Publicerad torsdag, 11 april
V75
Image

Fredriks V75 Tips & Rank Bergsåker 13 april


ny-bannerjpg

Magisk rank i lördags och sjuorna duggade tätt!
Förra veckans vinnare var rankade 2 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 6, fem första rankade vinnare och bland dem hittade vi 7% Earnest, 12% Jurista och 13% Global Dancer. Det blev stor succé när jag satte 7-rätt på tre V75 system, och Team Simsalabim levererade hela 7 olika andelar med full pott. Totalt spelade vi in över 800.000:- till våra andelsköpare. Vi nådde i går över 1 miljon inspelat sista 10 dagarna på våra andelar.

Tackar även för positiva mail från i lördags då jag har förstått att jag kunde hjälpa minst ett par av er läsare till 7-rätt och en rejäl vinst.

Nu laddar vi om mot lördagens omgång från Bergsåker. Jag bygger upp mycket av mina tankar kring Sveriges just nu mest vinnande kusk. En hel del jämna och bra lopp den här veckan där kuskens betydelse är stor.

V75-1 NURMOS HAR LÄGET – DRAGET HAR LOPP I KROPPEN
Klass I – 2640m autostart

Vilken start på veckans V75 omgång, ett riktigt högklassigt klass I lopp över lång distans inleder, kan krävas en hel del streck för att känna sig säker på kupong överlevnad. 

1 Mellby Knekt blir favorit i det här inledande långloppet. Nurmos travare kommer tillbaka efter ett litet uppehåll och har lottats till ett bra läge här. Hade samma spår näst sist och spetsade då utan större problem. Även om det finns en del snabba här, så ska det vara en hygglig chans att körande Kontio sitter i spets direkt. Väl där bra chans ta sin 5e seger i sin 7e start. 

Motståndet är bra, och när han inte startat på länge tvekar jag lite att gå helt all in på honom. Utan tvekan lägger jag dock Nurmos vinst ana 5-åring etta i ranken men lutar åt ganska rejäl gardering.

2 The Pirate var bra som tvåa bakom en bra vinnare sist. Finfint läge nu och man rycker återigen alla skorna. Tidigt garderingsstreck. 

4 The Flying Eagle var bra som tvåa i Klass II finalen sist. Upp en klass nu men duger nog utmärkt även här. Snabb bakom bilen och det låter lite som om man kommer testa ta sig förbi favoriten direkt i starten. Skulle det lyckas är mycket vunnet.

5 Lukanos var jag väldigt inne på sist, vann då ett V75 lopp på ett bra sätt till fina 5.92 i vinnarodds, och tog därmed sin tredje raka seger. Nu är det än tuffare motstånd, men han förstärks i sulkyn av Sjöström och har ett vettigt läge. Inte alls borta.

7 Mellby Kaliber höll undan knappt men säkert sist och tog andra raka segern. Bra för klassen, men spåret långt ut gör att det kan kosta kraft att ta sig fram mot täten. Tidigt streck vid gardering.

9 Luca Di Quattro satt rejält fast sist och såg tankad ut. Innan dess raden 2-2-2-1 och formen är onekligen bra. Tänkbar skräll.

11 Spader inte alls tokig och kommer från ett stall med magisk form.

12 Jackpot lite av mitt roliga drag i loppet. En mäktig travare som med framtiden framför sig. Vann årsdebuten och har nu lopp i kroppen. Kanske kan bli lite körning här och då kommer Jackpot med ett tungt slutvarv! Mats Djuse i mina ögon Sveriges vassaste kusk just nu lär göra allt han kan för att lotsa Jackpot först till linjen.

Skrällen:
6 Kapten Nemo trodde ”alla” på sist han startade och han trycktes ner till 3.55 i odds. Galopp då och spelarnas förtroende verkar vara kort. Ser ut att bli väldigt lite streckad nu, återfår sin tidigare kusk Adielsson och kan öppna bra bakom bilen. 

V75-1 Rank:
A. 1 – 12 – 4
B. 7 – 2 – 9 –  6 – 11 – 5 – 10
C. 3 – 8


13-mille-jpjpg
13 miljoner jackpot Stryktipset – Stort utbud av andelar: www.tipsandelar.se


V75-2 BARFOTA RUNT OM – BIKE – RYCKTUSSAR 
Klass II – 1640m autostart

2 Spike M.M. gillar jag skarpt och han hade fyra raka segrar på fyra starter innan senast. Då blev det för tufft med ett lopp utvändigt ledaren mot ganska bra motstånd. 
Gör här debut över sprinterdistans, har ett bra läge och sitter nog med i främre träffen direkt. Ingen favorit jag riktigt väljer att gå all in på, speciellt inte när loppet är jämnt och det kommer gå undan. 

