Publicerad torsdag, 31 augusti
Image

Fredriks V75 tips & rank Jägersro 2 sept


V75-1 Tre streck räcker långt i klen Stoelit
Stoeliten 2140m autostart

Jag läste någonstans att någon tyckte det var en bra stoelit på V75 den här veckan. Jag är verkligen inte imponerad alls. Endast nio startande (av 12 möjliga) och även om alla de här har tjänat över och kring miljonen är det faktiskt bara totalt 4 ettor i raden om tittar på alla hästars sista 5 starter (45)

2 Chebba Mil given tipsetta för mig, slutade visserligen precis utanför placeringarna sist men mötte då Great Skills mfl och behövde loppet i kroppen. Robin Bakker behöver bara köra rakt fram från spår två bakom bilen och är ekipaget i form blir de svårslagna här.

4 Nova Mahiron har avslutat bra på slutet även när hon inte vunnit. Öppnar riktigt bra och från spår fyra kan det mycket väl bära väg mot spets direkt. Väl där ska hon slås, och vi vet hur svårt det är på Jägersro trots att upploppet mäter 190m att ta längder på ledaren sista biten.

Skrällen:
7 Olga Utca kom med ett vasst upplopp på GS75 Vaggeryd sist. Nioåringen har en vass speed att tillgå och skulle det bli lite tempo på loppet kan hon vara en tänkbar halvskräll.

Rank: 2 – 4 – 7 – 3 – 6 – 8 – 9 – 1 – 5


 

 

13-rätt i lördags och 328.000:- vinst på ett av våra Stryktipssystem nu på lördag jackpot och vi jagar full pott igen.
Stort utbud: www.tipsandelar.se

 

 

V75-2 Bästa spiken är inte favoriten…
Klass II 1640m autostart

1 Mondriaan Boko
har radat upp segrar och har nu fem raka ettor i raden. Vann fyra raka i Nederländerna innan han sist gjorde premiär på svensk mark och då vann även på Jägersro. Innerspår känns inte som det stod på önskelistan över spår man ville ha, öppnar inte direkt som en blixt och känns rejält sårbar här. Gör även sin första start i karriären över kort distans.

2 Going Cash har två raka för Nurmos efter uppehåll och han har sett riktigt fin ut i båda starterna. Drömläge här med spår två bakom bilen, spetsade plättlätt från innerspår sist och jag tror på toppchans att han tar sig förbi favoriten från start. Väl i ledningen tror inte jag någon kommer i närheten på upploppet. Magnus Djuse i vagnen och bra inne i klassen plusvarianter. Spikar utan att tveka på systemet STORA MAGISKA 500

Båda Goop hästarna 4 Ruffian och 8 Dajanov tillhör de få med vinstchans om favorit duon skulle komma bort.

Skrällen:
Har faktiskt i ärlighetens namn svårt att se det skrälla i det här loppet då det bara vimlar av hästar som är snudd på omöjligt att se som V75 vinnare. En riktigt jätteskräll man kan fundera över om man garderar loppet är 9 Hig Hope Lee, kommer kunna rygga startsnabba 2 Going Cash från start och hon har mött tufft motstånd på slutet. Hemmaplan är även det en fördel.

 Rank: 2 – 1 – 9 – 8 – 4 – 6 – 10 – 12 – 5  – 11 – 7 – 3


 

V75-3 Brorsan vinner utan att förta sig
Gulddivisionen 1640m autostart

Vill inte riktigt låta gnällig men nu måste man göra något åt de här tunna gulddivisionerna och hitta på proppar som fyller fälten. Endast 8 hästar har anmält intresse till det här sprinterloppet med 150.000:- i förstapris.
Tre hästar kommer till start med under 500 startpoäng…

1 Heart Of Steel har hittat formen igen och tagit två raka segrar.  Skulle de två favoriterna göra bort sig kan han leda runt om, men tror han får svårt stå mot till slut annars.

