Publicerad torsdag, 01 april
Image

V75-tips till Halmstad, lördag den 3/4


Lördagens V75 är flyttad från Klosterskogen till Halmstad och det är sannerligen inget vi har något mot då Halmstad är vår hemmabana 😊 Härliga race och bra kvalitet på tävlingarna på påskafton och det ser riktigt spelvänligt ut! Hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 7-rätt. Håll till godo och lycka till!

Missa inte mina andelar på www.atg.se/simsalabim

V75-1 Spiken hamras in direkt med röd hemmakusk i vagnen?

Ett sprinterlopp för ston som lockat 10st deltagare. Lite ojämn kvalitet på det här loppet och det skall inte behövas allt för många streck i den inledande avdelningen, kanske kan det till och med vara aktuellt att spika röd kusk..

1 Galant Sisu kommer nog dra på sig en del streck, Goop rejält på gång efter en synnerligen svag start på året. Bra läge för Galant här men har inte startat sedan 19/12 och kan mycket väl behöva något lopp i kroppen innan hon kan stå som V75 segrare.

3 Darah Bibo från Peter Untersteiners hemmastall kommer med en härlig statistik, 11 vinster på 28 starter. Satt tokfast i årsdebuten men såg fin ut. Läge och motstånd onekligen passande och Peter lät klart nöjd med detta 6-åriga sto. Mycket tänkbar spik i den inledande avdelningen.

7 Divane Godiva en av få som kommer med form till det här loppet, bra som tvåa sist på Jägersro. Tycker kanske att 39 starter med statistiken 3-8-8 lutar lite åt fel håll och den här vinner inte riktigt på beställning.

9 Appaloosa är urstark och står perfekt inne i loppet. Inget drömläge men i ett ganska litet fält skulle det kunna lösa sig rätt bra. Kan komma in i matchen om det blir tempo.

Ranking: 3-1-7-9-4

V75-2 Untersteiner vinner igen trots läget ?

Ett medeldistanslopp som i ärlighetens namn förutom ett några undantag inte innehåller hästar med bevisad form eller segerstaplare. Spänningen i loppet ligger i att de vassaste hästarna fått de sämsta utgångslägena.

11 Kattis J Boko är ett av undantagen, var fin vid två raka segrar förra året och såg ut att ha en hel del krafter kvar när galoppen kom i ett 300k lopp sist på Solvalla. Inget vidare läge här med spår 11 men som sagt var loppet är ojämnt och det skulle kunna gå att runda många för Conrads fina 4-årings sto.

12 Joker Of Steel låter Mr. Untersteiner nöjd med, jättefin vid vinsten på Mantorp i årsdebuten (då från spår 11) fick då trots utgångsläget ett bra lopp men tackade med att avgöra lätt. Läget nu ännu krångligare men har fart att kliva runt det här gänget om det inte krånglar för mycket på vägen. Joker står perfekt inne i Klass II men får inte starta i den klassen eftersom han inte är svenskfödd.

6 Global Bergkamp och 5 Van Gils de två övriga som känns värda att betala för om man garderar loppet.

Ranking: 12-11-6-5

V75-3 2640m – 15 hästar utspridda på tre volter

15 Farlander AM kommer nog bli gigantisk favorit i det här långloppet över 2640m. Utvecklades något enormt under fjolåret och gjorde några rent ruggiga prestationer mot bra motstånd. Möter här ett överkomligt gäng, men har inte startat sedan mitten på december och står med 40m tillägg. Här tycker jag en gardering av favoriten känns intressant även om den är svår att ta bort som etta i ranken.

5 Quite Special satt fast och såg riktigt fin ut sist. Står HELT perfekt inmatchad i det här loppet på mellan volten och med en lite offensivare styrning av Hanna Lähdekorpi tror jag absolut den här 7-åriga valacken kan vinna det här till en intressant procent.

10 Fox Dragon en norsk gäst som jag faktiskt inte vet så mycket om. Men när man kika i lopparkivet på avslutningen till andraplatsen sist så blir man helt klart intresserad, avslutade verkligen positivt och har en fin statistik. Får en viss Untersteiner i sulkyn den här gången och det skulle kunna börja med Untersteiner x 3

Ranking: 15-5-107-4-9-8

V75-4 Favoriten tar sjätte raka?

7 Suarez har verkligen glänst på slutet och kommer nu från FEM raka segrar. Har i de tre sista starterna vunnit över tre olika distanser vilket imponerar ännu mer. Spår lite långt ut på vingen men tror Skogulnds styrning har fått med sig en hel del respekt och han lär nog sitta ganska bra till i den främre träffen tidigt. Bra chans förlänga segersviten trots rätt bra motstånd.

