Publicerad onsdag, 06 mars
Image

Fredriks V75 Tips & Rank Halmstad 2 mars


V75 på hemmaplan här i Halmstad den här lördagen!

Vi har endast fyra V75 omgångar här på Halmstad travet i år. Varav två körs under Sprintermästaren. Nu är det dags för årets första V75 och det är onekligen en spelmässigt mycket intressant omgång.
I veckans tips bjuds det bland annat på en A-rankad skräll till under 10% med passande förutsättningar, och en spik som leder hela vägen!

V75 tipsen med rank till alla avdelningarna kommer från och med nu vara en premiumtjänst.
Inga krångliga konton eller abonnemang. Betala direkt med Swish och du har tillgång till veckan tips. Ny hemsida kommer snart och vi kommer erbjuda tips tips till fler spelformer och från nya vassa tippare och travskribenter.

Fakta Halmstadtravet lördag

– Upploppets längd 200m 
– Vinklad vinge – Nej 
– Väderprognosen – ca 7 grader lätt nederbörd under dagen
– Antal hästar i omgången 86
– Mest startpoäng – Here´s Johnny Sox 4650p
– Första V75 sedan slutet på november det är tillåtet köra barfota

V75-1 FÅR TIPSET TROTS RISK FÖR TUFFT LOPP IGEN.
Silverdivisionen – 2140m autostart

Ganska öppet silverlopp inleder veckans V75, här kommer vi säkert få se några extra vassa prestationer från hästar som äntligen får lämna skorna i stallet. Noterbart är att man inte fyllt loppet helt och exempelvis 8 Eireann kommer med trots endast 260 startpoäng.

2 Winner Brodde är i skrivande stund favorit. Drömläge med hemmaplan, spår två bakom bilen och nu rycker man skor samt sätter på biken. Tycker intrycket var som bäst senast trots att han fick ett ganska tufft lopp. Står även på pengarna hårt inne mot övriga startande. Inget jag går all in på som favorit. Men med aktuella förutsättningar ett tidigt streck.

3 Dominic Wibb var bra vid vinsten sist även om han hade lite tur att Joe Dalton galopperade. 
Har visserligen ett bra läge och passande förutsättningar här. Har varit struken efter senaste starten och det är för mig ingen plusvariant att Dante kör den här gången.

4 Innovation Love har det inte stämt optimalt för på slutet. Bättre förutsättningar nu och någon typ av barfota. Skrällvarning då han ser ut att bli väldigt lite streckad.

6 Major Ass var rent ruggigt bra som tvåa på Solvalla sist, att han inte fick tag i ledande Global Clasified är inte mycket att säga om. Riskerar tufft lopp även den här gången, men får tillslut min första röst här då han tål att göra mycket själv. När när många rycker skorna kan dock risken helt klart vara att någon är snabbare sista biten som fått liftat med. Ebbinge har bra statistik men även bränt med en del rätt rejäla favoriter.

9 Triton har en härlig form och har en mäktig avslutning i loppen. Kanske lite missgynnad av att alla rycker skorna nu vilket gör att många kommer avsluta vasst.  Farlig att ta bort från kupongen.

11 Game Brodde känns lite bortlottad men skulle kunna vara en jätteskräll på hemmaplan och med Untersteiner Senior i biken.

Skrällen: 
1 Frodo Cash har fin form och två raka segrar i Danmark. Tuffare nu. men han har mött några för att vara danskt motstånd bra hästar i segerloppen. Behöver flyt och känns kanske lite långsökt att vinna då han riskerar hamna invändigt. Men en tänkbar jätteskräll vid gardering i ett öppet lopp är han helt klart.

Rank V75-1:
A.  6 – 2 – 9
B.  1 – 4 – 3 – 11 – 7 – 5 
C.  10 – 8V75-2 OMGÅNGENS INTRESSANTASTE SKRÄLL
Stayerlopp – 2640m autostart

Stayerlopp med 15 startande hästar utspridda över två volter. 

