Publicerad fredag, 26 april
Image

Fredriks V75 Tips & Rank Örebro 27 april


Tips & Rank Örebro lördag 27 april – 48 miljoner jackpot!

SEX första rankade vinnare i lördags 1-4-1-1-1-1-1 Det var bara skrällen Emma Jet som var rankad fyra, annars satt tipsen klockrent. Bästa spiken, Näst bästa spiken och magiska draget Dany Capar vann alla. Ingen utdelning på femmorna i lördags gör att vi har en mastig jackpot att spela om den här veckan. 48 miljoner i potten när vi V75 startar 16.20 på lördag. 

Örebros upplopp mäter 178 meter och banan ligger några km söder om Örebro. Champion i fjol blev Carl Johan Jepson och han i hela sex av de sju avdelningarna den här lördagen. 

V75-1 PERFEKT INMATCHAD OCH BARFOTA FÖR FÖRSTA GÅNGEN
Klass I försök – 2140m voltstart

1 Freako höll upp ledningen från exakt samma startförutsättningar och spår sist när han gjorde årsdebut. Kunde lå försvinna till väldigt enkel seger. Har nu lopp i kroppen och det ser ut som en vettig chans att svara upp ledningen igen. Väl där ser det helt klart ut som Walmans 4-åring kan leda länge, kanske hela vägen.

3 Rajon åkte dit sista steget som favorit sist men gjorde ändå ett bra lopp. Mats Djuse från bra läge är ett tänkbart streck vid gardering. 

8 Micke Sting var bra som trea i ett tufft gäng sist. Spår 8 lite knepigt, men kanske kan rygga startsnabba favoriten och sitta bra till direkt på innerspår. Med lucka i tid kan han vara långt fram när mållinjen kommer.

11 Global Caps är något extra, Nurmos 6-åring har 10 vinster på 12 starter. Nu har man inte startat sedan februari, men man kan verkligen ana att det siktats mot det här klass I loppet. Står bra inne på pengar och nu rycker man alla skorna för första gången! 
Spår 11 nu när banorna börjar bli blixtsnabba är tufft, men Kontio vet man kör för vinst och trots utgångsläget får han tipset.

12 North Star Navi har jag jagat ett tag nu, härlig form och så när att segern kom sist, åkte då dit i sista stegen och slutade tvåa. Nästan omöjligt från det här läget, men till runt 1% kan man fundera på honom om man jagar hela jackpotten. Kan bli barfota runt om på lördag.

Jackpot skrällen:
7 The Pirate galopperade sist men har visat fin och jämn form när han håller sig på benen. Spåret känns intressant då han borde kunna gå väg felfritt, och att en är struken på främre volten gör att det blir lite mer plats. 13 vinster på 43 starter och ofta hårt betrodd, står dessutom klockrent inne i klassen. Den här gången verkar dock spelarna överge Lövdals travare, och till låg procent ett tänkbart skrällbud.

Rank V75-1 
A. 11 – 1 
B. 8 – 7 – 3 – 9 – 4 – 12
C. 5 – 6 – 10


V75-2 VANN SOM JÄTTESKRÄLL SIST OCH KAN VINNA IGEN
Klass II försök – 2199m autostart

1 Popeye Tooma gjorde det bra som trea sist även om det inte slog gnistor sista biten. Gick ändå en hög 12-tid och kommer nu ut över lite mer passande distans. Kanske kan hålla upp ledningen och kan då leda länge. 

5 Cherokee Face möter lite tuffare motstånd nu än han gjort tidigare. Trots det får han tipset av mig. Ganska okej utgångsläge med fem bakom vingen,  har slutat 1-2-1 i årets tre starter och Wäjerstens stall börjar gå rejält på högvarv. Öppet lopp men ändå given tipsetta. 

6 Spike M.M kommer man köra för första gången i jänkarvagn, var lite seg sista biten senast men kan nog bättre än så. Imponerande 4 vinster på 6 starter och öppnar hyggligt bakom bilen.
Står perfekt inne i klassen med 249.000kr på kontot (max 250.000 för att få starta i klassen) 

8 Victory Poseidon såg fin ut vid vinsten sist. Kan öppna bra vid laddning och kanske testar Goop rejält trots läget. Skulle han hitta till främre träffen direkt är han med och gör upp om det.

9 De Facto gör första starten i regi Bergh, och det ska bli spännande se honom. Tufft läge men inte helt borta. Kommer med 5 segrar på 12 starter och står även han helt perfekt inne i klassen.

Jackpot skrällen:
7 Quintus Tooma vann till hela 76 gånger pengarna sist. Även om han fick en ganska vettig resa gjorde han det riktigt bra och såg spänstig ut över linjen. Ser ut att bli helt bortglömd igen, visst är spåret svårt men Ulf Ohsson har löst klurigare uppgifter än detta. Klart spännande skräll igen.

