Publicerad tisdag, 14 maj
Premium
V86
Image

Fredriks V86 Tips & Rank 15 maj


Dubbel jackpot och 22 miljoner i veckans 8-rätts pott.
Omgången delas mellan Åby och Solvalla och vi har start 20.30.  Jag ska försöka guida er genom omgången och öka chansen till att du hittar full pott.

V86-1 Vägrar nästan vinna men streckas trots det mycket tidigt
Åby – Ston max 825.000kr – 2140m autostart

1 Garden Leave en härligt kapabel 6-åring som kommer hit med snygga 9 segrar på 30 starter. Intressant läge här, men formen är ett rätt rejält frågetecken. Visserligen mött bra motstånd i de senaste starterna men ändå inte sett som bäst ut. Galopp blev det varvet kvar senast. Tidig och går inte att räkna bort i den här typen av lopp, men jag vill nog se en vass insats igen innan jag går all in på henne.

2 Ziva har finfin fart men nästan vägrar vinna, har endast EN seger på 41 starter och detta trots att hon gör det bra nästan varje gång. Haft tuffa spår på slutet 7-10-13-13, och trots det gjort det bra. Perfekt läge nu och jag tycker hon är värd ett mycket tidigt streck, mot det här lite ljumna motståndet,  trots att hon inte kastar sig fram mot mållinjen när den nalkas.

4 Organzza vann loppet som Himalaya Sisu var tvåa i,  har hunnit starta en gång till och såg inte något extra ut då galoppen kom med halvvarvet kvar. Vassare kusk nu igen när Jepson kör.  Tänkbart streck, Men som hårt betrodd absolut inget jag kastar mig över.

10 Cheri Cherie Lady kom med en tung avslutning till vinst i den senaste starten på Tingsryd. Behöver lite flyt från bakspår, men möter ett gäng hon mycket väl kan rå på. Får mitt chanstips i ett ganska öppet inledande race den här omgången.

Skrällen
3 Himalaya Sisu bra som tvåa i ett P21 lopp sist. Tuffare mot nu men bra läge och formen på gång. Gustav i vagnen och det kan bli barfota runt om. En tänkbar skräll från bra läge bakom bilen

Rank V86-1
A. 10 – 2 – 1
B.  4 – 3 – 5 – 8 – 7
C. 6 – 11 – 9


V86-2 Önas bäst i bra lopp, men läget ställer till det.
Solvalla – Solvalla serien – 2140m autostart

2 Oberon Warframe en Untersteiner häst med Erik Adielsson i vagnen, den kombon är nästan alltid farlig. Här har man även fått ett perfekt läge. Jag tycker kanske hon möter några som är lite för tuffa, men inte helt borta.

4 Cloud Busting galopperade innan bilen släppte fältet senast. Gången innan bombade hon till spets från liknande läge och vann sen ohotad på ett bra sätt. Kan mycket väl leda det här hela vägen, dock inte helt lätt att ta sig förbi snabba invändigt.

7 Sultan Of Sand var bra i två raka i mars, slutade femma i tufft lopp senast. Spår lite väl långt ut men tänkbar i striden.

8 Önas Rose gillar man skarpt och hon har verkligen levererat i årets starter. 1-1-3-2-1 placeringarna senaste fem starterna. Hon har tjänat mest pengar i loppet och från ett bra läge hade jag nog gått all in på henne. Nu med spår 8 bakom bilen och med faktiskt en hel drös bra motståndare får hon nöja sig med att bli tipsetta och kanske ändå tänkbar chansspik 🙂

Jackpot skrällen:
1 Perfect vann på Solvalla senast via en mycket läcker spets och slut variant. Öppnade första 500 på 1.10.0 och efter fått bestämt gick hon undan med flera längder och vann på 12.3.  Givet skrällstreck om man tar några.

Rank V86-2
A. 8 – 4 – 1 – 7
B. 9 – 2 – 3 – 10 – 6 – 5
C. 11


V86-3  En tänkbar chansspik mot en av omgångens största
Åby – 2140m autostart

1 Conrads Tyra är snabb från start och ser ut att bli enorm favorit från innern här. Har på 12 starter aldrig vunnit och jag tycker kanske spelarna visar lite väl stort förtroende för Törnqvists häst som Jepson sitter upp bakom. Tidig men med 22 miljoner att spela om ingen favorit jag köper rakt upp och ner.

6 Sara J.E. har jag fastnad rejält för, råkade se henne i värmningen när hon skulle ut i början på mars på Örebro och hajade till rejält. Där vann hon och har sedan placeringarna 2-1-1 de senaste tre starterna. Vann från spår 12 på Årjäng i den senaste starten. Öppnar hyggligt och borde få en bra placering i loppet här. Jag tvekar inte när jag lägger henne före favoriten i ranken. Chansspik för den riktigt modiga.

9 Kathy Scott gör första starten i Sverige. Har en hel del rutin från Tyskland och har 7 segrar, 8 andraplatser. Svårbedömd mot motståndet, men har på något sätt en passande uppgift. Tidigt streck.

