Publicerad onsdag, 22 mars
Image

Simsalabims V86 tips 22 mars


V86 onsdag: Åby / Solvalla        Upplopp:  180m / 196m        Start: 20.30 onsdag
Tänk på att: Åby har dubbla openstretch spår på upploppet.

V86-1 Åby 1640m autostart
Lurigt sprinterlopp med flera hästar som inte visat enorm form och inte direkt radat segrar på slutet.

2 Tabasco C.D. var inget extra senaste men har riktigt intressanta förutsättningar här och lopp i kroppen. Skall med om man tar några streck.

4 Nicky Flax klart okej som tvåa på Kalmar sist efter väldigt långt uppehåll, duger mycket bra här från bra läge bakom bilen.

5 Heart Of Steel var verkligen inget extra i Halmstad sist, lättare motstånd nu och normalt duger 9-åringen mycket bra i den där typen av lopp. Får tipset men absolut inget jag litar fullt ut på efter senaste insatsen.

6 Tycoon Conway Hall drar en del streck här, som vanligt är Flemmings hästar svåra att veta vad man kommer få för prestation av. Men jag tycker det känns ganska långsökt att 13-åriga Tycoon ska gå ut och vinna det här i årsdebuten.

10 Rackham gör årsdebut och är svårbedömd på det, kapacitet för att blåsa till den här typen av gäng finns helt klart och trots bakspår över kort distans måste han med på lappen.

Skrällen:
8 Harran Boko radar verkligen inte segrar men har en härlig fart. En av få som visat färsk form då han gick klart bra som tvåa på Jägersro sist. Kuskförstärkt med Conrad Lugauer nu ytterligare plus och till som just nu under 5% ett kul skrällstreck.

Rank: 5 – 4 – 10 – 2 – 8 – 6 – 7 – 1 – 9 -13V86-2 Solvalla 2640m autostart

Riktigt svårt kallblodslopp med 14 hästar utspridda över två volter, här kan det mycket väl skrälla rejält.

2 Sambo Ö.K. kommer ut här i ny regi och ska bli intressant att se. Har varit etta eller tvåa i 30 av sina 73 starter.

5 Rönningsgutten får tipset efter en hel del funderande. Klart vass prestation vid vinsten i årsdebuten när man ryckte dojjorna, samma balans igen och lyckas Kontio köra felfritt kan han mycket väl ta andra raka.

7 S.K.´s Ariel är det bra fart i när formen finns där, kan mycket väl dyka upp i striden.

13 Kavaleren ser ut att bli favorit trots klurigt läge med tredjespår på tillägg. Känns som en tuff uppgift men jag är ruggigt imponerad hur Mats Djuse rattar nordsvenskarna och även om han känns lite överstreckad måste han med på kupongen.

Skrällen:
10 Tåga Viktor
fick ett fint lopp i rygg på favoriten i årsdebuten, avslutade klart bra som tvåa när luckan kom sent på upploppet och såg fin ut. En mycket streckvärd skräll.

 Rank: 5 – 10 – 13 – 4 – 2 – 7 – 11 – 6 – 14 – 1 – 12 – 3


V86-3 Åby 2640m autostart

1 Demone Dásti
har 5 segrar på 13 starter och 2 av 4 sedan han kom till Sverige. Perfekt läge här och den här kan bli tuff att stå mot på stretchen.

2 Iconic har gjort två lopp i år och slutat 1a och 2a i dessa. Vann sist på lite knepig snömoddig bana efter ett mäktigt upplopp där han fick tag i nr.3 Tenouoften i sista stegen. Känns som en passande uppgift med 2640m och från bra läge med väl körande Jepson får han mitt tips.

9 Mateo Di Quattro vann bekvämt från ledningen i sin senaste start. Det var ett tag sen och han känns lite svårbedömd i årsdebut, men trots det tidig i det här loppet.

10 Just Perfect Sisu har lopp i kroppen och trivs utmärkt över den långa distansen. Blir det lite fart på loppet kan han mycket väl visa sig vara starkast till slut här.

Skrällen:
12 Big Best Helvin vann ett lopp med få hästar på Jägersro sist men såg fin ut. Har även gått bra över aktuell distans, behöver flyt från spåret men med tempo och klaff kan han vara en tänkbar skräll.