4 Kingen Mearas var inte som bäst senast men riktigt bra i två raka innan dess. Har bra läge och är bra för klassen, inte heller han har startat över aktuell distans tidigare. 
Nu ser det ut att bli första barfota runt om, bike och rycktussar! Klart spännande förändringar och mitt förstastreck i loppet.

Jevgeni Ivanov har två hästar till start:

1 Popeye Tooma som har 50% segrar i karriären (4/8) och ett drömläge här. Mika Forss brukar ta vara på chanserna och han kan vara långt fram.

9 J.JDetgårbranu  är obesegrad med sina 5 av 5 segrar. Klurigt nu med bakspår över kort distans, men med magikern Mats Djuse i vagnen lär han dyka upp i striden. Tufft ta sjätte raka men inte omöjligt.

Skrällen:
7 Even Younger var väl inte direkt något extra sist även om han inte var dålig på något sätt. Kom aldrig in i matchen då och riskerar inte göra det nu heller från spår 7 bakom bilen. Den här gillar jag dock rejält och han visade med några mäktiga avslutningar förra året att han har en ljus framtid. Får jag drömma hade jag gärna sett en av våra bästa kuskar i vagnen i stället för tränaren. Till låg procent kul streck vid gardering.

V75-2 Rank:
A. 4 – 2 – 9 – 1
B. 7 – 3 – 11 – 5
C. 10 – 6 – 12 – 8


V75-3 FRÄCKT TIPS SOM GYNNAS AV TEMPO
Bronsdivisionen – 2140m autostart

En rätt öppen brons den här veckan, vad man ska tänka på är att ston får ha tjänat upp till 1.7 miljoner och övriga 900.000kr. 

1 Kingslayer Pellini har två galopper sista tre starterna och lär få svårt svara upp innern. Fart finns det att vara med i striden här om det klaffar och han håller sig på benen. Avslutade mycket starkt senast när galoppen kom kort innan mål. Tidigt streck!

3 Riet Hazelaar gör sin första start i regi Wäjersten, har mött riktigt tuffa hästar och kommer hit med nästan 1.7 miljoner på kontot. Står perfekt inne i loppet och har ett bra läge. Formen lite svårbedömd då hon inte startat sedan början på januari, men förutsättningarna kunde knappt vara bättre.

4 Mahala står även hon bra inne i loppet. Mött hårdingar i Frankrike och ställs här mot mestadels ett ”vanligt” bronsgäng. Reden / Kihlström radar inte segrar som tidigare år, men känns som om de är riktigt på gång nu. 
Noterbart är att Kihlström i skrivande stund på årets första dryga fyra månader endast vunnit 14 lopp.

5 No Limit Express har slutat 1 och 2a i årets två starter och gjort det bra. Kommer med imponerande 10 vinster på 30 starter och är inte borta här. 

10 Kaxig In radar segrar för David Persson med Mats Djuse i vagnen. Behöver nog lite tempo för att komma in i matchen här om banan blir snabb. Men räkna med att ekipaget kommer med en tung avslutning och är gynnade av Bergsåkers relativt långa upplopp.

Skrällen:
12 Kendal Jackson gör årsdebut och har hittat spår 12 bakom bilen i årets första start. Det gör att spelarna vänder nacken till, men jag går mot strömmen! 
Man rycker skorna direkt och Magnus Djuse hoppar upp i sulkyn igen. Har gått väldigt bra i ett par starter på Bergsåker innan, med bara lite tempo kommer han flygande längst ut i banan. 
Fräckt chanstips i ganska öppet bronslopp.

V75-3 Rank:
A. 12 – 3 – 4 – 10 – 1 – 5
B. 6 – 8 – 11 – 9 
C. 7 – 2


V75-4 PRINSEN SPIKAS MED BÄSTA KUSKEN
Kallblodsdivisionen – 2140m voltstart

3 Tekno Filur kämpade ner 8 Basisten i sista steget och gjorde det mycket bra sist. Från det här läget kan han sitta bra till direkt och han är tänkbar om man tar några streck.

