Publicerad onsdag, 08 maj
Premium
V86
Image

Fredriks V86 Tips & Rank 8 maj


Jackpot 18 miljoner i potten och en spelmässigt läcker onsdags omgång som delas mellan Solvalla och Bjerke. Helt klart är det i Stockholm de sportsligt bästa racen körs. Spelmässigt tror jag det kan skrälla i flera av loppen från Bjerke.

V86-1 Krävs några streck för att vara säker på överleva
Bjerke – 1609m autostart

2 Hardy B.R. var med i samma lopp som Pontiac sist, spurtade riktigt bra till slut efter invändig löpning som tvåa. Kan få ett bra lopp här och det ser ut som det kan bli tempo, kan fälla alla med lucka.

3 Pontiac körde sig till ledningen ganska tidigt sist och gick undan till seger på 12.2 med ett klart imponerande intryck.  Horpestad kör nu och han har faktiskt endast vunnit två lopp i år. Bra läge och med ett superproffs i sulkyn hade nog t o m övervägt chansspik. Nu får han nöja sig med att rankas trea av mig.

5 Leandro Boko favorit I det här inledande V86 loppet. Spår fem bakom bilen är bra då han öppnar klart snabbt. Men här finns det gott om snabbstartare, och det känns inte alls helt säkert att körande Jonas Andreas Ås sitter i spets direkt.  Tycker även han gav sig lite väl lätt från ledningen på Jägersro i den senaste starten. Tidigt streck, då han gillar förutsättningarna och är ganska vinst van. (8 segrar på 40 starter) Men som rätt hårt streckad favorit lutar jag helt klart åt gardering.

Jackpot skrällen:
8 Rockstile R. har fått ett tufft utgångsläge med spår 8 bakom bilen över den korta distansen. Två raka segrar och senast såg 5-åringen riktigt spänstig ut över upploppet. Möter några bra och blir lite bortglömd från spåret. Öppnar vasst men krävs lite flyt att hitta ner i en vettig position. Tidigt skrällbud till låg procent.

Rank V86-1
A. 5 – 3 – 2 – 8
B. 1 – 6 – 7 – 10
C. 9 – 4 – 11 – 12


V86-2 Gul kusk leder hela vägen
Solvalla – 2140m autostart

4 Killiam Fromentro blir enorm favorit i det här Fyraåringsloppet. Kommer med 10 vinster på 19 starter och vann direkt i Sverige debuten sist. Gocciadoro har en armada av kapabla fyraåringar och den här bjässen är en av dem.
Loppet är klart bra och Gocciadoros häst blir enorm favorit, trots det tycker jag han är ett spikbud. Mycket talar för att Killiam sitter i spets tidigt och stannar där hela vägen till linjen.
Jag spikar på Stora Magiska andelen som går att köpa här

Jagar man hela jackpotten så frestas man lite att gardera när strecken skenar som de gör.

1 Imortal Doc med Jepson i vagnen har nu två lopp i kroppen, när han har formen på topp kan han avsluta i överljudsfart över ett upplopp. Tidig vid gardering från innern.
Har tjänat klart mest i loppet med sina 1.8 miljoner på bankkontot.

7 Express Cash har hög kapacitet och kommer från seger i Karlstad. Lövdal har här fått ett spår lite långt ut på vingen och det krävs lite flyt. Även han tidigt om man tar några på kupongen.

Jackpot skrällen:
9 Freako var rent ruggigt bra vid vinsten näst sist i ett lopp med visserligen få hästar. Men intrycket var läckert. Galopp direkt i starten senast, från bakspår här ser Walmans springare ut att bli väldigt lite streckad. Kul streck om man har råd till låg procent.

Rank V86-2
A. 4
B. 1 – 7 – 9 – 6 – 5 – 11 – 2
C. 10 – 8


V86-3 Favoriten svårbedömd men kan vara överlägsen
Bjerke – 2100m Autostart

Endast nio startande i det här kallblodsloppet där vi ser en vass favorit.

2 Pinsesse Ness Tjo en väldigt spänstig travare som inlett karriären på bästa sätt. 7 vinster på 11 starter och hon har tillskillnad från favoriten visat härlig form i flera starter redan i år.
Man ska tänka på att det är en spårtrappa och att hon har nästan tre gånger så lite intjänat som favoriten.