1 Let Me In visade fin inställning vid fyra vinster under förra året. Gör årsdebut så man kanske ana att det behövs något lopp i kroppen innan en superprestation.

Nordströms 4-åring står dock helt perfekt inne på pengarna och har fått drömläge. Öppnar bra och det låter som man siktar på att köra i ledningen så länge det bara går.  Jag har ändå lite svårt se honom stå mot min vinnare från 20m tillägg, garderar man är han dock en av de tidigare strecken.

6 Börtas Ankare är väldigt stark och rejäl när han tävlar på topp. Har en kusk som inte direkt radar V75 segrar men dansar som många andra barfota den här lördagen. Med klaff ett tänkbart bud.

10 Cassius Clay D.E. har verkligen varit bra på slutet och känns lite som klassigast i det här gänget. Lite ovan med voltstart, en hel del att runda och ingen bike den här gången. Tycker trots det att det verkligen ser ut som en vettig chans. Imponerande 11 vinster på 17 starter och en till kan mycket väl komma här vid 16.45 tiden på lördag.  Strecken just nu klart i överkant när han börjar nå 60%.

14 Bugatti Veyron är mäktigt kuskförstärkt med Jepson den här gången.

Skrällen:
2 Rustico har vunnit över aktuell distans och visat härlig form.
Satt fast med rubbet sparat näst sist på Axevalla och var klart bra som trea sist, då knappt slagen av bra hästar efter tufft lopp. Möter förutom favoriten ett gäng jag absolut tror han rår på och ser ut att bli helt bortglömd av spelarna. Ett av hela omgångens mer intressanta skrällstreck!

Rank V75-2:
A. 10 – 2
B.  1 – 6 – 13 – 14 – 5 – 15 – 9
C.  12 – 4 – 3 – 11 – 7 – 8V75-3 KASTAR MIG INTE ÖVER FAVORITEN TILL 50%
Gulddivisionen – 1640m autostart

1 Heart Of Steel har fått perfekta förutsättningar. Hemmaplan, sprinterdistans och innerspår, det låter som man kommer testa att rycka alla skorna och köra för ledningen. Det skulle kunna ställa till det för favoriten, men jag har ändå lite svårt se Heart Of Steel vinna det här loppet.

3 Sweetman har bra läge och vassa Magnus Djuse i vagnen den här gången. Var bra vid vinsten sist, men blev det ändå inte lite billigt. 
Kan absolut leda det här hela vägen om han tar sig förbi invändiga i starten.  När jag skriver detta ca 50% tycker jag är i överkant, jag lutar åt gardering.

5 Edibear riktigt tuff sist och känna lite som fräschast i det här gänget. Klart yngst med sina sex år och den med kanske ljusast framtid framför sig. Har lite feeling att Perssons travare är tuffast sista biten och jag lägger honom etta i ranken!

5 Four Guys Dream känns lite svårbedömd efter Åby insatsen sist. Jag var på plats i Göteborg då och trodde mycket på Perssons häst. Inget extra då och behöver vara bättre nu. Barfota och ny kusk i Eklundh lite spännande, skulle han tävla på topp går ingen säker. Given vid gardering.

Skrällen:
4 Staro Leonardo fick stryk av Sweetman sist men gick ett bra slutvarv, satt fast med krafter kvar gången innan. Till väldigt låg procent utan bakskor en tänkbar skräll nu.

Rank V75-3:
A.  5 – 3 – 6
B.  4 – 10 – 1 – 7
C.  9 – 2 – 8

 


V75-4 CHANS TIPPAR FERRARIN FRÅN KNEPIGT LÄGE
Diamantstoet – 2140m voltstart

Här skulle det mycket väl kunna skrälla även om det finns några rundningsmärken som känns helt chanslösa. Femton ston varav tretton av dem på startvolten och två med 20m tillägg.  

