. Fin form och vassa Magnus Djuse i vagnen den här gången. Lite lurigt spår men ett väldigt tidigt garderingsstreck till låg procent för mig.

Rank V74-4
A.
12 Mahala
10 Make It A Star ⚠️
1 Lilly Avant
7 Waypoint Sequence

B.
5 Melrose Draviet
13 Florence Ima
6 power Vacation
2 Karma Mearas
3 Bonnie Wibb

C.
11 Jamaica Boko
4 Lucia Lane 
8 Zally Gel 
9 Västerbo Maharani


V75-5  Tipsettan helt utan skor för första gången
Klass II försök – 1640m autostart

Lägsta klassen och sprintdistans, vid första anblicken kanske en trio sticker ut lite. Men jag är inte främmande för att vi skulle kunna få en skräll här.

3 Oracle Vixi en 4-årig valack från Melanders lada blir favorit här från bra läge. Har haft spår 8-8-11 senaste starterna mot tufft motstånd. Klart enklare nu och bra läge, ser även ut att bli både bike och barfota runt om den här gången. Blir hårt betrodd, men man har ju inte blivit överdrivet imponerad hittills, och han kommer endast med en seger på tio starter.

6 Bjorn är den enda i det här loppet jag blivit lite imponerad av. Kommer med 4 vinster på 10 starter och var bara en hårsmån från att vinna senast. Gjorde det jättebra som tvåa från utvändigt då.  Nu blir det barfota runt om för första gången vilket känns oerhört spännande. Utan tvekan mitt första bud i loppet och en tänkbar chansspik.

10 Queen Of The Night har 3 segrar på 10 starter och hon har inlett karriären bra. Mattias Djuse tränar och Magnus Djuse kör, trots bakspår över kort känns hon given på kupongen

Jackpot skrällen:
8 Semifreddo S.F. skrällde rejält till över 31 gånger pengarna vid vinsten senast, det var ett härligt intryck då och formen sitter där rejält. Svårt spår nu men får flygande finländaren Kontio i vagnen igen. Med lite klaff positionsmässigt ska han inte räknas bort. Spännande med barfota nu runt om!

Rank V75-5 
A.
6 Bjorn  🎩
10 Queen Of The Night 
3 Oracle Vixi
8 Semifreddo S.F.  ⚠️

B. 
9 Diego
1 Bravo ALicia
7 Jocke Thå
4 Tarpon Springs 

C.
2 M.T. Rambling Rose
5 Domino Vendil
11 Önas Ramone 


V75-6 Tippar skräll när nio ekipage jagar rosa biljett.
Gulddivisionen – Vägen till Elitloppet – 1609m autostart 

Vinnaren här kan gladeligen vända upp och åka till vinnarcirkeln för att hämta en eftertraktad rosa biljett.

1 Hal Mary var bra som trea i Finland men fick inte tag i Stole The Show där. Öppnar bra och får Goop i vagnen nu.  27 vinster på 48 starter och 15.8 miljoner på kontot imponerar. Men jag vet inte, har jag inte den där riktiga feelingen. Det bara vimlar av startsnabba hästar och gasglada kuskar bakom bilen. Tror det kan bli tufft att svara upp övriga, och även om det skulle gå kommer det gå rysligt fort första halvvarvet.  Inget jag kastar mig över när han ser ut att bli klar favorit.

2 Clarissa fick ett vråltungt lopp senast men var imponerande som tvåa bakom Mister Hercules. Ingen blixt bakom bilen, men sitter bra till i andraspår direkt. Riskerar att hamna en bit ner, men vid överljudsfart kan Gocciadoro komma in i matchen.

3 Stolethshow tackade nej till en Elitloppsplats efter segern i Finland. Bra läge nu, men har trots allt lite svårt se honom vinna igen.

5 Click Bait börjar det snackas om rejält till den här starten. Gillar värmen och brukar vara bra så här års. Öppnar som en blixt bakom bilen och har ett vettigt läge. Jag tycker inte det blixtrar kring Clicken och har svårt se honom lösa detta även om han skulle hitta till ledningen.

