Publicerad tisdag, 29 augusti
Image

V75 Åby lördagV75 lördag: Åby –    Upplopp:  180m    –   Start: 16.20   Sportslig höjdare: Åby Stora Pris

V75-1 Vass klass på inledande finalen
Klass I final 2140m autostart

3 Working Class Hero har två raka och var rent grymt bra utvändigt ledaren sist. Vann då på en 12 tid före bra hästar. Imponerande statistik 8 vinster på 16 starter och han öppnar bra bakom bilen. Goop upp i sulkyn och han har aldrig förlorat med Working Class. Givet motbud till favoriten och hittar han till ledningen tidigt är jag inte alls säker på att Hankypanky plockar ner honom.

4 Drgonfly öppnar bra och vinner ofta, kommer hit med tre raka segrar. Möter tufft motstånd nu, men helt borta ut platsstriden tycker jag inte han är.

5 Hankypanky Pinkman har vunnit tre raka i regi Redén på imponerande sätt. Kihlström med bedrövlig styrning i onsdags kanske inte riktigt lika skarp som förr. Även om Hankypanky är en av de bättre hästarna här vankas det nog mothugg inifrån och konkurrenterna kommer inte ge bort segern till favoriten. Givet streck men jag har faktiskt lite svårt att bestämma mig för vem jag ska lägga överst i ranken. I skrivande stund skiljer det mer än 25 procent på strecken och med det i bakhuvudet känns Westholms krigare intressantare spelmässigt.

6 No Limit Express var ruggigt bra vid vinsten sist, möter tuffare nu men streckas om man tar en handfull.

9 Kingslayer Pellini har inte vunnit på ett tag men gör det alltid bra. Kan få ett fint lopp och för skrälljägaren kan han tänkas streckas.

11 Kapten Brodde trodde jag mycket på när han vann på V75 i Halmstad sist. Tufft motstånd och svårt spår nu gör att spelarna överger honom lite. Jag är inne på att han är minst lika bra som favoriterna och tycker han är ett absolut givet streck vid gardering trots förutsättningarna. 10 vinster på 15 starter och tjänat mest pengar i loppet.

Skrällen:
2 Frazze har härlig form och öppnar bra. Fått ett kanonläge här och skrällkusken Mika Forss i sulkyn.  Kan få svårt att rå på de två favoriterna i loppet, men bakom dem om man streckar några hästar känns han klart intressant. Stretchen finns att tillgå på Åby och Frazze kommer få chansen.

Rank: 3 – 5 – 11 – 2 – 9 – 6 – 4 – 10 – 7 – 12 – 8 – 1

Premiär för Premier League på kupongen och 13 miljoner jackpot. Stort utbud av andelar: www.tipsandelar.se
V75-2 Bara lite klaff från svårt läge så vinner han
Silverdivisionen 2140m autostart.

1 Natorp Bo
åkte dit i sista stegen mot Charliebrown Effe. Gjorde trots det ett bra lopp och från drömläge måste han räknas med viss chans här. Ingen fördel att Lövgren inte kör själv men Tyler Mifsud är inte alls en tokig driver och med lite tempo kan stretchen bli segervapnet.

8 Karat River hade med lite flyt och vassare, offensivare kuskinsatser kunna haft fem raka segrar. Läcker sist på Axevalla vid vinsten även om det blev lite billigt. Jag är faktiskt helt övertygad om att det här är bästa hästen i loppet, klaffar det bara någotsånär tror jag Untersteiner junior får vända upp och segerdefilera vid 16.45 tiden. Spåret ingen höjdare men som sagt, hittar han bara ner i banan blir 11 vinster på 22 starter 12/23. En tänkbar spik trots läget.

9 Charliebrown Effe gillar jag skarpt och har jag vunnit miljonvinst på när han vunnit på V75 tidigare, däremot hade jag nästan givit upp när han inte alls imponerat på mig i en 5-7 starter. Men senast vet jag inte vilken dunderhonung han fått i stallet, ”gamla” Charlie var tillbaka och det var en svettig insats i tredjespår som resulterade i vinst. Samma prestation nu och han kan utmana Karaten.