Rank: 2 – 10 – 1 – 12 – 9 – 3 – 12 – 5 – 11 – 4 – 6 – 7 – 8


V86-4 Solvalla 2140m autostart

1 Lawrence Boko blir jättefavorit här från innern. Radar segrar och har nu fyra raka ettor i raden. Vet inte riktigt om jag går all in på den här, tycker nu när han reser till Stockholm han möter tuffare hästar och till som just nu 60% känns han överstreckad.

2 King Chaos
har inte startat sedan slutet på oktober men visade förra året fin fart och duger här om han tävlar på topp.

3 Northman Maxus var rent grym sist på Örebro när han vann åkandes trots tufft lopp. Kommer med tre raka och sköter hans sig här tror jag chansen till ännu en seger är god. Min tipsetta till en härligt spelvärd procent.

Skrällen:
7 Rally Juvelen var mycket rejäl när hon vann sin årsdebut på Romme sist. Nu lopp i kroppen och även om hon möter några hårdingar och har spår långt ut på vingen men ska hon inte glömmas vid gardering.

Rank: 3 – 1 – 7 – 2 – 5 – 9 – 11 – 10 – 8 – 4 – 6 – 12


V86-5 Åby 2140m voltstart

6 Västerbo Tramp är i nuläget rejäl favorit och streckad på över 50%. Imponerat har han i två raka segrar, sist kunde han vinna trots att han tog en galopp från start och hamnade sist. Tycker 50% är i mesta laget, möter några bra nu och har spår en bit ut på vingen. För mig är han given att gardera.

11 What A Winner har varit bra i flera rätt så tuffa lopp på slutet. Sist en mycket bra spurt till tredjeplatsen från omöjligt läge, läget ingen höjdare nu heller men Uhrberg får chansen och får han rätta ryggarna sista 500m går ingen säker.

12 Inspiration har inte startat sedan slutet oktober och är därför svårbedömd. Läget ingen höjdare men detta är en spårtrappa och med pengarna han har på kontot visst man att man skulle få ett sådant här läge. Kan avsluta loppen i ruggigt tempo och jag blir inte förvånad om han blåser ner dem sista biten trots förutsättningarna.

Skrällen:
7 Gloster Gladiator gillar jag, har ett par lopp i kroppen nu och såg rapp ut sist. Fick dock öppna lite för fort i loppet som det kändes men avslutade bra som trea. Helt bortglömd och den här 6-åringen kommer från formstall och är V75 meriterad.

Rank: 11 – 6 – 7 – 12 – 1 – 4 – 3 – 5 – 2 – 8 – 9 – 10

 


V86-6 Solvalla 2140m Voltstart

1 Ove Palema
blir hårt betrodd från innern, kan bli att man rycker alla dojjorna den här gången och han har ett finfint läge här. Tycker han vinner för sällan och är inte överdrivet tidigt streck för mig.

6 Round Cube gjorde några riktigt bra lopp i fjol, nu har man intressant springspår och Magnus Djuse i vagnen. Given vid gardering men att han i årsdebuten nu ska vara rätt så klar favorit är väl ändå tveksamt.

9 Mister Lucky Sox har imponerande 6 vinster 3 andraplatser på sina 14 starter.  Årsdebut och spår 9 i volten nu inga drömförutsättningar men trots det vill jag ha med Nyströms 5-åring tidigt på kupongen. En riktigt chansetta i ett skrällvänligt lopp.

Tycker det här loppet ser väldigt öppet ut och här kan det löna sig att gardera rejält, finns fler hästar med bra fart som är nästan ostreckade. Både 11 One For All och 8 Matchem kan tänkas.

Skrällen:
4 Optimum Bankrobber en fin travare som nu har ett lopp i kroppen, såg fin ut i årsdebuten även om det kanske fattades lite sista biten. Skulle behöva en offensivare driver tror jag men får Haugstad till styrningen är jag inte alls oförmögen att tro på jätteskräll. I skivande stund strax över 0% …

Rank: 9 – 6 – 4 – 1 – 5 – 12 – 11 – 8 – 2 – 3 – 7 – 10

 


V86-7 Åby 2140m voltstart

1 Luxury River favorit från innern och snacka om inmatchad i loppet, med 1:- står hon kvar på startvolten (hade han i karriären tjänat 1kr till så hade han fått stått 20m tillägg) Har nu även ett lopp i kroppen och ett perfekt utgångsläge. Trots det köper jag inte riktigt henne som favorit, möter några rätt vassa ston och i ett fält där de nio hästarna på tillägg tjänat betydligt mer pengar kan det bli tufft att stå emot alla till slut.

