Publicerad fredag, 27 maj
Gratis V75-tips

Simsalambims V75 tips, Elitloppssöndag


V75 även på den här magiska Elitlopps-söndagen!

Start 15.00 och vi har båda försöken, Elitkampen och mycket mer på kupongen. Här nedanför lite tips till söndagens omgång. Håll till godo, bänka er i soffan för sport och spel i världsklass!

 

V75-1 Elitkampen 1640m Auto

Årets utan tvekan höjdpunkt när det gäller kallblodsrace bjuds vi på direkt i den inledande V75 avdelningen. I år med hela 1 miljon i förstapris!

8 Månlykke A.M. har vunnit 27 av 42 starter och är den självklara favoriten, spårlottningen har onekligen gjort loppet lite spännande men när det bara är 10 hästar tycker jag ändå det ser ut som en toppchans att Gunnar Melander löser det här. Flera låter sugna på att gasa och Melander kan välja upplägg lite som han vill känns det som.

10 Odd Herakles har torskat EN gång de sista två åren och jag kan knappt räkna hur många segrar han har i rad förutom den andraplatsen, tror det är närmare 30.. Bakspår ingen höjdare men visst är han den givna utmanaren till Månlykke. Den som vill känna sig helt säker på att överleva streckar båda.

6 Tangen Haap låter det bra på och här kommer man nog testa att köra hårt hela vägen. Långsökt att tro han skall hålla undan men kan hålla tempot uppe rejält här.

2 Bellfaks intressant med Åke Svanstedt och 7 Stallone har härlig fart.

På tal om fart så måste man ju bara nämna 9 Stjärnblomster. Kördes för passivt sist men har en rent ruggig speed och jag tycker detta är det roligaste garderingsbudet och kan tänka mig skrällstrecka Djuses uppsittning på en kupong.

Rank: 8 – 10 – 9 – 7 – 6 – 2 – 1

 

V75-2 Elitloppsförsök 1

Vilket lopp! Tillsammans har hästarna i detta försök tjänat in 68.180.973:- En härlig mix av hästar från olika delar av Europa och ett inte helt lättlöst försök där förhandsfavoriterna lottats till tuffa lägen.

1 Önas Prince har Nordström laddat maximalt för denna uppgift och laddat länge mot att ha hästen i absolut toppskick vd 15.28 när bilen släpper fälten. Här lär det gå undan direkt och plan A är garanterat att svara ut allt som kommer utifrån. Har lite magkänslan att han kanske ändå inte riktigt har hårdheten att stå mot hela vägen, men vågar inte utelämna prinsen på en garderad lapp.

2 Brother Bill är fruktansvärt snabb en bit och lotsar Kontio fram Nurmos 6-åring i slagläge 200m kvar går ingen säker. Läget är perfekt och jag streckar mycket tidigt.

3 Cokstile har vunnit loppet tidigare och verkar hittat tillbaka i toppformen igen.

7 Etonnant är en riktig hårding som nästan tjänat 14 miljoner och körande Anthony Barrier lär inte vila på hanen med den här starka 8-åringen. Har ingen jättefeeling att han vinner försöket från det här läget. Kan dock bli farlig i en final om han tar sig dit.

8 Don Fanucci Zet når över 10 miljoner intjänat om han vinner det här försöket. Har imponerat i två raka. Segrarna tagna i Umåker och Bollnäs och visst har han imponerat. Helt annan uppgift nu och att han ”bara vinner” från spår 8 hur lätt som helst har jag lite svårt att se.

Rank: 2 – 3 – 1 – 8 – 7 – 5 – 6 – 4

 

V75-3 Elitloppsförsök 2

Kanske tycker jag på pappret speciellt efter att 8 Extreme strukits att det här försöket är aningen sämre än det första.

4 Hail Mary ett monster som visade direkt att han hittat stilen rejält hos Redén, Erik Adielsson upp denna gång känns helt rätt och jag tycker han är det givna första strecket.

3 Who´s Who är en mycket läcker travare som nu får grön kusk Åke Svanstedt i sulkyn. Tacksam lottning och från spår tre borde han ha toppchans att ta sig till final.

Jag tror 2 Admiral As som har drömläge här även han har vettig chans att ta sig vidare. Lennartsson upp och med sina 19 vinster på 31 starter en vinnarhäst som har här att göra på allvar.