7 Vega blir nog rätt rejäl favorit i årsdebuten. 6 vinster på 13 starter imponerar och hon var läcker vid några av vinsterna i fjol där hon vann överlägset. Oddsen de senaste fem starterna talar lite om vilken typ av häst det är 2.10 – 1.40 – 1.10 – 1.50 – 1.50.
Spåret långt ut på vingen borde inte göra så mycket med endast nio startande.
Tengsareid kör den här gången och om hon kommer ut i form direkt så borde det vara toppchans. Årsdebut och ett par vassa motståndare gör att man kan överväga gardering.

Jackpot skrällen:
1 Hauan Saga var bara knappt slagen av 2 Prinsesse Ness Tjo senast och gjorde ett minst lika bra lopp. I skrivande stund är hon sju gånger så lite streckad.

Rank V86-3
A. 7 – 2
B. 1 – 5 – 8 – 3
C. 4 – 9 – 6


V86-4 Sevärt lopp med många blivande topphästar.
Solvalla – Treåringslopp – 2140m autostart

Ett helt gäng lovande treåringar som inte gjort speciellt många starter.

1 Lando Mearas har vunnit 3 av 4 starter och Wäjersten har ännu ett löfte som kan bli klart bra.
Innerspår här behöver inte vara fel och han ska med på lappen.

3 Makers Wall Ås har 2 vinster på 3 starter och såg väldigt fint ut i en snabb avslutning sist. 10.4 sista 700m i andraspår och fick tag i en bra konkurrent kort innan linjen.
Måste med på kupongen från ett bra läge.

7 Phantom Express en riktigt vass travare som i sina fyra starter i livet slutat 3 -1 -1- 2.
Avslutade ruggigt bra som tvåa sist men fick inte riktigt tag i en bra Gocciadoro vinnare.
Spåret lite långt ut på vingen, men kan inte låt bli tippa honom etta då jag verkligen gillat intrycket.

Jackpot skrällen:
9 Coin Boy L.A. vann sina fyra första starter i karriären alla på vinterbana i Boden och Umeå. Nu senaste var första gången på snabb sommarbana, fick då en svår inledningen från spår 7 och galopperade. Gick sen riktigt bra efter galoppen och höll storstilat i skymundan. Har en rejäl motor och är ett kul skrällbud att ta med här. Intressant att Mika Forss får chansen i sulkyn.

Rank V86-4
A. 7 – 3 – 1 – 9
B. 10 – 2 – 6 – 5 – 4 – 8


V86-5 Här kan det skrälla rejält
Bjerke – 2100 autostart

3 Maharani Force mötte favoriten senaste och spurtade riktigt bra som fyra efter en invändig löpning. Inte alls säker på att hon är sämre än favoriten, bra spår och klart intressant att Hamre kör själv den här gången. Given på kupongen.

4 G.G. Egri favorit från bra läge, han har flera jämna och bra prestationer på de 8 starter han gjort i livet. Ser väl ändå i min ögon inte ut som någon superstjärna och gav sig ganska enkelt sista biten från ledningen sist. Bra häst som möter rätt så ljummet motstånd. Given på kupongen men inget jag vågar gå all in på.

7 Shahaajahan T.H. brände som 1.51 oddsfavorit sist och är lite som favoriten, klart bra och möter ett ljummet gäng, men långt från oslagbar på något sätt. Spåret lite långt ut och behöver nog lite klaff på vägen. OBS STRUKEN

Jackpot skrällen:
12 Happy Carpenter kommer från två raka segrar, förvisso tagna i lite enklare gäng. Men form och att gilla vinna kan räcka långt här. Spåret ingen höjdare, men det burkar kunna bli lite tempo på den här loppen i Oslo. 4 vinster på 12 starter och ett kul jackpotstreck.

Rank V86-5
A. 3 – 4 – 11 – 12
B. 1 – 6 – 4 – 5
C. 2 – 9 – 10 – 8


V86-6 Skrällen bara streckad på någon enstaka procent.
Solvalla – Treåringslopp ston – 2140m autostart

1 Alina Garde har varit jämn och säker och mött ganska bra motstånd för klassen. Perfekt läge nu och Jepson i vagnen. Given om man garderar favoriten.

3 Dahlia Brodda har vunnit hunnit med sex starter och varit etta eller tvåa i fyra av dessa. Kan tänkas om man garderar favoriten, två raka galopper imponerar dock inte.

4 S.G. Empress har endast gjort två starter i livet, vunnit båda och ser verkligen lovande ut. Låter på Walman som han tycker hon är något riktigt extra. Kanske lite tuffare motstånd nu, men läget är perfekt och hon har med sina segrar satt sig i respekt hos motståndarna. Toppchans om lika bra som innan.

