Publicerad lördag, 06 april
Image

Fredriks V75 Tips & Rank Åby 4 maj


Det blev ännu en bra omgång när jag satte dit stora systemet Giganten där vi totalt delade på drygt 44.000kr i lördags.  

Nu ser vi fram mot en helg med dubbla V75 omgångar.
Lördagens från Åby och det är en av årets läckraste kupong både spelmässigt och sportsligt.  
Finalen i Drottning Silvias pokal, Kungapokalen och Paralympiatravets final finns alla med på V75.
Söndagens V75 från Vermo med storloppet Finlandia Ajo, här väntar en rosa biljett på vinnaren och man har lockat ett vasst startfält.

Stora framgångar och flera av mina stora vinster har kommit just på Åby, nedför finner ni mina tips och ranken till lördagens omgång. // Fredrik Simsalabim

V75-1 SJÖSTRÖM SIKTAR PÅ REPRIS
Silverdivisionen 2140m autostart

1 Larry Wood så fulltankad ut med krafter kvar på Åby senast. Nu blir det bike och man har fått ett intressant läge. Öppnar bra och även om det inte skulle bli spets finns alltid stretchen att tillgå på Åbys upplopp. Tycker väl kanske Lövgrens 6-åring möter några för bra här, inget jag kastar mig över och streckar. Men tar man en handfull ska han med på läget och formen.

2 Jerka Sting spetsade från exakt samma läge sist och kunde sen hålla undan för bla. Winterburn och vinna ganska säkert. Sjöström har siktet inställt mot finalen på Solvalla Elitloppshelgen, men borde ha en riktigt vettig chans att vinna det här på vägen dit.

4 Xanthis Hilton fick ett tufft lopp utvändigt ledaren sist. Höll riktigt bra som tvåa och var även före Jerka Sting då. Bra läge bakom bilen och väl körande Mats Djuse kan nog hitta en fin position här. 8 vinster på 42 starter och vann möta bra motstånd, given på kupongen.

5 Moses Boko har gjort det bra på slutet, går nu upp en klass men är inte helt borta. 

7 Lardo Boko fick stryk av vassa Edibear sist men gjorde det bra. Spår lite långt ut men ska inte glömmas helt vid gardering. 

8 Crown Wise As är en riktigt hårding som höll bra som trea sist. Inget flyt med lägena och från 8 bakom bilen en klurig uppgift här. Vinner nog snart lopp för formstarka Haapakangas.

Skrällen:
6 Robthebank vann på Jägersro 2022 till under Derbyhelgen till dryga 7 gånger pengana när jag spelade in knappt två miljoner.  Hängde på mäktiga Lozano Di Quattro i årsdebuten som tvåa och är säkert bättre nu. Kommer med snygga statistiken 8 vinster 9 andraplatser på 40 starter och är absolut en tänkbar skräll här. Kihlström börjar vakna till rejält efter en svag start på året och han får chansen bakom Larssons travare denna gången.

Rank V75-1:
A. 2 – 4
B. 6 – 7 – 1 – 8 – 5 – 3 
C. 12 – 10 – 11 – 9


V75-2 UNTERSTEINER JAGAR MILJON FRÅN RYGG LEDAREN
Drottning Silvias Pokal – 2140m autostart 

Notera att Kolgjini och Untersteiner har tre hästar var med i den här finalen.

1 Willa Explosive fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och tackade för det genom att enkelt spurta förbi på stretchen. Drömläge igen och kan Mr. Untersteiner hitta rygg ledaren går ingen säker till slut. Tidigt streck från innern. 

2 Countess Face har bra fart men verkar lite knepig. Snygga 6 vinster på 12 starter och vann sitt försök hit. Vet inte om det slog några gnistor sista biten och jag tycker hon är en tveksam favorit, inget jag kastar mig över mot det här motståndet. 

3 Eteria vann försöket som kanske inte var det bästa på ett riktigt läckert sätt. Två raka i år och den är fina travaren från stall Liljendal måste räknas tidigt. 6 vinster på 8 starter och ett vettigt utgångsläge. Given i striden om de mer ädlare placeringarna. 