3 Carna Solero vann ett skräplopp knappt på Jägersro efter fått en fin resa i årsdebuten, säkert bättre med loppet i kroppen och räknas som tänkbar i striden. Dock ser hon ut att bli för hårt streckad för min smak.

9 Coco Line får en del streck, vinner ofta men är ruggigt svår att räkna på med Flemming i vagnen.

15 Global Black Money har inte startat på över ett år! Innan dess 5 segrar 4 andraplatser på 16 starter och det här är en fin travare. Kvalade på Färjestad med ett rätt så snabbt slutvarv och med fin spänst i benen. (kvalet går att se här på Färjestads sida https://www.youtube.com/watch?v=nbNEdgS83Ok)
Mycket att begära att hon ska vara så bra så hon går runt hela fältet nu, men se upp om ni tar många hästar men kanske framför allt till kommande starter.

Ja, här är det inte fel att ha stor plånbok och måla på med streck så mycket det bara går. Jag ger tipset till 11 Heartbeat Julie som även hon gör årsdebut och har ett knepigt läge. Visade dock härliga takter under fjolåret och det kan bli barfota runt om direkt.

Skrällen:
13 Silvertail har det små snackats om lite som skräll på slutet, gjort bort sig med galopp två gånger rad och har ett knepigt läge här. Trot det kan hon vara värd ett skrällstreck i det här öppna stoloppet..

Rank: 11 – 3 – 15 – 1 – 13 – 10 – 9 – 5 – 12 – 14 – 6 – 2 – 7  – 8V86-8 Solvalla 2640m autostart

1 Express Love har ett lopp i kroppen och nu kan det bli barfota runt om. Räknas felfri och om det klaffar från innern.

2 Nugget Zon är en riktig värsting och kan springa riktigt fort. Avslutade klart bra i årsdebuten och är säkert bättre med loppet i kroppen. Blir nog en av de större favoriterna när röken lagt sig och jag köper inte riktigt det. Kusken har bara kört 10 lopp i år och även om utgångläget är bra finns det vassa konkurrenter.

3 Reshevsky är hur läcker som helst och bara måste med på kupongen. Haugstad har vunnit 3 lopp i år och även här får man ta hänsyn till hela ekipaget.

9 Global Classified går bra varje gång och efter tre raka segrar avslutade han vasst till tredjeplatsen sist. Loppets bästa kusk i Magnus Djuse gör att jag tippar honom etta trots bakspåret. Otroligt svårt att hitta spikar den här omgången då jag tycker alla favoriter känns lite sårbara så jag kan tänka mig att spika mig ur avslutningen och litar på att Mr. Djuse löser det här.

Skrällen:
5 Kalle Taxam öppnar riktigt bra bakom bilen och kan sitta klockrent till direkt. Lite långsökt att han ska rå på alla favoriterna här men tar man en handfull streck är han tänkbar.

Rank: 9 – 3 – 2 – 1 – 5 – 12 – 10 – 6 – 7 – 4 – 11 – 8


Sammanfattning V86 22 mars

Spik förslaget:
V86-8 nr 9 Global Classified / Magnus Djuse

Chansspiken:
V86-5 nr 11 What A Winner / Thomas Uhrberg

Streckvärda skrällar:
V86-2 nr 10 Tåga Viktor / Ole Johan Östre
V86-5 nr 7 Gloster Gladiator / Malte Handfast
V86-7 nr 15 Global Black Money / Magnus Jakobsson
V86-8 nr 3 Reshevsky / Kenneth Haugstad

Överstreckade:
V86-4 nr 1 Lawrence Boko / Gustav Johansson
V86-5 nr 6 Västerbo Tramp / Conrad Lugauer
V86-7 nr 1 Luxury River / Peter Ingves
V86-8 nr 2 Nugget Zon / Marcus Lindgren

Dagens Dubbel Tipset:
3,11,15 / 2,3,9    9 kombinationer x insats

Önskar er alla stort lycka till och missa inte mina andelar på www.simsalabimtrav.se / Fredrik

Välkommen att gå med i vår nya Facebook grupp!
Här bjuder vi alltid på senaste nytt kring sport, spel, vinster, nyheter och mycket mer.
https://www.facebook.com/groups/simsalabim.se