Skrällen:
12 Laredo Boko
känns lite bortlottad men har härlig form. Imponerande statistiken 10 segrar och 10 andraplatser på 30 starter är snygga siffror. Med tempo kan han sänka många tillslut här.

 Rank: 8 – 1 – 9 – 12 – 5 – 7 – 6 – 11 – 10 – 2 – 3 – 4

V75-3 Bra sting i favoriten
Fyraåringslopp 2140m autostart

2 Make It Schermer är en rejäl startkatapult som nästan med garanti spetsar direkt här från bra läge. Nu när motståndet är tufft låter det som man är intresserad av att köra i ryggar. På stretchen om han håller sig lugn i rygg ledaren kan han avsluta rykande. Garderar man loppet ett mycket tidigt streck.

5 S.I.P. har tjänat mäktiga 4.6 miljoner, fyra starter nu för Redén och han har inte fått segerdefilera på den här sidan pölen ännu. Vet inte riktigt om jag blivit superimponerad av det jag sett men det låter ruggigt bra och fart finns det i kroppen. En av fyra tänkbara som startar med vinstchans som det känns, lite klasskillnad på övriga.

6 Danger Bi blir som det ser ut rejäl favorit i det här Fyraåringsloppet över medeldistans. Biet slog ett riktigt getingbo med vassa hästar sist och gjorde det riktigt bra. Loppet blev lite klockrent kört och han höll farten berömvärt över upploppet. Ingen raket ut som det känns men när Gocciadoro säger att det är hans bästa fyraåring lyssnar man med respekt. ”bara” vunnit fyra gånger och nu när han har spår lite långt ut på vingen och möter några hårdingar tycker jag han kan vara värd att gardera med tre vassa konkurrenter

Skrällen:
10 Pour Mea Double har inte bara ett rätt häftigt namn utan kan verkligen flytta på sig. Precis som S.I.P är detta en jänkar-import som tjänat grova cash och visat bra fart. Tufft läge nu och kanske lite långsökt att tro på vinst. Trots det tycker jag han är en av fyra som sticker ut fartmässigt i loppet och till låg procent en kul skräll trots förutsättningarna med bakspår.

Rank: 6 – 2 – 5 – 10 – 9 – 11 – 7 – 1 – 8 – 3 – 4

 

Vi har spelat in över 20 miljoner i år.  FEM system med 7-rätt i lördags och över 700.000:- vinst. Välkommen in till ett magiskt lag / Simsalabim www.simsalabimtrav.se

V75-4 Tror på revansch!
Klasss II final 2140m autostart

3 Always Face var riktigt bra vid försökssegern sist, bra läge här och tänkbar jätteskräll att plocka med om man garderar loppet.

4 Keep Gamble
åkte dit sista stegen när han inte riktigt hann svara 5 It´s Peppertime som avslutade tungt.
Magnus Djuse kör även den här gången och från ett vettigt läge är jag lite inne på att han kan få revansch. Just nu inte ens hälften så mycket streckad som favoriten och streckvärdet mycket högt.

5 It´s Peppertime avslutade mäktigt sist och har 6 vinster på 13 starter. Given i striden här om han sköter sig men i min bok aningen överstreckad.

9 Always A Pleasure har jag verkligen alltid gillat, kommer med imponerande 7 vinster på 10 starter. Hade inte startat på ett tag när han bara blåst till dem på Årjäng för tre veckor sedan. Behöver lite flyt från läget men får han ett lopp i ryggar går ingen säker när Jakobsson trycker på gaspedalen sista halvvarvet.


Skrällen:
11 Västerbo Ajax har imponerande 7 vinster på 14 starter men springer här på ett riktigt vasst gäng. Trots bakspår tycker jag inte man ska glömma hon helt, långresa och övernattning första gången ett frågetecken. Men man siktar på att köra barfota runt om för första gången. Kan komma längst ut i banan som en obehaglig överraskning för många spelare. Gynnas om favoriterna kör lite i början.

