Publicerad fredag, 19 april
Image

Fredriks V75 tips & rank Jägersro 20 april.


bnner-tipsjpg

Vi drar till Malmö och Jägersro för veckans V75.
Gocciadoro har transporterat hit några riktiga flygmaskiner som startar hårt betrodda den här lördagen. Jag har gått genom det italienska lopparkivet rejält, och därefter kunnat konstatera att det sannerligen inte är några dussin hästar vi får se.

Tips & Rank här nedanför till alla V75 loppen Jägersro 20 april

V75-1 GYNNAS AV STRYKNING OCH LEDER RUNT OM
Klass II försök – 2640m voltstart 

1 King Of Sand har fin form och bra läge med innerspår. Lite spännande med Erik Adielsson i vagnen för första gången. Kan få ett perfekt lopp i rygg på ledaren, ett tidigt streck om man tar några på kupongen.

3 Gibraltar från samma stall som favoriten Emerald Island. Han avslutade klart bra på V75 sist till andraplatsen efter sen lucka. Känns riktigt stark och rejäl och har fått passande förutsättningar här. Givet motbud om man garderar loppet och jag ser det inte alls som en omöjlighet att vi kan få en dubbel Haapakangas i mål.

5 Vanquish tillhör helt klart en av de bättre i loppet. Står lite hårt inne och har ett smålurigt spår fem i volten. 

6 Emerald Island har fyra raka segrar i år och även om flera av dessa är tagna i lite billigare gäng så ser han mycket rejäl ut. Senaste ryckte man skorna för första gången och det slutade med en ganska överlägsen seger, och det såg inte direkt slutsålt ut i mål.  
Jepson och springspår en perfekt kombination, och han gynnas även av att sjuan är struken. På Jägersro är ledningen guld värd och mycket talar för att Haapakangas fina 5-åring leder V75-1 hela vägen till mållinjen!

11 Caton skulle kunna ställa till det lite i loppet, en notorisk rusare som får svårt stå hela distansen om han inte håller sig lugn. Har svår se honom vinna men kan som sagt var ställa till löpningsförloppet för en del. OBS STRUKEN

Skrällen:
4 Toni Barosso har hemmaplan och kommer från vinst. Står hårt inne i loppet och har ett knepigt spår fyra i volten. Fart finns det gott om och felfri med klaff en tänkbar skräll.

Rank: 
A. 6 
B. 3 – 1 – 4 – 5 – 8
C. 2 – 11 – 10 – 12 – 9


V75-2 TÄNKBAR SPETS OCH SLUT ÄVEN HÄR
Diamantstoet – 2640m voltstart

2 Emma Jet gör Sverige debut och är väldigt svårbedömd. Helt klart är att när hon fått hop 359.000 i Tyskland och Holland har hon gjort det bra. Bra inne på pengarna och spännande skrällstreck vid gardering. 

6 Ohh Tooma har nu lopp i kroppen och står ensam på springspår. Förutsättningarna perfekta och Redéns hästar börjar leverera på ett bra sätt. 
Kihlström måste ha toppchans att lotsa favoriten till spets, väl där ser det ut som en riktigt vettig vinstchans, trots att det står några bra 20m efter.

10 Garden Leave fick ett riktigt tufft lopp i årsdebuten och den starten glömmer vi. Loppet i kroppen har nog gjort gott och man pratar bra om den här från stallet.
Att Peter kör gillar jag och nu när man kör bort en 1a i raden och har loppet i kroppen känns hon intressant som skräll.

14 Urbina Southwind var läcker vid segern i Norge sist och såg spänstig ut över linjen. Tre raka segrar och 8 vinster på 22 starter talar sitt tydliga språk. 5-åringen gillar att vara först i mål. Väldigt många att runda men absolut given på en garderad kupong.

Skrällen:
12 Nycora var kanske lite seg sist men gjorde det bra som tera. Skulle det klaffa i loppet tror jag hon kan vara långt fram. Ser ut att bli helt bortglömd av lirarna och städar skönt i kuponghögen vid vinst.

Rank:
A. 6 – 14 
B. 12 – 2 – 9 – 10 – 11 – 7
C.  8 – 4 – 3 – 13 – 15 – 1 – 5


V75-3 DUGER GARANTERAT MOT MOTSTÅNDET
Silverdivisionen – 2140m autostart

1 Catullo Jet som kommer från Gocciadoros stall har jag nu suttit och kika på i det Italienska lopparkivet. En rejäl 6-åring som Alessandro har höga tankar om har fått innern här, det känns inte helt optimalt då det finns snabba utanför och han är ingen riktig blixt som det verkar bakom bilen. 
Fick ett körspö i huvudet från kusken framför sist vilket resulterade i en galopp. Var riktigt bra i tre starter innan dess. Duger garanterat mot det här motståndet, men behöver lite klaff för att leta sig loss från innern. Vettig chans och min tipsetta.