2 Twigs Got U. med ja Untersteiner igen! Det är inga vanliga chanser han har den här omgången 😊 Twigs satt dunderfast för Johan U i sista starten och såg formstark ut. Perfekt utgångsläge och given bakom favoriten.

11 Global Workaholic kan vara en superskräll, jämn och säker och nu lopp i kroppen och Lövgrens hästar går riktigt bra nu.

Ranking: 7-2-11-12-10-5-9

V75-5 Johan försvarar de röda hemmafärgerna?

2 Kick The Dust Ås gjorde ett vasst upplopp på en lite knepig bana i årsdebuten. Galopperade då i slutstriden och hade nog slutat tvåa felfri. Loppet i kroppen säkert klockrent för formens skull och läge, motstånd av det passande slaget här. 7 vinster på 24 starter och det är mycket möjligt det är 8 på 25 vid 16.35 på lördag. Bra chans och tänkbar chansspik.

5 Zlatan Knick kan öppna bra, trivs med distansen och läge och kommer zlatan till ledningen kommer han väldigt sannolikt leda länge länge.

6 Inspector har nu lopp i kroppen men vinner inte riktigt ihjäl sig. Tycker han har spår lite väl långt ut och bara ett garderings bud om man tar några streck.
12 Bonny Boy vann sist och har fart och form. Men att smälla runt ett fält från spår 12 över 1640m känns långsökt.

Ranking: 2-5-6-12

V75-6 Klassiskt lopp – Oslipad Diamant och en häst med framtiden framför sig!

Yngve Larssons Memorial, ett klassiskt sprinterlopp för oss som besökt Halmstadtravets oval under många år. Några tidigare vinnare:

1983 Legolas
1994 & 1995 Bolets Igor
1998 Frisky Frazer
2003 Revenue
2017 Delicious

Inga riktiga storstjärnor i loppet i år som i fjol vanns av elitlopps vinnaren Ringostarr Treb. Men trots det ett klart bra sprinterlopp som känns väldigt öppet.

4 Tycoon Conway Hall vann det här loppet 2016 och har segerdefilerat 30 gånger i karriärens 72 starter. Nu 11-år gammal och gör årsdebut. Ser ut att i skrivande stund bli rätt hårt betrodd vilket känns omotiverat tycker jag.

7 Stoletheshow tror jag en hel del på, en av de i det här loppet som har framtiden för sig i högsta klassen och det skulle inte förvåna mig om vi får se Lindgrens springare i några av de största loppen i år, kanske t o m det allra största i slutet på maj. Spår lite långt ut på vingen, visade bra form sist som fyra i ett rätt tufft lopp. Lite enklare mot här och hemmaplan. Given rank–etta för mig.

6 Generaal Bianco har toppfart men kanske har framtiden bakom sig, har inte startat i år men lär vara väl förberedd när Untersteiner tar ut honom här.

8 Diamanten känns inte så slipad som han en gång varit men kommer här ut i en intressant årsdebut.

7 Harran Boko har en del ogjort på travovalen även han, osäker och ojämn men har ruggigt hög kapacitet. Vann i ett riktigt billigt gäng på ett finfint sätt sist och kan vara en tänkbar skräll här.

Tror mycket på Stoletheshow, men vill man gardera loppet känns det knallöppet och här kan det skrälla!

Rank: 7-9-6-4-11-1-2-12-8

V75-7

5 Kailua Boko tyckte jag såg väldigt knepig ut i värmningen sist men skärpte sig verkligen till loppet och var ruggigt bra vid vinsten där hon betalade 33ggr pengarna. Det kommer hon inte ge här då hon möter ett gäng hon mycket väl kan knäcka igen.

4 Kirsi Boko ny i Untersteiners maffiga stall och det låter bra på det här 4-åriga stoet. Bra utgångsläge i den här spårtrappen och absolut given på lappen.

14 Eight Hour är riktigt bra men kanske mest effektivast när hon får vara med i främre träffen. Visserligen en strykning men 13 ston att runda vilket känns tufft att begära

6 Caramelle T.T. har ett lopp i kroppen, var trea i årsdebuten och en liten bit efter. Men mötte då två riktigt lovande hästar och med loppet i kroppen kan den här vara värd att betala för i denna typen av lopp.

15 Almond Paste har inget vidare läge, dock tjänat mest pengar i loppet och var stentuff vid segern efter en rätt tuff resa sist på Bjerke.

Ranking: 4-5-15-6-2-14-9-11-1