Det kan man kan tänka på att det är trots allt väldigt orutinerade 3-åriga ston bakom bilen, och när hon sticker upp mot och över 65% börjar det bli lite frestande att gardera.  Det har sannerligen skrällt förr i den här typen av lopp.

Jackpot skrällen:
10 Unforgettable A.Y. har inte fått segrat ännu på sina sex starter. Gjort det väldigt jämnt och bra i alla loppen, och avslutade klart positivt senast som tvåa. Mött rätt så bra hästar och jag tycker hon ska räknas med viss chans trots bakspår. Mats Djuse och nu kan det även bli någon typ av barfota variant. Bara någon enstaka procent kittlar när vi jagar jackpot miljonerna.

Rank V86-6
A. 4
B. 1 – 10 – 12 – 3 – 7 – 5
C. 8 – 9 – 2 – 11
V86-7 Tippar segervan skräll etta
Bjerke – 2600m autostart

3 The Bandit vann på ett riktigt bra sätt i Karlstad sist. Bra läge här och absolut given på en garderad kupong. En liten spaning kan vara att han blev lite vassare när kusken fick ha körspö sist.

5 Pictured  King ser ut att bli favorit, är klart mest orutinerad i gänget som startar bakom bilen med sina sju starter. Vann på ganska säkert sätt sist även om han kanske stumnade något sista biten. Nu är det ett helt varv längre än sist, och även om han skulle hitta till spets vilket kan bli svårt, så är jag inte alls säker på att han håller hela vägen. Ingen stark favorit alls i mitt tycke.

8 King Okay har imponerande 6 vinster på 18 starter och räknas tidigt trots läget.

Jackpot skrällen:
10 S.M.K. Shamal har bra kapacitet i och han kommer hit med 7 segrar på 20 starter. Med endast nio hästar kvar i loppet behöver inte läget vara helt fel, jag tycker absolut inte han är sämre än någon annan och ger chanstipset till Shamal!
Kusken lite ojämn och hela ekipaget behöver ha en bra dag, men till ganska låg procent mycket spännande drag.
Garderar man kan det vara läge att ta hela a och b gruppen, då känns det helgarderat på endast sju hästar.

Rank V86-7
A. 10 – 3 – 8 – 5 – 4
B. 7 – 6
C. 1 – 2


V86-8 Läckert lopp avslutar – Tippar Conrad trots spåret
Solvalla – Fyraåringslopp ston – 2140m autostart

2 Madewithlove en lite konstant underskattad rejäl Sjöström tränad häst. Mycket bra vid skrällseger sist och har fått ett drömläge med spår två bakom bilen här. Tidigt streck i ett bra lopp.

3 Coral Coger har tjänat mäktiga 2 miljoner, är nu på väg tillbaka mot en vass form som det känns.

4 Queen Of Power var har nu två lopp i kroppen i år. Var ute i stentufft sällskap sist och hakade på bra. Kan mycket väl dyka upp i striden.

9 Queen Of America har visat finfin fart och körande Erik Adielsson har toppform. Givet streck om man tar några på kupongen.

11 Friendofthephantom fick ett fullständigt omöjligt lopp i kvalet till drottningens pokal sist. Höll smått kusligt bra och var verkligen en man gärna hade sett i finalen. Många att runda nu och tveksamt om man vill köra lite tufft som sist. Men på ren kapacitet lägger jag trots det Lugauers läckra 4-åring med 5 segrar på 6 starter etta i ranken.

Jackpot skrällen:
6 Waypoint Sequence bra som trea i tufft drottningkval sist, nu kan det bli barfota runt om. Tänkbar skräll i ett som sagt var väldigt högkvalitativt lopp.

Rank V86-8
A. 11 – 2- 3
B. 9 – 6 – 7 –  4 – 10
C. 5 – 1 -12


Sammanfattning V86

Bästa jackpot spiken:
V86-2 nr 4 Killiam Fromentro / Gocciadoro

Chansspiken:
V86-7 nr 10 S.M.K. Shamal / Herman R. Tvedt

Bortglömda skrällar:
V86-1 nr 8 Rockstile R.
V86-2 nr 7 Express Cash
V86-4 nr 3 Makers Wall Ås

Tar vi hela potten med:
V86-3 nr 1 Hauan Saga
V86-6 nr 10 Unforgettable A.Y.

DD-tipset:
3.8.10 / 2.3.11
Nio kombinationer x insats

Önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpot miljonerna.
Mina jackpot andelar finns på www.simsalabimtrav.se

Jag är tillbaka med V75 tips till lördagens jackpot omgång från Umåker.
//Fredrik
Simsalabim