6 Blomsterprinsen ett 5-årigt Jan-Olov Persson tränat kallblod som verkligen har framtiden framför sig.  Fyra raka segrar och står ganska bra till i det här loppet då han inte har hunnit tjänat så mycket pengar ännu. Körande Mats Djuse har (torsdag eftermiddag) vunnit 92 lopp, har en segerprocent på över 21 och kört in över 8.5 miljoner. Många av segrarna tagna med kallblod och han kan konsten att hantera nordsvenskarna som få kan. 
Är medveten om att det är ett rätt så jämt lopp och han öppnar inte som en blixt. Trots det väljer jag att utse honom som bästa spiken i omgången, mycket för kuskens betydelse är stor i de här loppen.

Tänk på att Jan-Olov Persson tränar hela FEM av de femton startande. 

13 Sol Storm får mycket streck och det med alla rätta. Härlig form på slutet och totalt 17 vinster på 53 starter. 
Tycker kanske motståndet vid segrarna på slutet varit lite billigt och det blir ingen lätt uppgift att stå 40m tillägg här. Givet motbud mot favoriten är Forslins 7-åring. 

15 Jarvsö Kurt står nog lite fel till här med 60m tillägg. Jag vill dock inte avskriva honom helt då formen sitter där.

Skrällen:
9 Grude Trygve var ganska hårt betrodd i V75 sist, slog väl inga riktiga gnistor om honom då, men han hängde med bra till slut lite i skymundan. Nu är det ny kusk och säkert bättre med aktuell medeldistans. Till väldigt låg procent tänkbart skrällbud.

V75-4 Rank:
A.  6 – 13 
B.  15 – 3 – 8 – 9 – 4 – 2 – 14
C.  4 – 5 – 7 – 11 – 12 –  1


V75-5 ÖVERBETRODD FAVORIT I SILVERDEBUT – JAG TIPPAR SKRÄLL!
Silverdivisionen – 2640m autostart

2 Jerka Sting fortsätter leverera jämna och bra prestationer. Har fått ett kanonläge här och nu rycker man alla skorna. Sannolikt mycket långt fram mållinjen närmar sig.

3 O´mara Zon fick en omöjlig uppgift i årsdebuten. Säkert bättre nu och det blir både bike och barfota runt om. 

5 Hannibal Face gillar man skarpt, men tycker inte riktigt han presterat som man önskat på slutet. 

6 Winterburn en segerstaplare av rang! 12 vinster på 17 starter och bra vid segern sist. Nu gör man första starten i silver och har spår lite långt ut på vingen. Tänkbar vinnare men att han ska vara riktigt klar favorit är inget jag riktigt köper. 

11 Xanthis Hilton har lottats till ett tufft utgångsläge. Satt fast och såg smällfin ut i flera starter vilket gjorde att han blev favorit sist. Slutade då tvåa bakom en bra vinnare. Jag vet inte varför, men spelarna verkar överge honom nästan helt från bakspår. 
För mig loppets klart intressantaste streck och trots läget lägger jag honom etta i ranken. 
Melanders stall börjar gå riktigt bra, och det är en viss Mats Djuse som rattar Xanthis även denna gång.

Skrällen:
8 H.C.´S Crazy Horse har tufft utgångsläge och möter bra hästar. Jag tycker intrycket vid segern sist var läckert, och skulle det klaffa på vägen går ingen säker för hans tunga avslutning. Första gången med bike och första gången med rycktussar!
Till väldigt låg procent en kul skräll i ett öppet lopp.

V75-5 Rank:
A. 11 – 2 – 6 – 8 – 3 
B. 9 – 10 – 5 – 4 – 7 
C. 12 – 1

Top 7 Tipset:
Vilken start jag fick på Top 7 tipsen förra veckan när jag gick på halvskrällen Global Dancer som vinnare. Det resulterade i tre rätt på andelen Simsalabim stora och drygt 20.000:- vinst! 
Ingen hittade alla rätt vilket gör att potten är ännu större på lördag. 

Ett smått otroligt svårtippat lopp och med 1.2 miljoner extra i potten kan vi se fram mot väldigt hög utdelning igen.

Jag gör ett system ”Top 7 från V75 tipset” 64:- / andel. 
Tar en rejäl chansning med Xanthis och räknar med att få riktigt bra betalt redan på två-tre rätt. 
Systemet går att se och köpa här

top7png


V75-6 HELGARDERAT MED FYRA STRECK – MEN TÄNKBAR CHANSSPIK
Gulddivisionen – Paralympiatravet – 2140m autostart

1 Kentycky River har om man ska vara ärlig inte gjort mycket rätt sedan man flyttade honom från Nordström till Redén. Tyckte intrycket sista biten senaste såg klart bra ut och i ett ojämnt guldlopp är han en av fyra med vinstchans. 

