Publicerad tisdag, 09 juli
V86
Image

Fredriks V86 tips Solänget 10 juli


Fredriks V86 tips och rank Solänget 10 juli

Solänget står som värd för veckans V86 omgång och det är en härligt spelvänlig omgång med massor av jämna STL försök på kupongen.

Du har väl inte missat att du sedan en vecka tillbaka kan prenumerera på våra premium artiklar. 79:- månader och du får tillgång till V86 och V75 varje vecka. Vi kommer även i framtiden utöka med fler premium tips till andra spelformer och omgångar.

V86-1 Tippas trots tufft utgångsläge

STL Bronsdivisionen – 2140m autostart

4 Invisible Sun blev fast invändigt senast i ett lopp där B. Sacamano var tre. Avslutningen var klart bra i skymundan och formen är det absolut ingen fara med. Bra läge här med spår fyra bakom bilen. Ser ut att nästan bli märkligt bortglömd av spelarna. Linderoths 6-åring har visat sig duga i bra lopp och kommer med snygga 9 segrar på 36 starter. Faktiskt ganska given på kupongen för mig, till vad som just nu ser ut att bli väldigt låg procent. 🔥

7 B. Sacamano var klart bra som favorit i ett långlopp på Skellefteå senast och ut att bli favorit här. Det är verkligen en favorit jag inte väljer att gå på, loppet är jämnt och alla 14 segrar B. Sacamano har tagits i norra Sverige eller i Finland. Nu kommer det tuffa brons-motståndare till Solänget och jag är inne på att favoriten kan få det tufft här. Formen är väldigt bra och kusken Sandra Eriksson har en mäktig statistik med drygt 17% vinster på 129 starter i år.

8 One Cristal har varit väldigt bra i två starter för Redén, trots spår 8 bakom bilen tycker jag 5-åringen är den givna förstahästen i loppet mot aktuellt motstånd. 📍
Spikas på tuffa andelen Superchansen 99kr / andel. Kolla in systemet här

10 No Limit Express är ruggigt bra i grunden och ska inte glömmas med Magnus Djuse i sulkyn trots bakspår.

12 Kingslayer Pellini har två raka galopper men står perfekt inne i loppet och har fart som duger långt.

Skrällen:

3 Blues Brother var kanske inte som allra bäst senast, men riktigt bra i ett par starter innan. Nu har man bra läge och förstärks med Ulf Ohlsson i vagnen. Har imponerande 12 segrar på 32 starter, inte helt borta med klaff på loppet.

Rank V86-1 
A. 8 – 4 – 2 – 10 – 12 – 6   B. 3 – 7 – 11 – 1 – 5 – 9


V86-2 Spiken hamras in utan tvekan

Kallblodsdivisionen – 2140m autostart

1 Pannmanne har visat ganska bra form på slutet och här har vi en spännande kuskförstärkning när Mats Djuse hoppar upp i sulkyn. Svårt tro han kommer kunna göra något åt favoriten, men vid gardering tänkbart streck.

5 Eld Prinsen var dunderläcker vid segern senast från bakspår. Har här hittat en väldigt passande uppgift. Trots att han just nu streckas runt 80% så känns det faktiskt motiverat. Felfri vinner han väldigt sannolikt detta.  Kommer hit med 8 vinster på 12 starter och spiken hamras in utan större tvekan. 📍

7 Norrlands Jerven vann på Boden senast från spår 11 efter starkt upplopp. Tuffare nu men jagar en plats bakom favoriten.

Skrällen

10 Guli Hektor vann på något ovant underlag gräs senast, då tävlade man i lite enklare gäng på Bro Park. Tycker han visat härlig form ett bra tag nu, när favoriten blir så stor blir alla andra jätteskrällar, garderar man ska Hektor med på kupongen till någon enstaka procent.

Rank V86-2 
A. 5   B. 10 – 7 – 11 – 1 – 2    C. 9 – 12 – 4 – 8 – 6 – 1 


V86-3 Wäjersten med tre vinstbud i lägsta klassen

Klass II försök – 2640m voltstart

1 Ninepoints Winner gör det väldigt bra och formen sitter där rejält som det känns. Har märkligt nog aldrig vunnit på 17 starter, men första segern kommer säkert inom en ganska snar framtid. Tänkbart bud i ganska öppet lopp för lägsta klassen.