Jackpot skrällen:
10 Fabulicious har två raka galopper men visade innan det bra inställning. Lurigt spår och inte helt stabil, men felfri ett kul bud till låg procent.

Rank V86-3
A. 6 – 1 – 9
B. 10 – 2 – 11 – 5 – 8
C. 3 – 4 – 7 – 12


V86-4 Favoriten med vettig chans trots bakspår över kort distans
Solvalla – Stolopp –  1640m autostart

6 Beyonce Face är kapabel och matchad mot ganska tufft motstånd. Lopp i kroppen nu och det kan bli barfota runt om, tidigt garderingsstreck. OBS STRUKEN

7 Eli Jet lastar Gocciadoro till Solvalla och hon har visat fin fart. Dock endast en seger på sexton starter samt sju andraplatser.  Läget inget extra nu, men motståndet skrämmer inte direkt. Magnus Djuse kör vilket känns bra och hon duger nog klart bra här.

9 Pearl Kayz ett 5-årigt Goop tränat sto som kommer med två raka segrar då hon dansat barfota. Båda dessa från ledningen, nu är det lite klurigare med bakspår över kort distans.  Jag är dock inte överdrivet imponerad över motståndet och tror faktiskt favoriten har en riktigt vettig chans att lösa detta.
Strykningen av 6 nu under onsdagen gör förutsättningarna än bättre för favoriten.

Jackpot skrällen
3 Emah Roc har gjort en start i Sverige för Goop, var då klart okej som tvåa bakom en bra vinnare på Solvalla. Nu lopp i kroppen, bra läge och Mats Djuse i vagnen. Mycket tidigt streck vid gardering.

A. 9 – 7 – 6 – 3
B. 1 – 11 – 5 – 2
C. 8 – 4 – 10


V86-5 Vinner trots läget
Åby – 2140m autostart

1 Mercury Boko vann ett billigt lopp på Halmstad senast på ett klart bra sätt. Kommer till den här starten med snygga 9 vinster på 24 starter. Öppnar bra och kommer få ett bra lopp. Visst ska han ses med viss chans, men som hårt betrodd och när jag tycker det finns en klart mer spännande vinnare bara en vid fler streck på kupongen.

10 Always A Pleasure har man liksom alltid hört att tränare Jakobsson gillar. 9 vinster på 15 starter och årsdebuten avklarad. Vann då lätt och pliktskyldigt ett enklare lopp från ledningen. Helt annan uppgift nu med bakspår på Åby och en snabb sommarbana. Jag tror ändå ekipaget löser det här och övriga får svårt stå mot när Magnus lossar sista 500m. Tänkbar spik trots läget.

Jackpot skrällen
9 Alegrito har 12 segrar på 26 starter och när den här Norska tränaren åker till Sverige brukar det finnas fog för det. Fick tufft lopp senast och tröttnade lite till slut. Gustav kör den här gången och 6-åringen har ett lite små-spännande smygläge. Ett streck för den som vill ha hela potten. Jag rankar honom trea och han finns med på spiklösa Ranken systemet 116:- till någon enstaka procent. OBS STRUKEN på onsdagen

Rank:
A. 10
B. 1 – 9 – 6 – 2 – 8 – 5 – 11
C. 4 – 3 – 7Två preliminära jackpot system – Välkommen in ⭐⭐⭐ www.simsalabimtrav.seV86-6 Skrällen satt fast med rubbet sparat senast

Solvalla – Solvallaserien – 2140m autostart

1 Ringo Adore var bra sist som två och har 6 vinster på 15 starter. Spännande läge här, kanske inte lyckas hålla upp ledningen men borde få ett fint lopp. Kan vinna med klaff.

2 Natural Mine hade samma läge senast bakom bilen, höll då upp spets utan några större problem och kunde sedan glida undan sista biten och vinna enkelt. Lite läge för repris den här gången och jag lägger 5-åringen etta i ranken. Men här han ser ut att bli väldigt stor favorit, och loppet innehåller många bra hästar lutar jag helt klart åt gardering.

8 Edelweiss har två segrar på två starter i år och varit rent ruggigt bra i båda. Trots spår 8 bakom bilen ett mycket tidigt streck.

Jackpot skrällen
9 Quantity Of Time hade jag som skräll senast på V86, var då med i samma lopp som favoriten Natural Mine. Hade spår 12 och kördes invändigt, men såg då dunderläcker ut som fastlåst. Får absolut en chans till av mig och hon är loppets klart mest spännande skräll.

Rank V86-6
A. 2 – 8 – 9 – 1
B. 4 – 5 – 3 – 7
C. 6 – 11 – 10


V86-7  Tipsettan formstark och helt bortglömd av spelarna
Åby – Spårtrappa – 1640m autostart

Väldigt klurigt lopp den här spårtrappan. Det är väldigt ojämnt, men de som borde vara bättre än övriga är å andra sidan väldigt ojämna i prestationerna. Tänkbart lopp det skulle kunna jätteskrälla i.