1 Bonnie Wibb såg spänstig ut sista biten efter sen lucka sist. Har vunnit sina två segrar i karriären utan skor och nu blir det barfota runt om. Innerspår och Magnus Djuse kombinerat med form kan räcka mycket långt här. 

4 M.T.Tomorrows Hope var bra vid vinsten sist. Rejält gynnad av att trean är struken vilket skapar mer plats i volten. Tänkbart garderingsbud med Uhrberg i vagnen.

7 Xia Lloyd vann ett mycket billigt lopp med få hästar sist. Visade form och har fått ett rätt så intressant läge nu.  Kan mycket väl sitta i spets tidigt här om Adrian prickar och kan då leda mycket länge.

13 Laferrari Dimanche är en tuffing med fin form, står knepigt till här men tycker ändå att Ebbinges 6-åriga sto ska ha en hygglig chans att blanda sig i striden här. Jag chans tippar henne i öppet lopp.

Skrällen:
14 Capriroska Font gör sin första start i Sverige för Björn Goop som tränare. Jepson kör och hon kommer med 11 segrar på 47 starter.
Har bara gjort en start i år och det var på Vincennes 23/1, blev då rejält trött sista 200m efter fått gått lite i andra och tredjespår på vägen.  Väldigt svårt sätta in här, men borde kunna räcka en bit då loppet känns lite ljummet. Ett för mig tidigt garderingsstreck trots svårbedömd form och svårt läge.

Rank V75-4:
A.  13 – 1 – 7 – 14 – 4
B.  10 – 6 – 8 – 5 – 12
C.   2 – 11 – 9


V75-5 OMGÅNGENS BÄSTA SPIK
Klass II försök – 2140m autostart

6 Kipketer Mearas såg riktigt läcker ut i årsdebuten när han vann på Solvalla. Lopp i kroppen nu, perfekt inne i klassen och Magnus Djuse i vagnen. Spår lite långt ut, men det här måste vara en riktigt toppchans.

8 Caton har imponerat rejält och höll undan knappt mot Vancouver High sist. Kommer med raden 1 – 2 – 2 – 1 – 3 och får en del streck här. Jag tycker man ska tänka på att han har spår 8 bakom bilen, och att körande Thomas Linder vunnit 18 lopp sedan 2020. (ungefär samma antal som M. Djuse vunnit sista månaden) 
Kuskens betydelse och utgångslägen ska verkligen tas med i analysekvationen. Caton just nu nästan 20%, jag tror inte det här ekipaget vinner det här loppet 2 gånger av tio. 
Klart bättre häst än de flesta i loppet men inget jag streckar på få hästar.

7 Cardin är mäktigt kuskförstärkt med Jepson och skulle kunna vara en jätteskräll. 

9 Vancouver High var nära hinna fatt Caton sist, nu kan det bli barfota runt om och Lars I Nilssons häst är utan tvekan första motbudet till min spik.

Skrällen:
12 Quillerbee står även han bra inne i klassen och nu rycker man alla skorna. Har ett utgångsläge som gör att det känns tufft att vinna, men Lövgrens travare har verkligen visat fin fart när han håller sig på benen. Till väldigt låg procent ett av de roligare strecken vid gardering.

Rank V75-5:
A. 6
B. 9 – 12 – 5 – 8 – 10 – 2 – 7 
C. 3 – 1 – 4 – 11

 V75-6 VOLTSTART OCH TUFFARE MOTSTÅND FÖR FAVORITEN
Bronsdivisionen – 2640m voltstart

1 Frankie Godiva har sett riktigt fin ut i två raka segrar. Motståndet där har kanske inte varit det bästa och det var länge sen han startade med voltstart som det är nu. Har ingen riktig feeling att den långa distansen är någon plusvariant. Att han är knapp favorit känns tveksamt. Bara en av många för mig. 