7 Mister Hercules såg faktiskt dunder läcker ut vid vinsten senast. 10.5 och det såg lite smått okört ut i mål. Spår lite långt ut men 7-åringen känns rejält på gång. Måste med på kupongen.

Jackpot skrällen:
4 Staro Mack Crowe flög fram över upploppet senast och plockade in längder på Mary och Stoletheshow. Kan han hamna lite bättre till i loppet nu från bra läge tror jag han ska ha riktigt bra chans att blanda sig i segerstriden.  Nu kan det även bli barfota runt om för första gången vilket känns spännande.
Riktigt spännande tipsetta till vad som ser ut att bli låg procent!

Rank:
A. 
4 Staro Mack Growe  ⚠️
7 Mister Hercules  🎩
2 Clarissa 
1 Hail Mary

B. 
3 Stoletheshow
5 Click Bait
9 Axel Ruda

C. 
10 Thereisnolimit
6 Unico Broline


Preliminära system på några av våra jackpot system. Välkommen in och kika www.simsalabimtrav.se V75-7 Behöver flyt, men halvskrällen rankas etta.

Silverdivisionen  – 2140m autostart

1 Caio Titus Bond har inget flyt då han fick samma spår nu som i Finland senast. Öppnar som en sämre traktor och kan få positionsproblem även denna gång. Satt fast och såg fulltankad ut senast.  Bra inne i silver och hittar bara Gocciadoro ut den här gången kan han mycket väl städa av det här gänget. Kul tipsetta även om han behöver lite flyt på vägen.

3 Xanthis Hilton galopperade i starten direkt senast. Men har verkligen gjort det bra i år. Nu har man bra läge och Björn Goop i vagnen. Tycker han ska räknas tidigt här.

6 Heartbeat Thunder blev rejält störd och galopperade in i första kurvan förra veckan. Såg fin ut och var även klart bra vid segern i starten innan. Öppnar snabbt och känns given på kupongen i det här öppna loppet.

Jackpot skrällen:
10 Mellby Joker har inte startat på sju månader och är klart svårbedömd. Han har dock en ruggig kapacitet och slog bland annat Karat River i en skön duell på Åby i somras. Trots bakspår och årsdebut en kul skräll om man streckar några i loppet.

Rank V75-7 
A.
1 Caio Titus Bond 
6 Heartbeat Thunder 
3 Xanthis Hilton 

B. 
10 Mellby Joker
11 Joe Dalton 
8 Reven Dejavu
7 Corazon de B.
2 Mizai
9 Final Whistle 
4 Black Mission 

C. 
5 Zenato 
12 Marrs Dreamboy


Sammanfattning V75 Gävle

Bästa jackpot spiken:
V75-3 nr 8 Erik The Phantom / Magnus Djuse 

Näst bästa spiken:
V75-1 nr 1 Poleposition / Magnus Djuse 

Chansspiken:
V75-5 nr 6 Bjorn / Anders Eriksson

Överstreckade:
V75-4 nr 1 Lilly Avant / Björn Goop
V75-6 nr 1 Hail Mary / Björn Goop

Magiska dragen:
V75-6 nr 4 Staro Mack Crowe / Jorma Kontio

V75-7 nr 1 Caio Titus Bond / Alessandro Gocciadoro

Skrällarna vi tar potten med:
V75-1 nr 11 Cabasse / Björn Goop
V75-2 nr 9 Kleppbest 7 / Henrik Svensson
V75-4 nr 10 Make It A Star / Magnus Djuse 

DD-Tipset
2.5.7 / 1.3.6
Nio kombinationer x insats

Önskar er alla stort lycka till i jakten på 7-rätt.
Nästa vecka Elitloppshelg och jag kommer med extra rejäla tips både till lördagen och söndagens V75 omgång.
// Fredrik
Simsalabim