4 Night Brodde öppnar bra och kanske kan ta sig förbi Heart Of Steel, behöver dock visa mer form innan man tror på honom ordentligt även om förutsättningarna är bra.

6 Aetos Kronos är kusligt bra när han är på topp och har visat hygglig form på slutet. Kanske kan vinna en sån här tunn guldsoppa om favoriten kommer bort. Men man ska tänka på att Aetos har EN seger sista två åren på 18 starter.

7 Brother Bill har inte startat på ett tag men det här loppet vinner han om formen är 6-7 på en 10 gradig skala. Trots läget långt ut på bilen tror jag han gör slarvsylta av det här gänget.

Rank:  7 – 6 – 1 – 4 – 8 – 5 – 2 – 3


 

V75-4 Tippar skräll i öppet långlopp
Klass I försök 2640m autostart

1 Månskenstösen var väl lite ”sådär” sist men gjorde det bra innan. Vinner inte så ofta men möter ett lite lagom ljummet gäng och skulle kunna skrälla om det klaffar maximalt.

5 Sandokan vinner ofta och har nu tre raka ettor och 6 vinster på 12 starter. Har lite svårt att gå all in på den här som ser lite knepig ut ibland. Läget nu är bra och skulle Emilia Leo hitta till spets kan Sandokan mycket väl vinna det här.

11 Kaxig in fick lite sparat i Derbykvalet och möter klart enklare kompisar här. Trots läget en tänkbar vinnare om det inte blir för tungt lopp.

Skrällen:
12 Jaxon Schermer har hittat en mäktig form igen och trots att han fått sämsta läget här med spår 12 bakom bilen tycker jag han känns klart intressant. Loppet är inte det bästa för klassen och klaffar det bara lite med positionerna kan körande Persson blåsa ner de här sista biten. Just nu under 10% och en härligt formstark chans etta i ranken!

Rank: 12 – 5 – 11 – 1 – 10 – 4 – 6 – 2 – 3 – 9 – 8 – 7


 

V75-5 Ny kusk på demonen
Bronsdivisionen 2140m Autostart

1 Crown Wise As har mött bra motstånd, har ett bra läge här och står bra inne i klassen. Lite tveksam till om han kan hålla upp spets, gör han det är mycket vunnet och han kan i så fall mycket väl leda runt om.

7 Demon har nu tre raka galopper. Känns mycket intressant att nu Mats Djuse får chansen bakom den här kapable 4-åringen. Spår långt ut på vingen, men håller han sig i trav kan han mycket väl visa sig bara vara bäst. Får mitt tips i ett lopp som kräver en del streck för att känna sig säker på att överleva.

9 Rossi Garline
är mäktigt kuskförstärkt med Kihlström den här gången. Klaffar det bara något så när från bakspåret känns han given i striden.

10 Boli You S.M. visade sist hur bra han är när han tävlar på topp. Vann då på en vass tid på Åby, bakspår nu och lite utlämnad till vad konkurrenterna hittar på. Men skulle han hålla sig på benen och få några vettiga ryggar sista varvet kan han mycket väl visa sig snabbast till slut.

Skrällen:
11 Lucifer Boko har en härlig form och avslutade tungt över upploppet på Romme sist. Nu får Björn Goop chansen i vagnen och trots läget tycker jag man ska strecka Lucifer på en garderad lapp. I skrivande stund runt 5% känns klart intressant.

Rank: 7 – 9 – 1 – 11 – 10 – 6 – 5 – 3 – 2 – 4 – 8 – 1213-rätt i lördags – Jackpot 13 miljoner den här veckan

Stort utbud av Stryktips, Europatips och mycket mer finns på www.tipsandelar.se

 

V75-6 Tänkbar spik i ett lopp många garderar
Diamantstoet 2640m voltstart

1 Rizzi Brodda känns lite intressant när man ser att M. Djuse skall köra och från innerspår kommer hon få ett bra lopp. Vinner dock lite väl sällan för att man ska kasta sig över strecket på ettan.