2 Luca Vialli Boko har man väntat med att starta tills nu när man får rycka skorna igen. Svårbedömd i årsdebuten, men härligt kapabel och Magnus Djuse i vagnen. Vunnit 10 av 36 starter och räknas även här.

5 Here´s Johnny Sox har två galopper i årets båda starter, spår fem i volten var ingen riktig höjdare. Kan vinna om han sköter sig och har hittat december formen.

6 That´s It har toppform och springspår, nu rycker man även alla skorna. Skulle han pricka rätt och hitta till ledningen kan han mycket väl vara med långt framme när checkarna skrivs ut.

9 Judge D. har varit mycket bra på slutet och nu blir det barfota fram i den här starten. Klurigt att komma till från spår nio, men distansen gör att han mycket väl kan hinna komma in i matchen. Får tipset trots bakspår och jag hoppas Persson får segerdefilera på hemmaplan efter målgång. 

Skrällen:
10 Black Fire var före Judge D. sist de möttes. Gustav Johansson rycker skorna på 6-åringen för första gången på länge och den här känns given på en garderad kupong, trots det dåliga utgångsläget.

Rank V75-6:
A. 9 – 10 – 1 – 2 – 6
B.  5 – 12 – 4 – 3 – 8
C.  11 – 7

 V75-7 DJUSE MED TOPPCHANS LEDA RUNT OM
Klass I försök – 2140m autostart

1 Utah Southwind blev lämpligt nog trea sist efter att startat från spår 12. Det gjorde att han står kvar i klass I med 203:- kvar till gränsen. 
Nu har man lottats till innerspår, rycker skorna och sätter på biken. Magnus Djuse sitter upp även i den här starten och det ser onekligen ut som en bra chans att leda runt om.

5 Maserati Hall var klart bra som tvåa i lördags och har fått ett bra läge bakom bilen här. Jepson kör i härligt flyt och låter nöjd med Maseratis senaste prestation.
Behåller skorna på vilket kan göra att några övriga kanske får en liten fördel. Räknas trots det mycket tidigt och ska med direkt om man garderar.

6 Shejk var ganska överlägsen i ett lite enklare gäng sist. Tuffare nu och kan få positionsproblem från spår sex bakom bilen. Tillhör helt klart de bättre i loppet och åker med ganska tidigt vid gardering.

Skrällen:
7 Call Me Gleipner presterar bra i nästan varje start. Har imponerande 6 vinster på 10 starter innan i dag. Spår lite långt ut på vingen och man behåller dojjorna på. Trots det ett rött hemmaekipage att se upp med.

Rank V75-6:
A.  1 
B.  5 – 6 – 7 – 9 – 10 – 12 – 2 – 4

C.  3 – 11 – 8

 
Sammanfattningen V75 Halmstad:

Simsalabims bästa spikar:
V75-5 nr 6 Kipketer Mearas / Magnus Djuse
V75-7 nr 1 Utah Soutwind / Magnus Djuse 

Magiska dragen: 
V75-2 nr 2 Rustico / Thomas Uhrberg
V75-6 nr 9 Judge D. / Stefan Persson

Skrällarna:
V75-5 nr 12 Qillerbee / Joakim Lövgren
V75-6 nr 10 Black Fire / Gustav Johansson
V75-7 nr 7 Call Me Gleipner / Johan Untersteiner

Överstreckade:
V75-3 nr 3 Sweetman / Magnus Djuse
V75-5 nr 7 Caton / Thomas Linder

Dagens Dubbel tipset:
1.2.6.9.10 / 1 Utah Southwind 
Fem kombinationer gånger insats

Spiklösa andelen med de tre första rankade från tipsen kostar 118:-
Går att se här

Preliminärt system på en av våra klassiska andelar.
STORA MAGISKA 500:-
går att se här nedanför.  Till systemet

 

stora magiskapng
Tänk på att justeringar kan komma att göras innan systemet lämnas in.

Önskar er alla en härlig helg och lycka till på V75 
// Fredrik 
Simsalabim