Publicerad lördag, 01 juni
Premium
V75
Image

V75 Tips & Rank Mantorp 1 juni


Fredriks Tips & Rank – Straffspark för spiken, och flera svårbedömda favoriter.

Mantorp och en riktigt häftig V75 omgång den här lördagen. Mycket glädjande nog fulla lopp proppfulla med hästar i alla klasser. Vimlar av svårbedömda betrodda hästar den här omgången, antingen har de inte startat på länge eller inte riktigt levererat på slutet. Jag tycker mig hittat en hel del spelvärda drag och hoppas kunna hjälpa dig en bit på vägen mot 7-rätt. //Fredrik Simsalabim

V75-1 Formstark häst får tipsettan trots tufft utgångsläge
Klass II försök – 2140m voltstart

2 Money Matters står mycket bra inne i klassen och har imponerande fyra raka segrar i raden. Såg klart spänstig ut i årsdebuten för ett par veckor sedan, dansade då undan på spänstiga ben från ledningen mot lite enklare motstånd. Säkert bättre med loppet i kroppen och siktas mot derbykval senare i sommar.
Lite klurigt med spår två i volten, får Kontio väg honom lär han hitta en vettig position ganska omgående. Givet streck trots ett par tuffa motståndare.

4 Röde Orm en läcker fux från stall Kolgjini får en del förtroende av spelarna här. Har formen där och vann på Jägersro senast. Lite halvbilligt då och tuffare mot nu, har även ett lite klurigt spår fyra i volten men känns stabil. Inget jag kastar mig över som ganska hårt betrodd, men ett tänkbart bud vid gardering är han.

5 Keyword har två raka och vann enkelt mot ganska bra motståndare sist, fick då ett perfekt lopp men såg fin ut över linjen. Inte startat på en månad nu och har svårt spår i volten. Inte helt otänkbart han dyker upp långt fram.

6 De Chambeau tillhör de mer betrodda. Visserligen springspår och snabba tränaren Uhrberg som kusk. Kanske om han får bestämma i ledningen, men både årsdebut och tuffare motstånd nu. Har bara startat på Jägersro och Kalmar innan, och där tävlar inte de värsta djuren.

11 Ready Star står helt perfekt inne i klassen med bara en dryg tusenlapp till gränsen. Två raka segrar på riktigt bra sätt. Lurigt spår, men möter ett gäng han absolut kan rå på trots läget. Med bara några vettiga ryggar under slutvarvet blåser Westholm ner samtliga.

12 Kendrick K.W. har tre raka galopper. Kan vara en jätteskräll om han håller sig i trav.

Skrällen:
8 Oberon Warframe från stall Untersteiner få denna gång Peter U. i vagnen. 5-åringen har stångats mot rätt tufft motstånd några starter och gjort det bra. Sen lucka på Solvalla senaste, kom då i mål på 12.6 full väg utan att se helt slutkörd ut i mål. Klurigt läge, men rutinerade Untersteiner Sr. kan nog hitta en väg fram. Mycket spännande streck till låg procent!

Rank V75-1
A.
11 Ready Star 🔥
2 Money Matters
8 Oberon Warframe ⚠️

B.
4 Röde Orm 
5 Keyword
3 Vanquish
6 De Chameau
12 Kendrick K.W. ⚠️
10 Västerbo Woodoo
9 Victory Poseidon

C.
7 Value For Moni
1 Laughn A Half


V75- 2  Världsklass i passande förutsättningar och har en straffspark här
Bronsdivisionen – 2140m autostart

2 Dea Sprint Bar har hittat en skräddarsydd uppgift här. Kommer från starter i Stoeliten och Silverdivisionen. Stona får vara med i brons med upp till 1.7 mkr på kontot, Gocciadoros 5-åring har här 1.678.000kr. Kanske den mest passande uppgift på pappret man sett på länge. Gick bra i skymundan från svårt spår senast och formen är nog där den ska vara. Har dessutom fått helt perfekt spår, det här är inget snack om. Gul kusk får äran att segerdefilera vid 16.45 tiden, jag spikar!

