Publicerad onsdag, 10 april
V86
Image

Simsalabims V86 tips 10 april


V86 den här veckan delas mellan Jägersro och Solvalla och vi har en saftig jackpot på 14 miljoner att lägga beslag på. 
Magiska tips i lördags till V75 där vinnarna var rankade 2-1-1-1-1-1-6. 
Sjuorna duggade tätt och vi spelade in över 800.000:- på V75. 
Extra spännande V86 då jag har med Yuvaraj i startlistorna som jag äger en liten del av.
Nedanför finns veckans Tips & rank. / Fredrik

V86-1 JÄTTESKRÄLL OCH HÖGT VÄRDE DIREKT?
Jägersro – 2640m autostart

1 Vicky Montoya ser ut att bli ganska klar favorit från innern. Vann sist efter att fått en bra resa mot ganska beskedligt motstånd i ett lärlingslopp.

Ska man vara ärlig så håller det här loppet inte någon högra klass det heller, och det räckte med 378 startpoäng för att få en plats bakom bilen. 
Ingen riktig blix bakom vingen och det skulle kunna bli positionsproblem. Tillhör de bättre i loppet och kan absolut vinna igen. Spika är nog inget jag är speciellt sugen på, men med tidigt på lappen ska hon.

3 Springdayfree har bra läge och form, fick det serverat vid segern sist men duger bra även i det här gänget.

7 Landmark River får en hel del streck, var ut mot tufft motstånd sist och såg sliten ut tidigt innan galoppen sen kom. Går bra tider och är ofta med där framme. Men 1 seger och 8 andraplatser på 19 starter är inte riktigt den vinkeln på statistiken man vill ha. Spår långt ut, lite vassare kusk i den här starten och en av de tänkbara. Men till som nu nästan 30% känns Malmqvists 5-åring överstreckad i mina ögon.

8 Global Dictator fick stryk av favoriten sist men har ändå visat lite uppåtgående form. Läget tufft nu, men Peter Untersteiner har trollat förr.

9 Last Joke skrällde rejält i ett lopp över dryga tre varv sist och vann fullständigt överlägset. Trivs med distansen och spelarna verkar inte hoppa på tåget när Last Joke nu gör årsdebut. Mr. Dyrberg har bara vunnit 1 lopp i år, men helt otroligt att han dubblar segerprocenten känns det inte.

11 Let Me In var inget extra alls sist men såg fin ut efter galopp i årsdebuten gången innan. Tänkbar skräll.

Jackpot skrällen:
5 Backer T.R. såg fin ut sist och gick bra som trea. Ingen direkt som radar segrar, men såg som sagt var formstark ut sist och har ett vettigt utgångsläge här. Ett av många skrällbud i en ganska öppen inledningen.
Ska man helgardera ett lopp den här omgången ligger första avdelningen bra till att välja.

V86-1 Rank:
A. 1 – 8 – 5 – 2 – 9 – 7 – 11 
B. 12 –  6 
C. 3 – 4 – 10


V86-2 JAGAR FJÄRDE RAKA SEGERN
Solvalla – 2140m voltstart

1 Lion Brodde har tre raka segrar med Mats Djuse i vagnen. Innerspår nu och möter bra hästar. Men med endast 8 hästar i loppet borde inte läget ställa till det för mycket, Mats Djuse i sällan skådat slag och för mig är Tjomslands tränade 5-åringen en klart tänkbar spik. 

2 Nat King Cole får en ny kusk i vagnen när Kontio får chansen på Kolgjinis travare vilket känns spännande. Spår två i volten lite knepigt.

7 Ironhide Sisu vann årsdebuten efter att haft ledningen hela vägen i ett ganska billigt lopp på Romme. Säkert bättre nu, springspår och Adelsson två andra plus varianter och gardera man favoriten är han första motbudet.

3 Genatiane Evening och 4 Angel Of Trix satt båda fast i samma lopp sist bakom varandra och bakom ledaren. Båda dessa tidiga om man inte litar fullt ut på favoriten.

Jackpot skrällen:
5 Lexington Yoda gick bra till slut sist bakom en obesegrad vinnare som tvåa. Klurigt utgångsläge med spår fem i volten nu. Går han i väg lär han få en vettig position, garderar man favoriten en kul jätteskräll att se upp med.

V86-2 Rank:
A. 1 
B. 7 – 5 – 3 – 4 – 2
C. 6 – 8 


V86-3 BÄSTA JACKPOT SPIKEN
Jägersro – Stolopp – 2140m autostart

4 Zipzeronada är enda 3-åringen i loppet och möter mer rutinerade konkurrenter. Intrycket i årsdebuten var läckert, släppte ledningen och gick sen ut i början på upploppet när luckan kom. Sättet hon bet tag i grejerna och bara åkte förbi motståndet imponerande på mig. Nu lopp i kroppen och möter inga större stjärnor. Spik!