3 Punchboard var riktigt bra näst senast när han vann efter väldigt lång vila. Senast såg han lite seg ut men gick ändå ganska bra som fyra  i ett tufft lopp. Man fick lite feeling då att fyra var precis det han ville sluta då, det gjorde nämligen att han blev kvar i aktuell klass med en tusenlapp tillgodo. Bra läge och Wäjerstens 6-åring får utan tvekan tipset av mig.

Från Wäjerstens stall kommer även 6 Easter Egg som inlett karriären bra med 3 segrar på 6 starter. Sringspår här och kan sitta riktigt bra till direkt. Tidigt vinstbud.

Skrällen:

Som om det inte vore nog med att jag tippar Wäjersten-hästar etta och tvåa så kommer även skrällen från samma stall. Kihlström rattar 11 I.D. Gasoline som gjorde det klart bra i V75 från spår 11 senast när han slutade fyra. Samma bedrövliga läge nu, men med tempo och lite klaff är han en tänkbar skräll.

Rank V86-3
A. 3    B. 6 – 1 – 11 – 12 – 8 – 2 – 4   C. 7 – 5 – 10 – 9


V86-4 Endast fyra hästar kan vinna tunn guldsoppa.

Gulddivisionen – Silverörnen – 2140m autostart

Ingen högre klass på det här Guldföröket över medeldistans med en dast 8 hästar. Flera ekipage känns även lite som utfyllnad.

Tipset till 2 Dundee As med lite tvekan. Vann efter ett bra lopp näst senast på Åby, slog då av A Fair Day sista biten. Såg sen fin ut senast i Finland när han slutade trea, gick då i mål med full spänst efter fått för sen lucka. Från bra läge och den här gången med Magnus Djuse i vagnen får Gocciadoros travare som sagt var min första röst.

7 Bengan har det alltid snackats gott om, hade inte vunnit på över 1.5 år innan segern kom på Dannero senast. Lite väl långt ut på vingen men trots det en av få med chans.

Skrällen:

5 Versace Face hängde på riktigt hyggligt på innerspår senast som fyra i mål. Då vann Francesco Zet loppet. Några motståndare av den kalibern finns inte här, och när Martin P Djuse kör riskerar ekipaget att bli lite bortglömt.

Rank V86-4 
A. 2 – 7    B. 5 – 6   C. 8 – 3 – 4 – 1V86-5 Knallöppet stolopp och här kan det skrälla.

STL försök Diamantstoet – 2140m voltstart

10 Mellby Lion blir rejäl favorit trots knepigt läge. Har spår fyra på 20m tillägg och står lite halvhårt inne på pengarna. Kan absolut vinna då hon känns klart klassigast i loppet, men blir väl hårt streckad och inget jag litar helt fullt ut på.

15 Hunting Widow har inte startat på nästan två månader och har ett tufft läge här. Tycker ändå Westholms häst duger bra i den här typen av sammanhang och vill inte räkna bort henne.

Femton ston gör upp om segern här och min rekommendation blir att strecka på riktigt rejält.

Skrällen:

14 Just More Fun har inte direkt radat segrar på slutet men gör det verkligen bra i loppen, helt okej som trea bakom två bra hästar senast. Mats Djuse vass och trots knepigt läge ett kul streck i öppet lopp till låg procent. ⚠️

Rank V86-5
A. 10 – 15 – 14    B. 4 – 2 – 7 – 13 – 9 – 6 – 8    B. 3 – 5 – 1  – 11 – 12


V86-6 Ulvsåsen vs Månlykke A.M

Kallblodsdivisionen 2140m voltstart

Rätt läckert kallblodslopp som kommer bli sevärt.

1 Tåga Ryker är inte all tokig, kommer från två raka galopper. Tänkbar jätteskräll om han håller sig på benen.

6 Ulvsåsen en segerstaplare som hittat formen riktigt rejält nu igen. Kommer hit med 17 vinster på 30 starter. Spännande nu att se om han kan stå mot tuffingen Månlykke A.M. som står 20m efter, jag är inne på att det här kan bli en sevärd duell.

11 Månlykke A.M. har tre raka tredjeplatser mot stenhårt motstånd. Ingen jättelätt uppgift nu även om motståndet kanske är lite lättare, tolv hästar och han står med 40m tillägg på flera kapabla isbjörnar. Får tipset till slut då Magnus Djuse vet hur man ska ta sig fram i den här typen av lopp.