4 Marabou Brodda har bra läge och visade okej form senast. Tänkbart bud vid gardering.

6 Utah Southwind gick otroligt bra efter galopp senast på Halmstad. Absolut given om man inte spikar favoriten.

Skrällen:
7 Hashtag Simoni var riktigt bra som trea och knappt slagen senast. Spår lite långt ut på vingen nu och får svårt rå på favoriten. Bakom denne tycker jag Eklundhs travare ska räknas. Jätteskräll som streckas ganska tidigt vid gardering.

Rank V75-2 
A.
2 Dea Sprint Bar  📍

B. 
6 Utah Soutwind
7 Hashtag Simoni ⚠️
4 Marabou Brodda 
3 Mojito Day
1 What A Deal

C. 
12 Gambino Brick 
11 Gatlin 
9 Kadabra Dream
8 Beau Levallo 
5 Lucia Lane
10 Tiger Marke 

V75-3  Tänkbar spik – Men finns gott om vassa skrällar

Ina Scots Ära – Fyraåringar – 2140m autostart – 300.000kr förstapris

3 Herakles Zet kördes till ledningen tidigt senast och kunde sedan vinna ganska bekvämt. Bra startspår och Redéns travare har en mycket passande uppgift. Helt klart rätt favorit från bra läge och tänkbar spik även om detta är ett väldigt bra lopp med många vassa 4-åringar!

6 Kuiper var ruggigt bra som fyra i Kungapokalen. Slutar långt fram även här.

11 Everything Bi har snygga 7 segrar på 24 starter och över 1.9 miljoner på kontot. Gocciadoro låter väldigt imponerad av den här travaren som mött stenhårt motstånd i Italien. Var grym från ledningen när han vann ett storlopp i Torino näst sist. Trots spåret en given utmanare till att sluta långt fram här.

Skrällen:
9 Macahan är verkligen en läcker travare, han var med i samma lopp som favoriten senast. Satt då en bit bak i fältet men gick väldigt bra över upploppet som trea. Har en vass finish och skulle det bli tempo på vägen kan han komma in i matchen. Intressant även att Jepson sitter upp i sulkyn.

Rank V75-3 
A. 
3 Herakles Zet  📍
11 Everything Bi  
9 Macahan ⚠️
6 Kuiper 

B.
7 Bicc´s Tobee
5 Stens Rubin
4 Boscha Diablo
1 Global Enjoy 
2 Flotilla

C. 
10 Naomi Bros
8 I.D.Got A Colt


V75-4 Vidöppet stolopp – Här kan det skrälla rejält
Stolopp – 2640m voltstart

Kanske att två hästar sticker ut lite i det här stoloppet men finns lite frågetecken på båda. Med femton startande utspridda på två volter kan det hända en hel del. Här håller jag det inte för osannolikt att vi kan få en riktig jätteskräll. Tänkbart lopp att helgardera om möjlighet finnes.

9 Can Can Broline har två raka segrar på bra sätt. Klurigt med innerspår på tillägg nu och det låter från tränaren som viss galopprisk. Det låter även som om förberedelserna varit helt 100% inför den här starten. Tidig vid gardering.

12 Dirty Sweet kommer från Törnqvists formstall och går jämnt och bra hela tiden. Tog ett tag innan hon fick upp farten på stretchen senast men gick klart bra även då som fyra. Jepson i bra slag och hon är absolut inte borta här.

15 Friendofthephantom har imponerande 4 vinster på 6 starter och Lugauers 4-åring är nog bästa hästen i det här loppet. Mycket tveksam insats senast då hon kvävde sig och kusken tog henne ur fältet. Låter bra, men känns inte direkt något som jag vill gå helt all in på efter senaste insatsen.