2 Hidalgo Heldia avslutade bra över upploppet sist från omöjligt utgångsläge. Ser ändå inte ut att ha den där formen som han hade när han vann på en låg 10-tid vid samma tid förra året. Två lopp i kroppen har dock säkert gjort gott och läget går verkligen inte att klaga på. 
Hade kanske gått på honom om det varit sprint, nu över medeldistans kommer han om han håller ut de utanför leda länge, men känner mig inte helt hundra på att Conrads 7-åring står hela vägen hem. 11 vinster på 33 starter imponerar. 

Bakom de två nämnda känns det absolut knallöppet, behöver inte vara fel att ta en hel del streck här. 

Skrällen:
3 Winner Brodde blir kanske ingen jätteskräll men inte så hårt streckad efter galoppen sist. Gick lite väl fort i starten då, men det låter som formen är fortfarande väldigt bra. Att Peter kör nu gillar jag och läget går inte att klaga på.

Rank:
A. 1 – 2 
B. 3 – 7 – 8 – 5 – 9 – 6 
C. 12 – 4 – 11 – 10


V75-4 SKRÄLLEN STRECKAD PÅ ENSTAKA PROCENT
Vårstayern – 3140m voltstart

12 Even Steven fick rejält med stryk av 15 Under Armour sist, var trots det bra och kan mycket väl gått fram med loppet i kroppen. Flemming Jensen har hunnit bli dryga 70-år och endast vunnit två lopp i Sverige i år. Kuskarna betydelse i de här långa loppen med stora fält har stor betydelse.

13 Harpy vann bland annat ett lopp på Solvalla över aktuell distans, har även fått mött tuffa hästar i Frankrike. Borde duga mycket långt i det här gänget och är absolut given vid gardering.

15 Under Armour gjorde årsdebut för ett par veckor sedan och vann den på ett bra och bekvämt sätt. Fick ett bra lopp och mötte inte så många konkurrenter då, men vände ut och in på bland annat 12 Even Steven på ett bra sätt. Trots många att runda tycker jag segerchansen ser riktigt god ut. Spikbud på hemmaplan!

Skrällen:
11 Thats It har två raka galopper, men formen sitter där rejält och håller han sig på benen räknas han med viss chans. Står perfekt inne på 20m tillägg och gillar den långa distansen. När jag skriver detta endast någon enstaka procent…

Rank: 
A. 15 – 13
B. 11 – 5 – 12  – 14 – 1 – 7 – 6 
C. 9 – 2 – 8 – 10 – 4


V75-5  007 MED RÄTT ATT SKRÄLLA
Klass I – 1640m autostart

3 Global Difference har nu spår två bakom bilen efter strykning och gör jämna och bra prestationer. Hemmaplan en fördel och ett tänkbart bud om man tar några på kupongen. 

5 Leandro Boko såg riktigt läcker ut vid vinsten i Norge sist. Nu låter det påställt och man åker inte till skåne för att testa kaffet. Här blir det åka av direkt och man rycker skorna. Kanske kan svara ut favoriten och i så fall leda länge. Ett av loppets mest intressanta streck.

4 King Of The Hill står bra inne i klassen, har bra läge och visade form sist. 
Dante radar inte V75 segrar men ekipaget ska räknas med viss chans på hemmaplan.

6 Boreas var riktigt fin i årsdebuten när han vann på Halmstad på en låg 13-tid. Har mött klart tuffare djur än dessa och gynnas av att starta ett spår närmare sargen efter strykning. Givet vinstbud.

7 Quillerbee var bra som tvåa sist, fullständigt ostreckad och rensar skönt i kuponghögen.

10 Jameson K.W. var smällfin i enklare gäng sist. Gillar den här 5-åringen, men bakspår över kort distans alltid är svårt på Jägersro.

Skrällen:
1 Roger More har varit klart bra på slutet mött ganska bra motstånd och haft tuffa utgångslägen i de senaste starterna. Nu innerspår vilket känns klockrent då han öppnar bra, man sätter på biken och låter skorna hänga kvar i stallet igen. Extra intressant tycker jag han är när nu Stefan Persson får chansen i sulkyn.