Rank V75-2 
A. 5 – 6 – 7 – 1 – 8 
B. 9 – 11 – 4 – 12 
C. 10 – 2 – 3


V75- 3 HERCULES MED LOPP I KROPPEN
Gulddivisionen – 1609m autostart

5 Mister Hercules var fyra i första starten på ett halv år bakom några riktigt bra hästar.
Det här loppet är väldigt ojämnt och har några helt chanslösa hästar, men det finns även några klart vassa motståndare. Trots det tror jag en Hercules med lopp i kroppen blir väldigt svårslagen. Jag sticker inte under stolen med att jag hellre sett Djuse i vagnen även i den här starten, men litar på att rutinerade Kihlström löser detta.

6 Clarissa har bara startat en gång i år och det var i slutet på januari i Frankrike. Var då rent fruktansvärt bra och åkte dit på målfoto om segern. Gick då 10.3 full väg och Gocciadoros mäktiga 6-åriga sto utmanar Hercules om formen finns där. 

10 Brother Bill är jag väldigt förtjust i, finns få som kan springa så snabbt som honom när det är full form. Oj vad roligt det hade varit att sett Nurmos travare leverera och kanske t o m fixa en rosa biljett. Svårt med bakspår här i årsdebuten men givet tredjestreck för mig. 

Jackpot skrällen:
Får erkänna att jag har väldigt svårt se någon utöver favorit trion vinna detta. 
4 Dats So Cool och 9 Joe Dalton tidigaste om man vill ha fler streck än tre.

Rank V75-3 
A. 5 – 6 – 10 
B. 9 – 4
C. 7 – 3 – 8 – 1 – 2


testlogga-simsalabimjpg
Det börjar närma sig slutet på säsongen både i Premier League och Championship. Massor med spännande streck fighter på veckans Stryktips och vi har laddat med andelar i alla prisklasser. Välkommen in och kika www.tipsandelar.se


V75-4 SISTA VARVET I TREDJESPÅR SIST – KAN VINNA MED KLAFF NU
Max 1.175 mkr – 2140m voltstart

En lite knepig proposition som trist nog ersätter stoeliten, det loppet körs som lopp 3 med få hästar av väldigt hög kvalitet. 

1 Keyword gjorde årsdebut för en vecka sedan och det var även första starten i regi David Persson. Hade samma läge då som nu och lyckades hålla upp ledningen. Såg riktigt spänstig ut och vann på ett bra sätt då. Gått fram med loppet i kroppen, och skulle körande Emilia Leo kunna hålla upp spets igen så ser chansen ut att leda hela vägen rätt bra ut. 

3 Tyson Renegade en fin häst med två segrar och två galopper i de senaste fyra starterna. Bra läge, visade fin form sist och kan absolut vinna det här.

6 Arn Silvio har fått ett bra läge och blir ganska hårt betrodd. Jag inte överdrivet imponerad och det har varit billiga lopp Kolgjinis travare varit tvåa i.

13 Dats Tore var ute i tredjespår nästan hela sista varvet sist, höll superbra som trea mot bra hästar då. Många att runda nu men känns klart kapabel mot det här motståndet. Förra årets champion på Örebrotravet kan mycket väl ta en ny seger här.

Jackpot skrällen:
10 Egon Vendil var ute i kungapokalkval senast. Gick lite halvbra i skymundan och möter klart enklare hästar här. Tufft läge men tidigt streck vid gardering.

Rank V75-4:
A. 1 – 12 – 3
B. 10 – 4 – 5 – 7  – 6 – 8 – 15
C. 9 – 14 – 2 – 11 – 13


V75-5 TVÅ HÄSTAR STICKER UT
Bronsdivisionen – 1609m autostart

2 Kendall Jacksson vann två sprinterlopp från bakspår på V75 förra året. Står bra inne i silver och har lottats till ett perfekt läge. Gjorde årsdebut för ett par veckor sedan och satt då fast med gott om krafter kvar på innerspår. Såg fin ut och den här Nurmos travaren gillar jag skarpt. Möter en hårding, men får mitt tips med magikern Magnus Djuse i vagnen. 

6 Dana Ek har inte startat i år, men det låter på körande tränaren Gocciadoro som han tror mycket på henne direkt. Alltid lite svårbedömt om de här behöver ett lopp i kroppen eller inte, men vi har sett gul kusk fara runt som en virvelvind senaste veckorna. En av två streck som behövs för att loppet ska kännas ganska väl garderat. 

Jackpot skrällen:
1 Jax Journey vann årsdebuten mot ett billigt gäng. Intrycket var dock riktigt läckert, 5-åringen kommer med 7 segrar på 22 starter och lär tjäna riktigt fina pengar i klassen i år. Står lite tufft inne och möter några bra, skulle det klaffa och blir riktigt hårt tempo inte fullständigt borta. 