3 Ektara möter ett rätt så tacksamt gäng, kan dyka upp där framme från bra läge.

5 Jannah har tre raka segrar och även om hon nu möter tuffare djur, så tycker jag hon visat helt rätt inställning och utveckling. Ett tänkbart bud vid gardering helt klart.

14 Ultra Violet blev lite stum sist men har verkligen visat att hon duger i den här typen av lopp. Mycket krångligt läge nu men måste trots det med på en garderad kupong.

15 Garden Leave känns helt klart som hästen i loppet just nu. Fyra raka och jag gillar att Peter Untersteiner fortsatt kör den här snabba 5-åringen. Många att runda men jag tror på bra chans att hon fixar det över den långa distansen. Ser inte ut att bli så speciellt stor favorit och en tänkbar spik i ett lopp där många garderar.

Skrällen:
12 Global Colection var tillbaka på vinnarspåret sist, tog då en stark seger när hon brottade ner en riktigt skaplig ledare över upploppet. Knepigt läge men Mats Djuse är vass, har 8 vinster på 29 starter och städar bort en hel del kuponger om hon tar sig först till linjen här.

Rank: 15 – 12 – 14 – 5 – 11 – 3 – 6 – 2 – 1 – 10 – 9 – 8 – 4 – 7V75-7 Spets och slut på halvskrällen?

Silverdivisionen 2140m autostart

1 Larry Wood blir hårt betrodd från innern här, lite tveksamt om han kan svara ut snabba hästar utifrån och jag tycker han känns tveksam som favorit. Visst kan han vinna men då måste nog flera stjärnor stå rätt på himlen.

4 Bravo Sabotage klart intressant, Samuelsson med fin vinnare på Åby i onsdags verkar vara lite på gång. Bravo har nu ett lopp i kroppen och läget går inte att klaga på. Har lite feeling man kan ta sig till ledningen direkt här och väl där blir han svårslagen. Får mitt tips i ett ganska öppet avslutande silverlopp.

7 Digital Summit gillar jag och känns intressant med Kihlström den här gången. Kanske lite för ospeedig här.

9 Kagan satt fast sist bakom bra vinnare och såg fin ut. Har nu raden 2-2-3-3-2 och visst skulle man önska lite mer ettor i raden. Gör det dock bra hela tiden och har ändå vunnit 8 / 33 starter. Kan det klaffa på vägen dyker han alldeles säkert upp i striden.

Skrällen:
10 Frodo Cash har bra kapacitet men ändå inte riktigt fått till det på slutet. Såg riktigt fin ut som fastlåst i Danmark sist och att man nu sätter upp Uhrberg känns som ett stort plus. Kan skaka om utdelningen rejält om han får loppet i de rätta ryggarna.

Rank: 4 – 9 – 10 – 1 – 7 – 12 – 11 – 3 – 2 – 6 – 8 – 5Sammanfattning V75 Jägersro 2 sept

Bästa spikarna i omgången:
V75-2 nr 2 Going Cash / Magnus Djuse
V75-3 nr 7 Brother Bill / Magnus Djuse

Chansspiken:
V75-6 nr 15 Garden Leave / Peter Untersteiner

Magiska draget:
V75-4 nr 12 Jaxon Schermer / Stefan Persson

Streckvärda skrällar:
V75-5 nr 11 Lucifer boko / Björn Goop
V75-6 nr 12 Global Collection / Mats E Djuse
V75-7 nr 10 Frodo Cash / Thomas Uhrberg

Överstreckade:
V75-1 nr 1 Mondriaan Boko / Erik Adielsson

Dagens Dubbel Tipset:
12.15 / 4.9.10.12    8 kombinationer x insats
Önskar er alla stort lycka till och missa inte mina andelar på www.simsalabimtrav.se / Fredrik