5 Ikaros Di Qurattro får bli min chansetta i loppet. Var med i en stentuff öppning senast, såg trots det ”klar” ut i mitten på upploppet. Då kom mäktiga Pole Position med en tung avslutning och slog av honom. Härlig form och bra läge här. Spelarna verkar glömt honom och till just nu runt 5% loppet klart mest intressanta streck.

7 Ture L.A. rätt klar favorit just nu, såg väl lite sådär ut senast och har inte vunnit på ett tag nu. Tycker även Johan Untersteiner inte riktigt kommit upp i den där extremt höga nivån.  Noterar att han i år när vi börjar närma oss halvåret vunnit 50 lopp (173 förra året) han har kört in 4.5 miljoner (21 miljoner förra året)  Spår lite långt ut på vingen, tillhör helt klart de bättre i loppet om han tävlar på topp. Men inget att kasta sig över som favorit.

Jackpot skrällen:
8 Corazon Bar har tjänat snygga 1.6 miljoner och har två segrar längst ner i raden. Kommer från galopp och oplacerad, och levererar lite ojämnt. Fart finns det gott om och det här motståndet rår han absolut på när han tävlar på topp.  Även om det blev galopp så fick Lugauers 6-åring ett lopp i kroppen. Farlig i öppet lopp trots dåligt läge till oerhört låg procent.

Rank V86-7
A. 5 – 8 – 7 – 3
B. 6 – 9 – 4 – 1 – 2
C.  10 – 12 – 11


V86-8 Gocciadoros duo kommer från starka prestationer
Solvalla – Solvallaserien – 2140m autostart

Ett riktigt bra lopp avslutar den här jackpot omgången. Jag vill gärna sitta med några streck här för att känna mig säker på att sätta dit åttan.

4 Kipketer Mearas trodde jag väldigt mycket på senast efter ett mäktigt lopp vid segern gången innan. Det blev då galopp direkt innan bilen släppte och vi fick inte se vad han kund då. Bra läge nu och håller han sig i skinnet går ingen säker till slut.

5 Cameron en läcker travare från Westholms lada. Helt rätt favorit då han imponerat rejält på slutet. Fått bestämt två gånger i rad nu och vunnit dessa säkert. Flera som öppnar bra, och att han ska få ledningen ”gratis” och sitta där i lugn och ro kommer nog inte hända den här gången. Absolut given men inget jag är så sugen på att spika.

8 Urbina Southwind gillar jag skarpt. 8 vinster på 23 starter och hade tre raka segrar innan det blev galopp senast på Jägersro. Knepigt läge nu med spår 8 bakom bilen, men inte helt borta. Magnus Djuse kör igen, han vann senast han satt i sulkyn på Urbina.

Gocciadoro kommer med en duo 7 Esperia Font och 10 Dama Di Prussia. Den förstnämnda höll riktigt bra som tvåa bakom Kipketer Mearas senast och Dama var rent ruggigt bra som tvåa från utvändigt i den senaste starten på Solvalla. Båda dessa känns givna vid gardering.

Jackpot skrällen:
1 Lion Brodde kommer med raden 1-1-1-2 och var på håret att vinna sin fjärde raka sist när han åkte dit på målfoto. Härlig form, vass kusk i Mats Djuse och kan få ett perfekt lopp på innern. I ett riktigt getingbo kan han komma bli lite bortglömd på strecken.

Rank V86-8
A. 5 – 7 – 10 – 4 – 1 – 8
B. 9 – 11 – 6
C. 2 – 12 – 3


Bästa jackpot spiken:
V86-5 nr 10 Always A Pleasure / Magnus Jakobsson

Chansspiken:
V86-3 nr 6 Sara J.E. / Hans Crebas

Magiska draget:
V867 nr 5 Ikaros Di Quattro / Hans Crebas

Skrällarna vi jagar potten med:
V86-4 nr 7 Eli Jet / Magnus Djuse 
V86-6 nr 9 Quantity Of Time / Mika Forss
V86-7 nr 8 Corazon Bar / Markus Waldmuller
V86-8 nr 10 Dama Di Prussia / Per Lenartsson

Överstreckade:
V86-1 nr 4 Organzza / Car Johan Jepson
V86-3 nr 1 Conrads Tyra / Carl Johan Jepson
V86-7 nr 7 Ture L.A. / Johan Untersteiner

DD-tipset:
5,8 / 1.5.7.8.9.10 
12 kombinationer och lite lägre insats. Med någon av 5 eller 8 i dd-1 kan vi förvänta oss riktigt höga dd-odds.

Önskar er alla stort lycka till i jakten på en del av jackpotten och 8-rätt!
Vill ni vara med på mina jackpot andelar så finns de på www.simsalabimtrav.se ⭐⭐⭐
// Fredrik Simsalabim