Skrällen 

3 Brageson visade fin form senast, tuffare mot nu men står som en av tre på startvolten. Ulf Ohlsson vinner mängder av kallblodslopp och ekipaget kan mycket väl blanda sig i striden. ⚠️

Rank V86-6
A. 11 – 6    B. 3 – 5 – 12 – 1 – 10 – 9 – 7   C. 2 – 4


V86-7 Flera tänkbara jätteskrällar har visat bra fart

Klass I försök – 2140m autostart

6 Cash Back Bi vann plättlätt på Romme för tre starter sedan, då som nu körde Magnus Djuse honom. Galopp efter det på Solvalla, sen vände Gocciadoro mot Rom där 6-åringen kunde ta över ledningen efter ett halvvarv och vinna ganska knappt men säkert. Tycker kanske inte travet flyter helt perfekt alltid, men fart i benen finns det att lämna det här gänget bakom sig. 10 vinster på 24 starter.

7 Cherokee Face har hittat storformen igen, vann näst senast på bra sätt och satt sen fast med gott om sparade krafter senast. Spår lite väl långt ut på vingen för man ska vara helt nöjd, känns ändå som ett mycket tidigt segerbud.

Det finns flera tänkbara jätteskrällar i loppet som visat att fart finns. Nämner de jag kanske tror mest skulle kunna skrällar i 1 Hagrid, 8 Exhibition och 12 Nikylon.

Skrällen:

10 Kiwi Sisu utmanade Gigi Hanover senast och var bara centimeter från att hinna fram till seger. Härlig form och jämna prestationer senaste tiden. Blir kanske ingen jätteskräll men från bakspår kommer en hel del kuponger försvinna om fröken Eriksson vinner.

Rank V86-7
A. 6 – 7 – 10   B. 1 – 9 – 8 – 12 – 3 – 4   C. 2 – 5 – 11


V86-8 Kan bli åka av rejält i avslutningen

Silverdivisionen – 1640m autostart

3 Grand Ready Cash har jag nu jagat i flera starter, sett ruggigt fin ut som fastlåst i två raka starter och har nu fått ett klart intressant utgångsläge. Möter några rutinerade silver-rävar men jag tror absolut han kan vara med långt fram här.

4 Mizai bara fortsätter leverera bra prestationer mot bra motstånd. Snabb från start och även om det finns flera snabba bakom bilen borde spetschansen var hygglig. Från ledningen bra chans leda hela vägen.

12 Hankypanky Pinkman var riktigt fin vid vinsten på Dannero senast. Spår 12 över sprint mot jämnt motstånd känns tufft, men räkna inte bort Redéns 6-åring trots det, här finns det läge att första varvet kan gå riktigt fort.

Skrällen:

8 Mellby Joker har slutat trea två gånger i rad på 10.8 och 10.1 bakom riktigt bra hästar. Tråkigt läge nu vilket drar ner chanserna, jag vill ändå inte räkna bort honom helt, han vinner lopp när som helst, och klaffar det bara lite här kan det gå. ⚠️

Rank V86-8

A. 4 – 3 – 8 – 12     B. 6 – 10 – 2 – 9    C. 1 – 7 – 5 – 11


Sammanfattning V86 Solänget:

Bästa spiken:
V86-2 nr 5 Eld Prinsen / Öystein Tjomsland

Chansspiken:
V86-1 nr 8 One Cristal / Örjan Kihlström

Magiska draget:
V86-8 nr 3 Grand Ready Cash / Tomas Pettersson

Bortglömda av spelarna:
V86-1 nr 4 Invisible Sun / Per Linderoth
V86-5 nr 14 Just More Fun / Mats Djuse
V86-6 nr 3 Brageson / Ulf Ohlsson
V86-8 nr 8 Mellby Joker / Daniel Wäjersten

Lite väl hårt streckade:
V86-4 nr 7 Bengan / Örjan Kihlström
V86-5 nr 10 Mellby Lion / Daniel Wäjersten

Dagens Dubbel systemet nio rader:
6.7.10 / 3.4.8

Önskar dig stort lycka till i jakten på 8-rätt. Mina andelar till kvällens omgång finns på denna länken. Jag är tillbaka med V75 tipsen till lördagens omgång från Årjäng, de kommer läggas ut under torsdag eftermiddag.

//Fredrik
Simsalabim
⭐⭐⭐


Superchansen 99kr med tuffa spiken One Cristal direkt. Finns att se här