Publicerad fredag, 14 januari
Image

V75 Gävle


V75-1   Inte perfekta förutsättningar för mitt drag

Han har tjänat minst pengar i loppet, har sämst spår men trots det ger jag tipset i ett mycket öppet lopp till 12 Axl Brown. Erik Adielsson upp på den här formstarka hästen som näst sist satt fast länge och spurtade bra över upploppet när luckan kom. Sist kördes han passivt av Mr. Kihlström och blev dunderfast i ryggar men såg läcker ut. Oerhört öppet lopp och skulle han få rätta ryggar sista varvet kan han mycket väl vara vinnaren här och till ca 5-10% mitt givna drag.

1 Soul Tan knapp favorit i skrivande stund. Rejält kuskförstärkt med Ulf Ohlsson men har svårt att se han hålla upp ledningen här och sen blir det ingen lätt uppgift. Överstreckad helt klart tycker jag.

11 Devs Definitif har jag fått betalt på två gånger i rad då han vunnit till 11 gånger både gångerna. Ser fin ut och trots att läget är dåligt skall han med på en garderad lapp. Vad tror ni? Vinst till 11 ggr pengarna ? 🙂

7 Anchor Man var riktigt bra innan jul och skulle Mats E Djuse kunna lotsa 7-åringen till spets kan det mycket väl bära hela vägen in i mål.


Rank:  12-7-11-8-5-1-9-6-2-4–10-3

Välj mellan ca 30 olika V75.  www.atg.se/simsalabim

V75-2  15 kallblod  – Spårtrappa – Autostart

Lite knepigt kallblodslopp när det är så många hästar över medeldistans och de bästa står med svåra utgångslägen.

14 Nårje har härlig vinstgnista och kommer med 18 vinster på 38 starter. Såg riktigt fin ut sist och trots att det är många att runda skall han ha bra chans att vara med i striden om segern här.

10 Solhöjdens Drake är urstark och kommer från seger, har dock inte startat sedan 12 november och siktas mot större race framåt våren som det låter. Ändå intressant med Jansson som kan det här med kallblod.

9 Gomes Faks kommer till start med hela 7 raka segrar ! Tagna i Norge mot lite enklare motstånd än detta men han har verkligen sett läcker ut och som Lars Raaum kusken säger i en intervju ”vi åker inte 50 mil till Gävle för att dricka kaffe”. Klaffar det bara lite härifrån skall det vara en vettig chans att han är med i striden.

7 Bäcklös Faron kanske största Svenska hoppet i loppet. Jämn och säker och finfin vid vinsten sist. Möter kanske lite bättre nu men kan sitta bra till direkt och måste med på lappen.

Krävs en del streck för att man skall känna sig helt säker men mina tre första rankade kan vara en lösning med hygglig chans att överleva.

 

Rank: 14-9-7-10-13-15-8-4-5