6 Julia Doctor tillhör de bättre i loppet, har dock lite fel vikt på statistiken med 3 vinster och nio andraplatser. Står perfekt inne på pengarna, men Flemming radar inte direkt segrar i Sverige nuförtiden. EN seger har han som kusk i år här på svensk mark.

9 Global Delightful har spår nio och behöver lite klaff med positionerna. Hon höll bra som tvåa sist och är en av många tänkbara vinnare i det här öppna stoloppet.
Jackpot skrällen:
1 Honey´s Angel har aldrig vunnit på 11 starter. Har sett fin ut i två raka nu när hon startat från tuffa utgångslägen. Kan få loppet på innerspår här.

V86-3 rank:
A. 4
B.  3 – 9 – 1 – 6 – 2 – 8
C.  10 – 11 – 7 – 5 – 12


V86-4 HELGARDERAT PÅ FYRA STRECK
Solvalla – 2140m voltstart 

1 Blinding Light har gjort två lopp i år för Salmela och slutat etta och tvåa i dessa. Magiskt snyggt inmatchad här då han hade fått stått 20m tillägg vid 1002kr till på kontot. Möter lite tuffare nu, men blir bättre och bättre själv också. Tidigt streck från bra läge. 

3 Muzzle Keeper blev lite trött sista biten på upploppet sist och fick ge sig mot smykörd häst. Nu lopp i kroppen och barfota runt om. Har dessutom ett skapligt läge med spår tre i volten. En av 4-5 hästar som skulle kunna vinna, men att han ska vara klar favorit som han är nu vet jag inte riktigt om jag köper. 

6 Bravo Amy fick ett bra lopp i årsdebuten och tackade för det genom att vinna ganska enkelt. Lopp i kroppen nu och det kan bli någon typ av barfotabalans. Ensam på springspår gör att Sjöström borde kunna lotsa Amy till en bra position direkt, och jag tycker hon är given på kupongen.

10 Kite Runner får efter en del övervägande tipset trots allt. Larssons 4-åring var riktigt läcker vid en vinst i januari. Har nu ett lopp i kroppen efter lite kortare vila och borde ha chans runda det här lite orutinerade gänget trots 20m tillägg. 

Jackpot skrällen
Får nog erkänna att jag tror de fyra mest betrodda står i en klass för sig här. 
Men skulle man jaga hela potten kan 2 J.J. Dragon och 7 Go For Manny tänkas streckas.

V86-4 rank:
A. 10 – 6 – 1 – 3 
B. 7 – 2 – 4
C. 5 – 9 – 11 – 8

V86-5 KRÄVS NÅGRA STRECK FÖR ATT KÄNNA SIG SÄKER
Jägersro –  Spårtrappa – 1640 m autostart

2 Peak Of Glory höll undan till seger sist även om det blev hårt i mål. Trivs perfekt med förutsättningarna och kan Nordström hålla ut övriga från start är mycket vunnet.
Spetsade från innern senast.

5 Marla Boko ser ut att bli favorit i det här sprinterloppet. Gynnas rejält av en strykning invändigt, men inte alls säker hon tar sig förbi Peak Of Glory i starten. Tycker hon möter tuffare djur den här gången än vid vinsten sist.

8 Made For Metalimo har ingen tur med lottningen. Andra raka från spår 8 bakom bilen nu. Var dock klart bra vid vinsten sist och tidigt streck är Kolgjinis 5-åring helt klart trots läget.

Jackpot skrällen:
9 All For Love avslutade bra till andraplatsen sist på Kalmar. Har endast tre segrar på 31 starter men kan få ett perfekt lopp här med rygg på snabba Peak Of Glory. Ska inte glömmas vid gardering.

V86-4 rank:
A. 2 – 8 – 9
B. 5 – 1 – 12 – 11 – 6
C. 7 – 10 – 3 – 7


V86-6 VÄL STOR FAVORIT MEN TOPPCHANS TROTS LÄGET
Solvalla – Ston – 2140m autostart

1 Tropic Thunder var tvåa bakom en mäktig vinnare på Färjestad sist. Formen sitter där och med innerspår och Magnus Djuse i vagnen är han ett av de första garderingsstrecken för den som inte går all in på favoriten.

3 Conrads Tyra med bra fart, läge och från formstall. Kontio upp och biken fram.

9 Mellby Legacy ser ut att bli väldigt stor favorit i det här stoloppet. Direkt tänker man att till över 60% från bakspår i ett lopp för orutinerade hästar den är lite väl hårt betrodd. Men jag börjar bli benägen att hålla med spelarna. Goops häst har helt klart visat mest av de startande här och kommer med 3 vinster på 4 starter. Var även bra som tvåa bakom en bra häst sist.
Tänkbar spik, men med endast fyra starter under västen och till över 60% kliar det i garderingsfingrarna.