Rank: 4 – 5 – 9 – 11 – 3 – 10 – 7 – 6 – 1 – 8 – 12 – 2

V75-5 Kör bara rakt fram och spurta ner dem
Bronsdivisionen final 2140m autostart

1 Rossi Garline gillar jag skarpt hur han sett ut på slutet, ingen riktig raket bakom bilen och en kusk som inte fått till det på slutet med honom i loppen. Här är det bara att köra rakt fram, försöka försvara ryggen på ledaren och spurta ner dem till slut! Formen och farten finns där och klaffar det för ekipaget tycker jag han ska räknas tidigt till ganska låg procent.

3 Global Dash knäppte stallkamraten Lindysmusclemania sist och gjorde det jättebra. Sitter mycket sannolikt i spets här direkt och är sedan hästen att slå.

7 Chestnut kommer med tre raka och är oerhört rejäl, nu blir det tuffare för den här starkare 6-åringen att hinna med. Final och större bredd på motståndet än det varit på Solänget, Vaggeryd och Lindesberg där de tre sista segrarna är tagna. Går givetvis inte att räkna bort honom men i det här jämna bronsloppet är han bara en i mängden för mig av många tänkbara vinnare.

Skrällen:
11 Jerka Sting har 9 vinster på 28 starter och visat sig i riktigt bra slag direkt nu i två starter efter uppehåll. Spåret ingen höjdare men att Sjöströms häst kommer avsluta tungt känns givet och jag vill verkligen ha med honom på kupongen. Just nu under 5% är lite av dagens fynd trots läget. Det blir barfota runt om igen precis som vid vinsten sist.

Rank: 2 – 11 – 1 – 6 – 4 – 10 – 5 – 12 – 8 – 7 – 3 – 9

V75-6 Gocciadoro eller Gocciadoro sannolika vinnare
Diamantstoet Final 2140m autostart

3 Destiny Effe var läcker vid vinsten på V75 i Halmstad 6/7. Spänstigt intrycker över linjen då och nu står hon med ett mycket bra utgångsläge bakom bilen. Många som tjänat mer än henne då det är en spårtrappa, men kan Gocciadoro köra sig till ledningen tidigt och hon är lika bra som sist måste hon bara bli svårslagen. Tänkbar spik trots att det finns vassa motståndare.

7 Celiaz även hon precis som Effe från stall Gocciadoro, vann näst sist med samma kusk som nu Mika Forss, galopp sist men låter bra till den här starten. Tuff och rejäl och det kan bli en kamp mellan de italienska hästarna om segern om hon håller sig i trav.

10 Ultra Violet har verkligen imponerat på slutet och går bara inte att glömma trots spår tio. Mitt tredjestreck bakom den vassa italienska duon.

13 Isabelle Cash, 14 Nova Mahiron är båda tillräckligt bra att blanda sig i tätstriden. Riktigt tuffa lägen och många att runda nu när det är 15 hästar bakom bilen. Behöver mycket flyt med tempo och positioner.

15 Collier I.T. ska inte glömmas trots det tuffa utgångsläget, tjänat klart mest i loppet och kommer med härlig form. 10 vinster på 40 starter imponerar och från det här läget behöver körande Jepson trolla lite för att hitta rätta vägarna fram, farlig om det bara klaffar lite på vägen.

Skrällen:
2 Lucia Lane är inte så tokig, satt bland annat fast i loppet som Destiny Effe vann sist och såg fin ut då. Nu sätter man upp Kihlström i sulkyn och har fått ett kanonläge. Lite långsökt att se henne knäppa alla vassa ston, men till som det ser ut oerhört låg procent ett kul bud att strecka om man tar några på kupongen. Nu blir det

Rank: 3 – 7 – 10 – 15 – 2 – 14 – 13 – 8 – 12 – 1 – 9 – 11 – 4 – 5 – 6

V75-7 Åby Stora Pris – Nordström krigar ner dem till slut

3140m autostart och hela 1.5 miljoner hägrar till det ekipage som tar sig först till målsnöret. Lite fattigt på de största profilhästarna för att vara ett så stort lopp, spelmässigt dock klart intressant.

