Publicerad tisdag, 21 maj
V86
Image

Fredriks V86 tips & rank 22 majJackpot – 17 miljoner i potten

Vi laddar upp inför en fullständigt magisk Elitloppshelg med V86 som delas mellan Jägersro och Bergsåker. Spelvärdet är högt när vi har 17 miljoner i 8-rätts potten.

Lite kortare V86 tips och rank den här veckan då jag jag väljer att gå riktigt all in och kommer med utförliga tips och rank både till lördagens och söndagens V75 omgång.

V86-1 En trio på kupongen känns ganska tryggt.
Bergsåker –  Stolopp – Lärlingar – 2140m autostart

1 My Sweet Shadow har inte startat sedan mars men borde kunna duga en bit här trots att hon står hårt inne på pengarna.

5 Bellfort var bra vid segern näst sist och har en rätt passande uppgift här.  Tre vinster på elva starter imponerar i det här gänget och utgångsläget är helt okej.

9 Heather Zet ser ut att bli favorit från bakspår i det här inledande V86 loppet. Kan nog vara bästa hästen i det här stoloppet som inte håller högsta kvalitet. Tänk på att det även är ett lärlingslopp.
Heather borde väl vunnit senast men gav sig sista biten, hade visserligen fått gå utvändigt en bit i loppet. Martin P Djuse inte riktigt lika framgångsrik som bröderna ännu i sulkyn. Har bara kört fyra race i år och inte vunnit något. Mycket begärt att det här ekipaget bara ska gå ut och vinna som favorit från bakspår. Tycker ändå hon är den givna tipsettan utan att man känner sig manad att gå all in på henne.

1 My Sweet Shadow har inte startat sedan mars men borde kunna duga en bit här trots att hon står hårt inne på pengarna.

10 Muscadelle var riktigt bra senast när hon vann efter galopp. Given på lappen.

Rank:
A.  9 – 10 – 5
B. 1 – 8 – 3 – 12 – 8 – 4
C. 2 – 6 – 7 – 10


V86-2  Favoriten lite väl hårt streckad i min smak
Jägersro – 2140m voltstart

2 Röde Orm har suttit fast två gånger i rad och har väl ett ganska passande uppgift här. Endast två hästar på startvolten borde innebära att man kan sitta i ledningen tidigt.  Visst kan Kolgjinis häst vinna, men till väldigt hög procent lutar jag helt klart åt att gardera och jaga skräll.

9 Fairplay har gjort ett par lopp för Gustav Johansson och sett ganska fin ut. Kan med lite flyt sitta bra till direkt här och känns som ett spännande streck till ganska låg procent.

Rank:
A. 2 – 9 – 10
B. 1 – 4 – 7 – 6
C.  5 – 3 – 8 – 11


V86-3 En eller väldigt många
Bergsåker – Kallblod – 2640m autostart

1 Blomsterprinsen blir omgångens största favorit. Var inte som bäst sist utan skor och galopperade i starten innan.
Mats Djuse är nog Sveriges vassaste kallblodskusk och brukar leverera när han kör de här stora favoriterna. Motståndet är dessutom allt annat än vasst. Mycket tänkbar spik då motståndet som sagt var är rejält ljummet,
Spår ett lite lurigt och med 17 jackpot miljoner att spela om är jag ändå lite frestad att gardera den här jättefavoriten.

4 Tallmons Wiking avslutade bra senast och har form.

10 Kruson har Ulf Ohlsson i vagnen, ofta hårt spelad men har väl inte direkt övertygat på slutet.

12 Borkvinn S.K. är hopplöst osäker, skulle han hålla sig på benen kan han vara långt framme. En jätteskräll vid gardering.

Rank:
A. 1 – 4 – 11
B. 12 – 10 – 2 – 3 – 5 – 7
C. 6 – 9 – 810 miljoner jackpot på Stryktipset lördag! 
Andelar i alla prisklasser finns på www.tipsandelar.se V86-4 Ingen större klass – Helgardering en tänkbar lösning

Jägersro – 2140m autostart

1 IB ser ut att bli rejäl favorit efter tre segrar senaste fyra starterna. Segrarna tagna på Ålborg och i Köpenhamn mot billigt motstånd. Det här är absolut ingen favorit jag tror speciellt mycket på även om även det här loppet får anses som ganska billigt.

2 Knockout Charlie var ganska bra som tvåa på Jägersro för ett par veckor sedan. Möter enklare gäng nu och kan mycket väl ta sin första seger i den sjätte starten. Får mitt tips!

5 Inferno var med i samma lopp som favoriten senast och var nära att fånga in den kort innan mål.  Rene Kjaer kör igen och jag tror han får revansch dessa två mellan.

Här känner jag redan nu att en helgardering mycket väl kan vara rätt koncept då det mycket väl kan skrälla rejält.

