Publicerad fredag, 17 juni
KymiGP

Genomgång av Kymi GP


På lördag väntar 100 000€ vinnaren i en av helgens begivenheter, Kymi GP.

Favorit ser 1 Earl Simon ut att bli. Earl är en ruskigt bra häst när han står på fyra friska ben. Återkomsten efter skada har varit övertygande. Starterna i Belgien var mot lätt motstånd, men senast stötte han på ett dugligt gäng. Var trots det klart starkast sista delen av loppet efter att ha dragit tåget i tredjespår. Låt oss inte glömma att innan skadan var Earl trea över mål i Elitloppet, vann ett av försöken. I starterna innan Elitloppet hade han fällt hästar som Bold Eagle och Cleangame.

Earl Simon kan öppna bra och vi ser inget annat alternativ än att man kör honom i spets. Därifrån är han hästen att slå.

Motståndet håller varierande klass. 10 Önas Prince hade möjligen Elitlopssegern på gaffeln när galoppen slog till. Efter att ha fått mycket kritik för sina första insatser som äldre så måste man säga att Önas nu börjat växa in i den yttersta eliten. Under unghäståren tog Önas de flesta av segrarna från spets och någon sådan blir det inte tal om här. Insatsen senast i Elitloppet visar dock att spets inte är ett måste och givetvis måste Önas räknas här, framförallt då det är svårt att bedöma hur nära toppformen Earl Simon faktiskt är. Önas, han tror vi är precis där. Låt oss se om hårdheten räcker redan för att vinna ett Grupp 1 lopp från bakspår. Om inte, så lär Önas Grupp 1 seger som äldre inte vänta alltför länge på sig, så pass bra är den här hästen.

Förra årets segrare, 3 Ce Bello Romain genrepade på ett fint sätt med seger. Efter ett lopp i rygg ledaren och med en avslutning utvändigt vann han på ett fint sätt. Kan absolut ta åt sig en del av prispotten även i år, men att han skall räcka till seger i år, det tror vi inte på.

2 Oscar L.A. visade enorm potential under Elitloppshelgen. Går nu upp ruggigt i klass och vi skall inte ha alltför höga förväntningar. Oscar lär få springa i andraspår och för att blanda sig i segerstriden därifrån krävs även en kurva i tredjespår. Det tror vi inte att han mäktar med, men ser med tillförsikt fram emot ett få se vad Oscar kan hitta på. Hur bra är han, egentligen?

4 Calle Crown är den av de övriga som kan blanda sig i striden. Calle överraskar konstant och har, med ett bra lopp, alltid en tung spurt att komma med. Han har fått tillräckligt med hårdhet i sig för att det alltid skall finnas torrt krut kvar över upploppet. Blir det överpacat tar han åt sig en fin del av potten. 8 Night Brodde eller 7 Inti Boko tror vi inte räcker till från sina respektive lägen. Night Brodde är väl den av de två som kan röra om i loppet med hjälp av startsnabbheten.

Av hästarna med finsk koppling så är det 6 Whole Lotta Love som kan tänkas kriga om de sista prispengarna.

Låt oss hoppas på bra väder och underbara prestationer från alla startande.