Rank:
A. 6 – 5 – 1 
B. 10 – 3 – 4 – 7 -12 – 11 – 8 – 9 


V75-6  GOCCIADORO LADDAR MED ITALIENSK STARTKANON
Bronsdivisionen – 2140m autostart 

1 Frankie Godiva öppnar snabbt och kommer få ett bra lopp. Inte helt borta.

2 Judge D. kanske inte varit som allra bäst på slutet. Fart finns och läget är magiskt.

3 In Love Mearas blir sannolikt favorit här, har fått mycket passande förutsättningar med spår tre bakom bilen. Var kanske lite seg i årsdebuten men ändå en klart bra avslutning där. Nu lopp i kroppen och givet motbud till min tipsetta.

4 Pingis gör årsdebut men det låter som han kommer väl förberedd, vann årsdebuten förra året, och även om det är tufft motstånd ska han inte glömmas.

7 Ringo Adore har vunnit 6 av 13 starter och har varit 1a och 2a i årets två starter. Spår långt ut och bara ett skrällbud.

8 Dany Capar ännu en vindsnabb Gocciadoro häst som kommer starta här i Sverige under sommaren. Bra inne i loppet och kommer från två raka segrar. I båda dessa har han tagit ledningen bekvämt från spår fem bakom bilen och vunnit till synes väldigt lätt med en del krafter kvar. Som vanligt svår att sätta in mot svenskt motstånd. Men den här känns vass och kommer nog laddas rejält trots spår 8 bakom bilen. Känns inte helt lätt att ta sig förbi alla invändigt från start men skulle det lyckas är mycket vunnet. Given bud och får mitt tips trots spåret, kan vinna även från andra positioner än spets.

Skrällen:
6 Jolicoeur galopperade tidigt sist men gick efter galoppen riktigt bra som fyra. Tuffare mot nu, men garderar man loppet kan han vara värd ett skrällstreck.

Rank:
A. 8 – 3
B. 1 – 4 – 6 – 2 – 7
C. 11 – 12 – 10 – 5 – 9 


V75-7 VANN SWEDEN CUP I FJOL – SIKTAR HÖGRE I ÅR
Paralympiatravet deltävling – Gulddivsionen – 2140m autostart

2 Ferrari Sisu har sett ruggigt bra ut i de senaste två starterna. Mötte övermakten i Önas Prince sist och gjorde det bra som trea där. Har fått drömläge och kan absolut vara med i segerstriden. 

4 Bengurion Jet vann Sweden Cup i fjol efter en mäktig prestation. Nu ser det ut som man siktar på Elitloppet i år och gör här årets andra start. Var bra som tvåa i årsdebuten och har lottats til ett bra läge här.  Har väldigt svårt se någon stå mot Gocciadoros 7-åring som tål det mesta i loppen.
Här går det att kika på när han 2021 vann på aktuell bana, då bombade han runt Jägersro ovalen och vann överlägset på 08.8 Se loppet på ATG här

Skrällen:
3 King Schermer en Holländare vi sett tidigare levererat på svensk mark. Startsnabb och det låter som man tänker ladda för ledningen. Kan bli rejäl körning i början men King Schermer räknas tidigt på en bana han trivts bra på tidigare.

Rank:
A. 4 
B. 2 – 3 – 5 – 1
C. 10 – 9 –  6 – 11 – 12


Sammanfattning V75 Jägersro:

Bästa spiken:
V75-7 nr 4 Bengurion Jet / Allesandro Gocciadoro

Näst bästa spiken:
V75-1 nr 6 Emerald Island / Carl Johan Jepson

Magiska dragen:
V75-2 nr 14 Urbina Southwind / Erik Adielsson
V75-6 nr 8 Dany Capar / Allesandro Gocciadoro

Streckvärda skrällar:
V75-2 nr 12 Nycora / Markus B Svedberg
V75-4 nr 11 That´s It / Claes Svensson 
V75-5 nr 1 Roger More / Stefan Persson
V75-5 nr 5 Leandro Boko / Kristian Lindberg

DD-tipset:
8 Dany Capar / 2,4 
Spelar två kombinationer den här lördagen med lite högre insats. 

Önskar er alla stort lycka till i jakten på 7-rätt! 
Drygt miljon inspelat sista två veckorna på våra travandelar. V75 till Jägersro finns på www.simsalabimtrav.se 

Jag är tillbaka på tisdag med V86 tips till dubbel jackpotten kommande onsdag.

// Fredrik 
Simsalabim