Skrällen:
8 Odette Valery gör väldigt jämna och bra prestationer hela tiden, och även om hon kommer med tre raka andraplatser känns det absolut inte som någon ickevinnare. Klurigt spår, men nu kan det bli barfota runt om för första gången. Spännande skrällstreck.

Rank V75-4
A.
15 Friendofthephantom
9 Can Can Broline
12 Dirty Sweet
8 Odette Valery ⚠️
2 S.G´s Alecta

B.
7 Mary River 
5 Hermine Ima 
3 Pure Lana
6 Fearless Flier
10 Tropic Thunder
11 Lucky Charm
4 Scarlets Ballerina
14 Backseatdriver
13 Quinan Tooma


V75-5 Otroligt bra i årsdebuten, bra chans vinna nu
Klass I försök – 2640m autostart

1 Jameson K.W. är inte alls tokig, kan vara långt fram från perfekt läge.

2 Cameron blir nog favorit från perfekt läge. Westholm låter nöjd och visst kan han vara med och göra upp om segern här. Höll bra senaste och formen sitter där, men motståndet är tufft nu och jag har en mer spännande idé.

5 Decathlon får utan större tvekan mitt tips. GJorde årsdebut för drygt ett par veckor sedan på Solvalla, fick då lite tredjespår och låg sen på i dödens. Trots det knäckte Nurmos 6-åring ledaren och var så när på att svara ut Dart Kronos. Nu lopp i kroppen och ett hyggligt läge. Jag är inne på att han bara är tuffast. Tänkbar chansspik i för övrigt bra och öppet lopp.

8 Kipketer Mearas har ett tufft utgångsläge, bra som tvåa sist och härlig kapacitet. Inte borta trots spåret.

11 Savastano har mäktig fart i benen och kan skrälla trots svårt spår.

12 Global Education var riktigt fin vid vinsten senast. Tuffare nu och bara en storskräll.

Skrällen:
7 Roger More har varit struken efter senast och fått ett spår lite väl långt ut på vingen. Har fina 6 vinster på 19 starter men har trots det haft lite oflyt med loppen på slutet. Behövs massor med klaff men kul skräll för den som jagar hög utdelning.

Rank V75-5 
A. 
5 Decathlon

B.
2 Cameron
11 Savastano
1 Jameson K.W.
8 Kipketer Mearas 
7 Roger More
6 Rustico
12 Global Education 
9 Star Cash

C. 
3 Shiraz De Zeun
4 Springdayfree
10 Solkattens StarHärlig jackpot och Champions League finalen på Stryktipskupongen. Avspark 16.00 lördag och vi har laddat med andelar i alla prisklasser. Till Simsalabims Stryktipsadelar på Svenska SpelV75-6 Mest svårtippade guldloppet på länge

Gulddivisionen – 2640m autostart

Väldigt ofta senaste tiden har det varit alldeles för få hästar i guldloppen, och de har varit väldigt ojämna. Här finns det förvisso flera som sannolikt inte vinner. Men minst halva fältet kan vinna och det känns inte helt lättlöst.

1 Danger Bi har inte startat sedan i november och känns svårbedömd. Riktigt bra i grunden och farlig från utgångsläge.

2 Ferrari Sisu har tävlat mot tufft motstånd på slutet. Nu har man bra läge och kan få ett passande lopp. Inte helt borta.

6 Brother Bill har inte riktigt levat upp till förväntningarna och varit lite ojämn sista tiden. Skulle han tävla på högsta toppen av sin kapacitet blåser han ner ett sånt här gäng. Jag har otroligt svårt ranka de sex A-hästarna inbördes men lägger Brother Bill etta trots allt.

7 Demon slog A Fair Day mfl. senast och har härlig fart. Svårt från spår 7 men garderingsstrecket på demonen åker med ganska tidigt.

9 Admiral As ser ut att bli rejäl favorit trots bakspår. Det har jag faktiskt lite svårt att köpa, har inte startat sedan januari då han galopperade i Frankrike. Har absolut fart att lägga det här gänget på rygg. Men fungerar fullt ut lite väl sällan och är svårbedömd utan lopp i kroppen. Given men inget jag lämnar ensam på någon kupong.