2 Melllby Jinx gav aldrig Don Fanucci eller övriga en chans att komma i närheten sist och det var en klart bra insats. Perfekt läge här och skulle han hitta till spets, vilket inte känns helt självklart. Men då blir han klart svårpasserad.

4 Castor The Star inledde året på bästa sätt med en stark seger. Tuffare mot nu, men jag tror absolut han kan knäcka även det här gänget. Westholm låter klar i tanken att man gasar direkt, och skulle han ta sig förbi värsta konkurrenten är mycket vunnet. Intressant spetsstrid att vänta, men jag tror inte Castor är borta från någon position. 
En darkhorse till årets Elitlopp i min ögon och en chansspik. Jag spikar på andelen Stora Magiska som går att se här nedanför.

Skrällen:
8 Mister Hercules lär knappast bli en jätteskräll då han tillhör en kvartett som gör upp om segern. Har inte startat sedan augusti förra året och lär bli klart mindre streckad än favoriterna från sämsta utgångsläget.  Låter bra från Redén men kan behöva loppet i kroppen. Att Magnus Djuse kör känns klart spännande.

V75-6 Rank:
A. 4 – 2 
B. 8 – 1
C. 5 – 7 – 3 – 6


Stora Magiska 500kr ett av lördagens andelsspel hos Simsalabim. 
Preliminärt system här nedanför, går att se och köpa här

storampng


V75-7 FELFRI = TOPPCHANS LEDA RUNT OM
Diamantstoet – 2140m voltstart

3 Conrads Anette blev kvar i en iskall rygg sist och den starten är bara att glömma. har ett intressant läge här och ska streckas vid en lite större gardering.

7 Never To Young inledde året med tre raka segrar, efter det har det varit en mix av oflyt, dåliga lägen som ställt till det. Har nog en riktigt bra om än även lite dold form. Svår i voltstart och grejade inte spår fem sist. Upphämtningen och avslutningen över upploppet var stark. Skulle Lennartsson köra felfritt och pricka lite från start så tycker jag det ser ut som en riktig toppchans att leda det här runt om.

9 Mi Amore Bros avslutade fjolåret på bästa sätt med två vinster. har inte startat på läge och är därmed svårbedömd. Tycker motståndet ser väldigt passande ut och sitter formen bara någotsånär kan hon mycket väl vinna det här.

14 Olly Håleryd gjorde några riktigt bra lopp förra året. Nu årsdebut och svårt läge. Mycket intressant att hon får ny kusk i Mr. Goop den här gången. Har imponerande 10 vinster på 26 starter.

Skrällen:
15 Young Mistress har på pappret en rätt stökig uppgift. 20m tillägg och ett fullt fällt med 14 hästar att runda. Jag tyckte hon såg väldigt spänstig ut i årsdebuten och var då tvåa i ett vasst gäng. Möter lite lagom ljumma konkurrenter nu, och skulle körande Linderoth hitta de rätta ryggarna sista varvet går ingen säker till slut.

V75-7 Rank:
A. 7 – 9 – 15 – 3 – 14 
B. 5 – 6 – 11 – 10 – 2 
C. 4 – 1 – 13 – 12 – 8


Sammanfattning V75 Bergsåker

Bästa spiken:
V75-4 nr 6 Blomsterprinsen / Mats Djuse

Chansspikarna:
V75-6 nr 4 Castor The Star / Mats Djuse
V75-7 nr 7 Never To Young / Per Lennartsson

Magiska dragen:
V75-1 nr 12 Jackpot / Mats Djuse
V75-5 nr 11 Xanthis Hilton / Mats Djuse

Överstreckade:
V75-2 nr 2 Spike M.M / Anders Eriksson
V75-5 nr 6 Winterburn / Örjan Kihlström 

Bortglömda:
V75-3 nr 12 Kendall Jackson / Magnus Djuse 
V75-4 nr 15 Järvsö Kurt / Daniel Wäjersten
V75-7 nr 15 Young Mistress / Per Linderoth

Helgarderingen:
Både inledande V75-1 och avslutande V75-7 känns båda som lopp där man faktiskt skulle kunna se samtliga ha en viss chans.

DD-Tipset:
4 Castor The Star / 3.7.9.11.14.15 
Sex kombinationer x insats

Ranken systemet 3x3x3x3x3x3x3 118:- / andel med de tre första rankade från tipsen i alla loppen
Går att se här

Önskar er alla stort lycka till i jakten på 7-rätt! 
// Fredrik
Simsalabim