Rank:
A. 2 – 5 – 3 – 1
B. 11 – 9 – 4
C. 8 – 7 – 6 – 10


V86-5 Badman omgångens bästa spik
Bergsåker – Spårtrappa – 2640m autostart

8 Global Badman åkte dit sista biten senast mot en Redén häst som startar i Harpers på lördag. Spår långt ut på vingen och möter några bra nu. Det här ser väldigt passande även om det finns ett vasst motbud som kommer från samma stall. Jag tror Badman löser detta trots läget och spikar.

3 Night Art precis som Global Badman från stall Wäjersten. Given vid gardering från bra läge med Mats Djuse i vagnen från bra läge.

4 Versace Face är väldigt ojämn och var inget extra i Finland senast, lite ursäktad då efter tungt lopp i motvinden och snöstormen. Ett skrällbud vid gardering som inte kommer bli så hårt streckad när tränaren Redén kör själv den här gången.

Rank:
A. 8
B.  3 – 4 – 9 – 1
C. 5 – 6 – 7


V86-6 Flemming vs Lövgren del 2
Jägersro – 2140m autostart

Jag är med och äger en liten del av 7 Yuvaraj, vår krigare har fått spår 7 bakom bilen, vilket kanske var lite längre ut än man hoppats. Levererat lite ojämna prestationer i år även om han varit ute i tuffa race. Var grym som tvåa näst sist på 10.9 bakom Lozano de Quattro. Tycker väl inte motståndarna imponerar så där överdrivet på mig, så jag tror Gustav och Yuvaraj kan vara med i striden här om man hittar en vettig position.

5 Lady Beluga och 9 Glorius Rain hade en duell senast som slutade med galopp efter en tight situation. Lövgren är nog rejält revansch sugen och har fått det bättre läget.  Jag tyckte dock Glorious såg så fin ut sist så den vill jag absolut ha med på lappen även om jag Flemming inte vinner många lopp i Sverige nuförtiden, och framförallt inte bakifrån.

Rank:
A. 7 – 9 – 5 – 4 – 3
B. 6 – 10 – 2 – 1 – 8


V86-7  Krävs en del streck för att känna sig säker
Bergsåker – 1640m autostart

4 B.B.S. Avicii har inte vunnit på ett tag och vinner inte så ofta överhuvudtaget. Har dock visat härlig form och slutat 3-2-3-2 i  de senaste starterna. Avslutningen till andraplatsen senast var klart bra. Nu har man ett vettigt läge och möter inga monster.

5 Lino Band öppnar bra och har äntligen fått ett bra utgångsläge. Haft spår 10-8-8-9 senaste starterna. Tidigt streck.

6 Hagrid har två raka galopper, öppnar bra när hon håller sig på benen och felfri ett tänkbart bud.

11 Woodcutter vinner inte heller ihjäl sig men visade form med ett bra upplopp senast. Kanske möter lite enklare motstånd nu och kan mycket väl vara med i striden här trots bakspår över kort distans.

Rank:
A. 11 – 4 – 5 – 7 – 6
B. 3 – 8 – 10 – 12
C. 1 – 2 – 9

V86-8 Rankar formstark skräll högt

Jägersro – 2640m autostart

3 Flight To Paris närmade sig vinnaren rejält sista biten senast. Bra läge och kusk kan räcka långt här.

8 Parameter kanske bästa hästen och kommer med 6 segrar på 17 starter. Spåret är rejält klurigt och Rosleff behöver leverera rejält om favoriten ska lösa detta.

7 Trixwithtrimmix är inte lätt att säga flera gånger i rad, men presterar hästen som senast blir han farlig här. Riktigt bra avslutning till vinst då, extra intressant nu då han ser ut att bli väldigt lite streckad.

5 Isseymiyake Secret har 3 segrar på 10 starter och duger långt här.  Är dock klart svårbedömd då han inte startat sedan i november.

12 Lives Matter har tufft läge men levererar härligt jämnt och bra. Senast perfekt resa och tackade för det med att spurta till lätt vinst. Får mitt tips trots tufft utgångsläge. Kommer med 4 vinster på 8 starter.

Rank:
A. 12 – 8 – 7 – 5 – 3
B. 4 – 6 – 2
C. 10 – 9 – 1 – 11


Sammanfattning V86 22 maj:

📍 Bästa spiken:
V86-5 nr 8 Global Badman

📍 Chansspiken:
V86-8 nr 12 Lives Matter

 🎩 Magiska draget:
V86-6 nr 7 Yuvaraj

💰 Tuffa jackpot skrällarna:
V86-2 nr 9 Fairplay
V86-3 nr 11 Järvsö Micke
V86-4 nr 3 Kom Khaleesi
V86-8 nr 7 Trixwithtrimmix

DD förslaget:
4.5.6.7.8.11 / 12 Lives matter
sex kombinationer x insats och jag tror vi kan få ett riktigt bra odds med Lugauers häst i DD-2.

Mina jackpot andelar finns på www.simsalabimtrav.se ⭐⭐⭐
Lycka till i jakten på 8-rätt.

//Fredrik
Simsalabim