4 Xia Lloyd har sett ruggigt fin ut på slutet och kommer hit med imponerande fyra raka segrar. Dante möter tuffa kuskar men klaffar det tänkbar i främre träffen. 

6 Ninetta Boko en riktig hårding som var klart bra som tvåa efter tufft lopp i försöket. Gäller för körande Robbin Bot att hitta ner i en bra position från spår 6 bakom bilen. Har tjänat överlägset mest pengar i loppet med hennes dryga 3 miljoner på kontot. Tidigt streck. 

Skrällen:
8 Kinglet Bird fick ett lopp i kroppen i försöket, hade inte startat på fem månader innan det. Såg fin ut som trea och är säkert rejält mycket bättre nu. Kan absolut inte glömmas trots tufft utgångsläge. Kihlström brukar hitta vägarna fram i lopp som dessa med 1 miljon i förstapris. 

Rank V75-2 
A. 3 – 1 – 6 – 8
B.  2 –  5 – 7 – 4 – 10 
C. 12 – 11 – 9


V75-3 BRA KLASS PÅ LÄGSTA KLASSEN 
Klass II försök – 2140m autostart

1 Esteban Bar en Italiens import som gjort två starter för Goop och vunnit båda på klart bra sätt. Möter bra hästar men absolut given i striden från innern, känns precis som favoriten alldeles för bra för aktuell klass. OBS STRUKEN

4 Lexus B.R. vann årsdebuten på Bjerke på ett läckert sätt. Nerstruken till spår tre nu vilket är perfekt, öppnar bra och mycket tyder på att nu körande Adielsson sitter i spets direkt. Väl där svårslagen. 6 segrar på 7 starter kan mycket väl bli 7 av 8 vid 17.08 tiden på lördag. 

6 Kjella kommer från samma stall som favoriten, gör årsdebut här men står perfekt inne i klassen och visade fin fart bland annat vid segern i september. Svårbedömd men lite spännande med Kihlström i vagnen och nu från spår 5 bakom bilen.

7 Sultan Of Sand har två raka segrar, båda tagna på ett bra sätt. Tufft mot nu och inte startat sedan början på mars. Törnqvist har hästarna i ordning och att Mats Djuse kör nu känns spännande. Väldigt borttappad av spelarna.

8 Modric Renka en mycket svårbedömd gäst som radat segrar i Belgien. 8 vinster på 13 starter och det låter som om man tror sig ha en häst som duger i klassen. Spåret lite bättre efter invändig strykning men ändå tufft med 7 bakom bilen. 

9 Mr Weasley fortsätter imponera, klart tuffare motstånd nu men kan få ett bra lopp från 9 bakom bilen. 6 vinster på 7 starter och jag streckar honom ganska tidigt på en garderad kupong.

Skrällen:
12 Jayden De Joudes har slutat 1 – 1 – 2 de tre senaste starterna, förvisso i lite enklare gäng. Står tufft inne på pengarna här, men är absolut urstark. Skulle det bli hård körning i loppet kan Berghs rejäla 5-åring komma med en tung avslutning och lär hålla tempot hela vägen in i mål. Långsökt från spåret, men en kul jätteskräll vid gardering.

Rank V75-3
A. 4 
B. 6 – 9 – 12 – 5 – 7 –  8 – 2 – 11
C. 10


V75-4 OMGÅNGENS STRECKMÄSSIGT INTRESSANTASTE HÄST
Konung Gustaf V:S pokal – 2140m autostart

Årets upplaga är självklart väldigt bra, men den där riktigt stora stjärnduellen som vi fått sett några av de sista åren saknas. Flera tänkbara vinnare i årets Kungapokal med miljonen till vinnaren.

1 Holcombe Zet ser ut att bli väldigt klar favorit. När jag skriver detta knappt 50% tycker jag är i högsta laget. Man valde själva spår 1 bakom bilen, men Redéns 4-åring känns inte direkt som en raket bakom bilen. Läcker i kvalet och kan vinna, men absolut inget jag går all in på när det finns klart mer intressanta drag och när han är så pass stor favorit.