1 Gangnam Style K har jag svårt se få med någon större check här trots bra läge.

2 Usain Töll är inte som förr och inget jag streckar tidigt med Karlstedt i det här gänget.

3 Rackham har jag svårt se vinna trots bra läge.

4 Power är rejält på gång och nu blir det barfota runt om och bike igen. Bra läge och Berghs 7-åring med över 10 miljoner på kontot är ett tänkbart streck vid gardering.

5 Feydeau Seven är stark och rejäl och har mött tuffa djur. Nu sätter man upp Goop och rycker alla skorna! Klart intressanta förändringar och ett tänkbart skrällbud.

6 Bengurion Jet gick smått ofattbara 8.7 sist och slutade ”bara” trea bakom Hierrro Boko och Hail Mary, Kan vara farlig att glömma här då Gocciadoro brukar ha grejerna i ordning till den här typen av lopp.

7 Aetos Kronos gör det bra men är inte riktigt som förr, bra form nu men spår lite väl långt ut. Långsökt att tro han ska vinna även om han mycket väl kan vara ganska långt fram och få en fin slant med sig hem.

8 Admiral As verkar Redén börja få ordning på och han vann sist på ett bra sätt. Spåret mycket knepigt och jag tycker kanske han får lite väl mycket anhängare. Mycket beror på hur loppet blir kört och om han hittar ner i en vettig position men tar man en 4-5 streck ska han med på lappen.

9 Hade De Vandel
har gjort det riktigt bra på slutet, fick ett tufft lopp i Norge sist men höll klart bra till fjärdeplatsen. Bakker är lite ojämn i loppen när han kör i Sverige men får han inte ett för tufft lopp är han given i tätstriden.
Mycket tidigt streck

10 Kentucky River möter ett tufft gäng här och är yngst i loppet med sina 5-år. Nordström har siktat hit och har nog sin fina springare i utmärkt skick. Riktigt bra vid vinsten sist och tvåa i Harpers gången innan. Svårt att köra de här långa loppen i badkaret då det är en del oförutsägbara kuskar bakom bilen, men klaffar det bara någotsånär tror jag Nordström och hans Kentucky har vettig chans att vinna. Etta i ranken och chansspik för den modiga.

11 Hirro Boko har gjort smått otroliga 105 starter och verkar nu som nioåring bara bli bättre och bättre. Har vunnit över dryga 4 varv tidigare och klarar distansen. Man säger att det skall köras barfota runt om, just nu när detta skrivs står det skor på ATG.se så håll koll på balansen. Barfota kan han avsluta tungt och får han sitta i rygg på Kentucky eller hade De Vandel sista 500m går ingen säker till slut.

12 Unico Broline gör det jättebra nu när han möter de bästa hästarna, Kanske inte riktigt växt in mot de allra bästa och från det här läget känns det långsökt att han ska vinna.

Rank:
A. 10 – 9 – 11
B. 6 – 4 – 8 – 5
C.
7 – 12 – 3 – 2 – 1

Sammanfattning V75 Åby 12 augusti.

Bästa spiken i omgången:
V75-2 nr 8 Karat River / Johan Untersteiner

Chansspikarna:
V75-4 nr 4 Keep Gamble / Magnus Djuse
V75-7 nr 10 Kentucky River / Per Nordström

Streckvärda skrällar:
V75-3 nr 10 Pour Mea Double / Markus Waldmuller
V75-4 nr 11 Västerbo Ajax / Henrik Svensson
V75-5 nr 11 Jerka Sting /  Claes Sjöström
V75-7 nr 11 Hierro Boko / Mika Forss

Magiska draget:
V75-1 nr 11 Kapten Brodde / Magnus Djuse

Överstreckade:
V75-1 nr 5 Hankypanky Pinkman / Kihlström
V75-4 nr 5 Its Peppertime / Kontio
V75-5 nr 6 Chestnut / Kihlström

Dagens Dubbel Tipset:
3 Destiny Effe  / 10 Kentucky River  Provar en rak dubbel den här lördagen då jag tror det kommer bli jämnt spelat i dd-2 och vi kan få ett vettigt odds med två av de betrodda.

Premiär för andelen V75 TIPSET 150:-
Här spikar vi bästa spiken och chansspikarna.
Går att köpa här