Skrällarna:
4 Thereisnolimit satt fast med krafter kvar bakom kanonhästar på 10.0 senast. Kan bli helt bortglömd här och för mig ett rätt så tidigt streck till väldigt låg procent.

10 Edibear torskade på målfoto senast i Danmark efter att levererat ett mäktigt upplopp. Formen är fin, distansen passar perfekt och han är absolut inte borta trots bakspår och tufft motstånd.

Rank V75-6 
A.
6 Brother Bill 
9 Admiral As
10 Edibear ⚠️
5 Thereisnolimit ⚠️
1 Danger Bi
7 Demon 
2 Ferrari Sisu

B.
4 Digital Dominance
12 Kagan 
3 Santos de Castella

C. 
11 Mr Mah Can
8 Husse Boko


V75-7 Härligt race där vi kan förvänta oss en rejäl körning från start
Silverdivisionen – 2140m autostart

1 Joe Dalton avslutade bra som tvåa sist. Drömläge nu och kan leda länge om han kan svara ut övriga. Det känns dock inte helt säkert då flera ekipage lägger väg som vesslor bakom bilen.

2 Queen Belina ett härligt sto som visade fin form med vass avslutning i skymundan senast. Vinner oftast sina lopp från ledningen och lär testa komma förbi invändiga. Tidigt streck från bra läge, riskerar dock kosta lite väl mycket om man kör för spets.

3 Corazon De B. är snabb från start och ska provas mot spets…

8 Lozano Di Quattro ett fartmonster utöver det vanliga. Tveksam om kusken kan lösa en sån här uppgift från spår 8 bakom bilen. Inte direkt något jag kastar mig över som hyggligt mycket betrodd.

9 Great Skills tror jag kanske är bäst i grunden.  Fick inte med sig överdrivet från fyra starter på Vincennes i vinter. Nu är man tillbaka efter några månader uppehåll.  Ingen spik för mig men tycker ändå hon är värd att läggas etta i ranken, kan bli bra med många som kör för ledningen och hennes avslutning biter tungt. Kan dock behöva ett lopp i kroppen.

Skrällen:
6 Dont Say Gar blev tok pigg senast och tröttnade sista biten. Har härlig fart i kroppen och håller hon sig lugn och får de rätta ryggarna går ingen säker.

Rank V75-7
A.
9 Great Skills
6 Dont Say Gar ⚠️
2 Queen Belina

B.
12 H.C´s. Crazy Horse
1 Joe Dalton
3 Corazon De B.
8 Lozano Di Quattro

C.
7 Akilles Face
4 Laredo Boko
5 Rossi Garline
10 Triton
11 Red Mile Brodde


Sammanfattning V75 Mantorp 1a maj

Bästa spiken:
V75-2 nr 2 Dea Sprint Bar / Gocciadoro

Näst bästa spiken:
V75-3 nr 3 Herakles Zet / Kihlstöm

Chansspiken:
V75-5 nr 5 Decathlon / Magnus Djuse

Magiska draget:
V75-1 nr 11 Ready Star / Westholm

Överstreckade:
V75-6 nr 9 Admiral As / Kihlström
V75-7 nr 8 Lozano Di Quattro / Gustafsson

Mest spännande skrällarna:
V75-1 nr 8 Oberon Warframe / P. Untersteiner
V75-3 nr 9 Macahan / Jepson
V75-6 nr 10 Edibear / Eklundh
V75-7 nr 6 Dont Say Gar / Gocciadoro

DD förslaget
1.5.6.7.10 / 6.9
10 kombinationer x insats

Jag önskar er alla stort lycka till i jakten på 7-rätt och en härlig helg.
Vill ni vara med på mina V75 andelar så finns de på här Simsalabims travandelar

//Fredrik Persson
Simsalabim