2 Baron Tilly  gillar jag skarpt och det var nära han hamnade etta i min rank, vann försöket på ett imponerande sätt, fick gå själv i tredjespår sista 400m men kunde bara åka förbi invändiga och tog en imponerande seger. Bra spår och körande Jepson bör kunna hitta en bra position. 

4 Global Etalon såg dunderläcker ut i försöket och är den jag till slut fallit för som tipsetta. Magnus Djuse kör igen och från vettigt läge och till ca. 4 gånger mindre streck än favoriter ett av omgångens streckmässigt mest givna streck. Chansspik för den modiga! 

Skrällarna: 
10 Kuiper  kan det bli barfota runt om för första gången nu och Wäjerstens stall börjar bli glödhett. 
11 Macahan gjorde det bra som trea i kvalet lite i skymundan. Tufft läge, men spännande med Adielsson och den här 4-åringen har hög kapacitet. Första jänkarvagn nu.

Rank V75-4 
A.  4 – 2 – 1 
B.  5 – 10 – 9 – 11 – 3
C. 12 – 8 – 6 


13-mille-jpjpg
13 Miljoner jackpot på Stryktipset – Vi har laddat med andelar i alla prisklasser www.tipsandelar.se 


V75-5 SPIKA ELLER TA VÄLDIGT MÅNGA
Bronsdivisionen – 2140m autostart
1 Ringo Adore tyckte jag inte såg helt klockrent ut när galoppen kom sist. Bra vid segern innan och har visat härlig kapacitet. Kommer han ut i bra skick här borde chansen vara god att sluta i främre träffen brån bra läge. 

3 So Far Away Ås var bra vid segern sist och har ett fint läge här. Med offensiv styrning långt fram. 

5 Beach Comber har visat fin form på slutet och var tvåa i monté sist. Känns som Lövgrens 7-åring kan vara med i striden här.

6 Icon Mearas har 13 segrar på 34 starter och känns bra för klassen. Westholms stall går bra nu, och trots spår lite långt ut känns han tidig här.

7 Celiaz från Gocciadoros stall blir rejäl favorit. Jag tänkte när jag först tittade på det här loppet att hon kan vara en favorit att fälla från detta läge. Men måste nog erkänna att ju mer man börjar jämföra hästarna och motståndet så har hon en mycket bra uppgift. Vi lär få se en offensiv gul kusk och han har nog riktigt bra chans att leda hela vägen om han hittar till fronten, kan nog vinna det här loppet felfri från flera positioner.  19 vinster på 41 starter och de här bronsloppen där stona får starta med mer pengar har många gånger slutat med sto-seger.  Omgångens bästa spik! 

Skrällen:
4 Gigant Design kommer ut i ny regi här och har fått ett bra läge. Gjorde ett par riktigt bra lopp i vintras i Frankrike. Har två raka oplacerade starter från Vincennes där han mötte tuffa djur. Svårbedömd men kul jätteskräll vid rejäl gardering.

Tycker det är lite en eller alla över det här loppet. Vinner inte favoriten tror jag det kan skrälla rejält. 

Rank V75-5 
A. 7 
B. 1 – 6 – 5 – 10 – 9 – 12 – 3 – 4 
C. 11 – 2 – 8


STORA-Mjpg
Preliminärt system på andelen Stora Magiska som går att se här
Tänk på att det kan komma ske justeringar av systemet innan det lämnas in.


V75-6 EN VASS KVARTETT STICKER UT
Klass 1 försök – 2640m autostart 

1 Mellby Kaliber fortsätter se fin ut och gick klart bra som fyra efter sen lucka sist. Innerspår kanske inte det bästa då han inte är någon blixt bakom bilen. Hittar Wäjersten vinnarhålet eller tredje inner och det blir lite tempo på loppet går ingen säker till slut.

3 Charron har årsdebuten avklarad, slog då bra hästar på ett bra sätt i Norge då. har varit struken efter det för förkylning, men har fått mycket passande förutsättningar här. Bra spår och Kihlström i vagnen, sitter formen där given i striden. 