7 Vivid Wise As kommer med hela 19.5 miljoner på kontot. Spår långt ut men den här tuffingen som för tre starter sen bla. Gick 09.7 över medeldistans kan mycket väl blanda sig i topp tre fighten.

Rank: 4 – 3 – 7 – 2 – 1 – 6 – 5

 

V75-4 Treåringseliten 2140m Auto

3 Pure Atlas ser ut att bli massiv favorit och visst var han bra vid vinsten sist och har inlett karriären starkt med 4 segrar på 6 starter. Blev ändå lite billigt sist och det är klart tuffare nu. Många i utvecklingsfas här och för mig är gardering given.

9 Jewilla var riktigt bra när hon vann från dödens näst sist och i den sista starten tog hon rejält på Pure Atlas sista biten in mot mål och bet i bra. Har bara gjort tre starter och blir bättre och bättre. Till låg procent får hon mitt chanstips i vad som jag tycker är ett öppet lopp.

1 Urban Africa har bra fart och fler lopp i kroppen än många av konkurrenterna. Given på lappen från bra läge. Nu sätter man på biken!

Rank: 9 – 3 – 1 – 2 – 6 – 11 – 8

 

V75-5 Fyraåringseliten ston 1640m Autostart

2 Imhatra Am har verkligen visat fart och form, 7 segrar 5 andraplatser på 22 starter och Djuse körda 4-åriga stoet från Melanders lada har lottats till ett perfekt spår. Given i striden.

5 Shirley Goodness kom direkt från andra sidan pölen till Örebro och städade av ett medium gäng direkt i Sverigedebuten på ett bra sätt. Tuffare mot nu men har säkert gått fram med loppet.

9 Clarissa ett tufft sto från Gocciadoros stall som imponerat i Italien, lite svårbedömd mot detta motstånd men känns dundergiven på lappen.

Rank: 2 – 9 –  5 – 8 – 1 – 4 – 3 – 6

 

V75-6 Fyraåringseliten 1640m Auto 

Ett jättefint lopp med många bra hästar och har lite feeling att det inte behöver vara fel att gardera på lite rejält här.

2 Callmethebreeze mycket svår att sätta in i detta gäng, kommer dock med över 20.000 startpoäng och 6.5 miljoner på kontot och har mött tuffingar i Frankrike och Italien. Toppläge med spår två och en imponerande statistik 21 10-5-3. Givet segerbud mot det här gänget.

3 Asteroid med Goop från bra spår kan bli tuff att rå på, Fin vid vinsten i Finland sist och har nu tre lopp i kroppen i år.

5 Crak Di Girifalko har tjänat 366 k mot Callmethebreeze 6.5 miljoner. Trots det tycker jag inte Nurmos fina 4-åring är helt borta. Vann årsdebuten på ett snyggt sätt även om det blev ett riktigt blufflopp med tre hästar. Nu rycker man skorna och han blir spännande att se nu mot tuffare motstånd.

Rank: 2 – 3 – 5 – 4 – 1 – 6 – 7 – 10 – 9 – 8

 

V75-7 Lärlingseliten 1640m Auto

Någon som tror det blir åka av här ?! Sprinterdistans, adrenalinstinna lärlingar som får chansen att visa upp sig framför Solvalla publiken.

4 Laradja Vrijthout med rutinerade Marc Elias var läcker vid vinsten sist, skulle han hitta tidigt till ledningen kan det mycket väl vara spets och slut. Vågar dock inte riktigt lita på loppscenario här och även om jag tycker han är given tipsetta väljer jag att gardera lite halvrejält.

3 Zorry Wind kan mycket väl vara bästa hästen i loppet och nu visade han färsk form vid vinsten sist. Kanonläge och måste ha bra chans att vara med och göra upp om det här. Jag tycker personligen att kusken är lite för ojämn fortfarande och väljer därför Laradja före i ranken.

12 Ninja Zon drar jag till med som tredje rankad och en tänkbar jätteskräll. Har visat härlig form på slutet och kusken Lillius har vunnit på Solvalla med Nijan tidigare. Spåret ingen höjdare men blir det överljudsfart på loppet kan han knäcka många till slut. I nu läget ”helt ospelad” och intressant värdehöjare i den sista avdelningen vid vinst.

Rank: 4 -3 – 12 – 7 – 2 – 6 – 1 – 11 – 9

 

Lycka till och kom ihåg, njut av sporten denna helg!