Rank V75-5 
A. 2 – 6 
B. 1 – 10 – 5 – 11
C. 9 – 3 – 4 – 7 – 12 – 8


V75-6 WINTERBURN JAGAR TRETTONDE SEGERN
Silverdivisionen – 2100m autostart

3 Combat Fighter blir nog favorit här från bra läge. Har verkligen gjort det bra på slutet och har passande läge här. Spets alltid en fördel, speciellt på Örebro med sitt 178m korta upplopp. Men jag har ingen riktig feeling han får sitta i fred i ledningen här, och han måste vara riktigt bra för att hålla hela vägen. 

6 Winterburn är en segermaskin som fortsätter leverera bra insatser gång på gång. Fick inte tag i segrande Jerka Sting sist men gjorde det bra som tvåa. 12 vinst på 18 starter kan mycket väl bli 13/19 på lördag vid 18.25 tiden. När värsta motbudet fått tufft utgångläge tycker jag det ser ut som en klart tänkbar spik.

12 Dea Sprint Bar har haft lite oflyt med utgångslägena. Var bra som trea sist bakom bra hästar efter fått ett ganska tufft lopp. Behöver tempo på det här loppet för att komma in i matchen, det är mycket möjligt att Gocciadoro fixar själv genom att styra fram tidigt. Ett av de första strecken för mig trots spåret.

Jackpot skrällen:
8 H.C´s Crazy Horse har inget flyt med utgångslägena, fick backa sig sist senast från likande läge. Hade sen inget flyt med ryggarna men såg bra ut i skymundan. Nu kan det bli barfota runt om, och visst behöver Wäjerstens 5-åring flyt från läget. Men till bara några få procent en kul jackpotskräll.

Rank V75-6:
A. 6 – 12 
B. 3 – 8 – 4 – 5 – 7 – 9 – 1 – 10
C. 2 – 11


V75-7 HÄRLIGT BORTGLÖMD JACKPOTSKRÄLL MED LOPP I KROPPEN
Örebro International, Stayerlopp – 2140m voltstart

Jag var på plats på Örebrotravet förra året den här tävlingsdagen. Då startade 10 High On Pepper i samma lopp, startade då med en rejäl startgalopp, men gjorde efter det en magisk upphämtning och starkt slutvarv. Slutade då trea i mål. Hade sen stor show under vinterhalvåret och tog 8 raka segrar innan han gick på pumpen och slutade fyra på Solvalla i slutet på mars. Har nu fått lite kortare vila och det låter som om han är redo för en ny mäktig prestation. Tävlar han på topp och håller sig på benen blir han svårslagen. 

14 Gamin Jaba var ruggigt bra i den näst senaste starten när han kunde vinna trots en hel del tredjespår på Vincennes. Vann även senast efter fått finfina ryggar hela vägen. Har inte startat sedan slutet februari och kommer här ut i ny regi hos Redén.  5.3 miljoner på kontot och mött hårt motstånd. Tidigt garderingstreck men ändå lite svårbedömd.

Jackpot skrällen:
13 S.I.P. gick ett ruggigt starkt upplopp i skymundan i årsdebuten. Då bakom Elitloppsklara A Fair Day, Demon mfl. Har nu lopp i kroppen och duger absolut mot de här motståndarna. Många att runda, men när High On Pepper och Redéns andra häst får så mycket streck av spelarna ser S.I.P ut att bli härligt bortglömd.

Rank V75-7:
A. 10 – 13 – 14
B. 3 – 6 – 5 – 11 – 8 – 12 – 9 
C. 15 – 1 – 7 – 2 – 4


Sammanfattning V75 Örebro 27 april 

Bästa jackpot spiken:
V75-3 nr 5 Mister Hercules / Örjan Kihlström

Näst bästa spiken:
V75-6 nr 6 Winterburn / Örjan Kihlström 

Låset:
V75-5  Kendall Jackson / Magnus Djuse och 
 6 Dana Ek / Gocciadoro

Magiska draget:
V75-4 nr 10 Dats Tore / Carl Johan Jepson

Fredriks jackpot skrällar:
V75-1 nr 7 The Pirate 
V75-2 nr 7 Quintus Tooma
V75-5 nr 1 Jax Journey
V75-6 nr 8 H.C´S Crazy Horse
V75-7 nr 13 S.I.P

Väl mycket streckade:
V75-4 nr 6 Arn Silvio / Dante Kolgjini

V75-6 nr 3 Combat Fighter / Erik Adielsson

DD- tipset:
6.12 / 10.13.13 
Sex kombinationer x insats


Tuffa V75 tips systemet 92:- / andel
Går att se och köpa här

TUFFApng

Ranken systemet 118:- / andel
Går att se och köpa här

ranken systempng

Önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpotten!
Kommande vecka kommer vi lansera vår nya hemsida, där kommer du hitta massor av nyheter, tips m.m

Lycka till och trevlig helg
// Fredrik
Simsalabim