Jackpot skrällen:
10 Kismet K. gör årsdebut och har bakspår. Tycker han visade så bra klass förra året i ett par av loppen att han ska räknas här trots spåret vid gardering.

V86-6 rank:
A. 9
B. 1 – 10 – 3 – 11 – 7 – 5
C. 4 – 8 – 6 – 2 – 12

 


 

V86-7 YUVARJ LITE VÄL BORTGLÖMD MED LOPP I KROPPEN
Jägersro – 210m voltstart

100.000kr i förstapris har lockat fullt fällt och ett ganska bra gäng som ska göra upp om segern i DD-1 och V86-7.

2 Herbie Peak inte så tokig och på väg upp i form. Möter kanske lite väl tuffa djur den här gången.

Hanna Lähderkorpi har både 7 Steady Victory och 9 Amorcer Levallo till start. Lite ofta det bli passiva upplägg när hon kör själv. Nu kör Stefan Persson Amorcer vilket känns klart intressant. Spår två på tillägg behövs lite klaff från, men när han ser ut att bli väldigt mycket mindre spelad än Steady Victory kanske intressantast från stallet.

13 Ture L.A slog Yuvaraj någon gång förra året och var riktigt bra vid ett par segrar. Årsdebut nu och även han har många att runda. Tillhör dock klart de bättre i loppet.

Jackpot skrällen:
11 Yuvaraj är jag med och deläger en liten del i. Gustav Johansson tränar och Yngve som han kallas i stallet har nu fått ett lopp i kroppen. Gjorde det okej då och borde vara lite vassare nu. Spåret inte helt lätt, och de här stora fälten på Jägersro brukar vara knepiga att runda när kvaliteten på många deltagare är bra. Jag lägger honom ändå ganska högt i ranken mot det här motståndet. Han blåste bland annat runt ett bra gäng på V75 från spår 12 i fjol, kommer den formen får de andra hålla i sig när Gustav gasar på upploppet!
Ser ut att bli väldigt lite streckad vilket gör det hela än mer spännande när vi trots allt jagar 14 jackpot miljoner.

V86-7 rank
A. 9 – 7 – 11 – 13
B. 10 – 2 – 6 – 8 – 5 – 3 – 14
C. 12 – 4 – 1 – 15V86-8 STOR CHANS TILL SPETS OCH SLUT
Solvalla – 2140m autostart

Avslutningen ett lopp med riktigt bra hästar. Tyvärr har man endast fått till sju startande vilket gör det lite mindre spännande.

1 Decision Maker åkte på en plump näst sist då hon ”bara” blev tvåa. Men hon var tillbaka i mäktigt slag sist när hon vann med en snabb avslutningen ännu en gång. 6 segrar sista 7 starterna och trots tufft motstånd en mycket passande uppgift här.
Goop kör igen, han han rattat Decision till vinst tidigare, och mycket talar för spets och slut på favoriten.

4 Felicia Zet åkte dit mot Betting Pacer i första starten på ett tag på Svensk mark sist. Gjorde det ändå klart bra och är första motbudet mot favoriten.

5 Aurelia Express drog på hårt sist och tröttnade till slut. Gillar den här Nurmos hästen och helt borta behöver hon inte vara.

Jackpot skrällen:
2 Rosemary Tile gick en ruggig finish sist till andraplatsen och visade att formen sitter där. Har haft spår 8-8-7-11 på slutet. Nu fick man bra läge och det känns super intressant med Mats Djuse i sulkyn. Kul skräll vid gardering som kan få värdet att skjuta i höjden.

V86-8 rank:
A. 1
B. 4 – 2 – 5
C. 6 – 3 – 7


banner-jackpotjpg
Sammanfattning:

Bästa jackpot spikarna:
V86-3 nr 4 Zipzeronada / Per Nordström
V86-8 nr 1 Decision Maker / Björn Goop
V86-6 nr 9 Mellby Legacy / Björn Goop

Magiska jackpot dragen:
V86-4 nr 10 Kite Runner / Fredrik B Larsson
V86-7 nr 11 Yuvaraj / Gustav Johansson

Hela potten skrällarna:
V86-1 nr 11 Let Me In / Per Nordström
V86-2 nr 5 Lexington Yoda / Mika Forss
V86-8 nr 2 Rosemary Tile / Mats Djuse
DD-tipset 
7.9.11 / 1.2.4
9 kombinationer x insats.

Jag önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpotten.
Vill du vara med på mina jackpot andelar så finns de på www.simsalabimtrav.se
V75 tipsen kommer torsdag kväll.
// Fredrik
Simsalabim

STORA MAGISKA 500:- /ANDEL – PRELIMINÄR RAD: TILL SYSTEMET