4 Jacques Mearas är oerhört stark och rejäl. Kanske får tufft mot de snabbaste, men ett tänkbart streck över perfekt distans.

5 Kipketer har härlig kapacitet och var grymt bra igen vid vinsten sist. Skaplig läge, trivs över distansen och kommer hit med 6 vinster på 16 starter. 

7 Wishful Order tackade för ett bra lopp med att oerhört enkelt spurta till vinst när luckan kom sist.  Klassen stängd för hästar med max 500.000, Wishful har 499.226kr och står finfint inne i klassen. Bra chans att vara med i striden igen med Magnus Djuse i vagnen, spåret lite väl långt ut på vingen.

9 Emma Jet var bra vid vinsten sist och ser ut att bli väldigt bortglömd även denna gången. 
Vid rejäl gardering ska hon med på kupongen.
Skrällen:
2 J.S Camaro har bra form och levererar jämna prestationer. Möter några bra här men gillar distansen och har läget för att kunna blanda sig i den främre träffen.

Rank V75-6:
A. 3 – 7 – 1 – 5
B. 4 –  11 – 2 – 9 – 10 – 6 
C. 8 – 12


V75-7  TRIO PÅ KUPONGEN RÄCKER LÅNGT
Paralympiatravets final – 2140m autostart

1 Bengurion Jet var klart bra vid segern på Jägersro sist och här har man inte hymlat med att man siktar på Elitloppet i år. Öppnar bra men känns inte direkt säkert att han kan komma svara ut snabba ekipage utanför. Möter dessutom ett par som är klart tuffare än motståndarna var på Jägersro sist. Given på kupongen och en av 3-4 som känns tänkbara som vinnare.

5 Beartime har väldigt bra form och nu kan det bli barfota runt om för första gången. 

7 Önas Prince har fått spår en bit ut på vingen men lär laddas rejält från start. Nordström kanske kan köra sig till spets trots läget och väl där givetvis svårslagen. 29 vinster på 49 starter och mäktiga 11.4 miljoner intjänat, känns för mig given i striden här och även given bakom bilen som en av de 16 i Elitloppsförsök.

8 King Schermer kan vara loppet superskräll för den som garderar rejält.

9 Kentucky River har skyhög kapacitet, har ändå lite svårt se honom vinna från bakspår, till nästan 20% lite väl hårt streckad.

Skrällen:
2 Castor The Star blir ingen jätteskräll här men sannolikt klart mindre spelad än Bengurion och Önas.  Alla vet hur bra Castor är, men trots det är jag lite inne på att han är lite underskattad. Tål flera speeder i loppen och är härligt okomplicerad i loppen.  Hade nog slagit Kentucky River med lucka senast och han är absolut given på min kupong. 
Rank V75-7 
A. 7 – 2 – 1 
B. 5 – 9 – 8 
C. 3 – 10 – 6 – 4


Sammanfattning Åby 4 maj

Bästa spiken:
V75-5 nr 7 Celiaz / Gocciadoro

Chansspiken:
V75-4 nr 4 Global Etalon / Magnus Djuse 

Magiska dragen:
V75-1 nr 4 Xanthis Hilton / Mats Djuse 
V75-2 nr 1 Willa Explosive / Johan Untersteiner
V75-6 nr 1 Mellby Kaliber / Daniel Wäjersten
V75-7 nr 2 Castor The Star / Mats Djuse

Skrällarna:
V75-1 nr 6 Robthebank / Kihlström
V75-2 nr 3 Eteria / Ohlsson

DD-Tipset
1.3.7 / 1.2.7 
Nio kombinationer gånger insats

V75 ranken systemet 118:- / andel med de tre första rankade från tipsen ovan i alla loppen går att se och köpa här

Önskar dig riktigt stort lycka till i jakten på 7-rätt. 
Mina andelar till V75 Åby finns på www.simsalabimtrav.se
Kommande vecka lanserar vi vårt helt nya hemsida, samma adress simsalabim.se men mycket mer nyheter, tips m.m. 

Trevlig helg och välkommen åter.
//Fredrik 
Simsalabim