Publicerad söndag, 02 juni
Nyhet
Image

V75®: Bergh bjussade på storskräll


Sämsta läget och bara streckad på en procent.

Men Robert Bergh fick ordentlig fart på I.D. Got A Colt som stod för en jätteöverraskning i Ina Scots Ära.
Mantorp hedrade sin gamla ikon genom loppet Ina Scots Ära när V75® med Sommartravet kickade igång på lördagen.

En fyraåringsmatch som såg en dramatisk upplösning – och en högst oväntad vinnare.
Breeders’ Crown-segraren Stens Rubin anförde fältet och såg länge ut att bli omöjlig att besegra, men mitt på upploppet föll ledaren över i galopp.
Robert Bergh hade fått upp farten ordentligt med I.D. Got A Colt genom sista kurvan och 56-oddsaren fick nu greppet. Bakom störtdök såväl Kupier som Bicc’s Tobee men Bergh-travaren höll starkt ifrån sig uppvaktningen hela vägen. Ett rejält rens i kuponghögen med andra ord, I.D. Got A Colt var streckad på blott en procent av insatsfördelningen. Hästen kom till Åbytränarens regi tidigare i vår och har nu två segrar på lika många starter.
– Det är klart det är jättekul det här. Vi hade mycket förväntningar när vi anmälde men så fick vi spår åtta och då blev man ju lite matt. Men jag hade mycket att köra med 600 meter kvar och hästen var ruskigt bra. Det har varit en fin häst hela tiden och när han var till salu hade jag turen att en av mina ägare ville köpa honom, sammanfattade Robert Bergh.Gocciadoro visade upp två vassa ston

Silverdivisionen höll sällsamt hög kvalitet och publiken fick se en rivig avslutning.
Mest betrodd var Great Skills. Den europeiska mästarinnan gjorde comeback och stod för ett strongt lopp med tredjespår sista 1200 meterna, men orkade inte värja sig den sista biten.
I stället var det ett annat sto som gick segrande ur striden. Alessandro Gocciadoro avslutade våldsamt bakom Don’t Say Gar i spåren och möttes över mållinjen med jätteknallen Triton som letat sig fram invändigt. Stenhårt i mål, men italienaren hade klart för sig.
– Jag vann, konstaterade Gocciadoro direkt efter loppet och fortsatte: hon är mycket bättre bakifrån, senast blev hon för pigg i ledningen men hon funkar mycket bättre så här.
Det var en av två vinnaren från den framgångsrike italienaren på V75.
För i Bronsdivisionen sa det bara smack från start – så var loppet över.

Dea Sprint Bar var med sina 64 procent omgångens mest streckade häst och favoritspelarna behövde aldrig ens få upp pulsen. Det italienska stoet var helt i sin egna klass. För sin tränare Alessandro Gocciadoro lämnade femåringen fältet tidigt från ledningen och vann i överlägsen stil. Ingen kunde stoppa Thereisnolimit i spets
Thereisnolimit har mött ”elitloppshästar” hela säsongen men var inte direkt påpassad i Östgötaloppet, lördagens Gulddivisionen.
Fast Stefan Melanders fina femåring visade sig vara ensam på banan i högsta klassen. Ulf Ohlsson satte gasen i botten direkt från start vilket föranledde Thereisnolimit att enkelt ta sig till täten och där skulle han stanna. Ohlsson kastade några blickar över axeln efter motståndet, men bakifrån kom inget som hotade. Streckad på enbart fem procent på V75 vann Thereisnolimit helt ohotad.
– Vi fick sitta där framme och mysa och hästen kändes dunderfin, sa Ulf Ohlsson.
Favorit i loppet var Admiral As som gjorde comeback efter några vinterstarter i Frankrike, men hästen hamnade långt bak från början, kom aldrig in i loppet och felade i den sista kurvan.
– Han galopperade i sista sväng, hästen springer och bryter ganska mycket när han hamnar ute i spåren och redde inte ut det riktigt, sa körande Örjan Kihlström.
Hanna Rexhammar har tre hästar på träningslistan.
En av dem är en fyraåring av synnerligen lovande karaktär. Money Matters hade måhända inspirerats av Horsy Dream i Elitloppet, valacken stod i vilket fall för en verkligt imponerande svepning i Klass 2-försöket. När Jorma Kontio drog i högertömmen på sista bortre, växlade Money Matters ned övriga på några få steg – för att sticka undan till överlägsen seger.
Hästen har nu fem raka segrar på sina totalt sex starter hittills i karriären.
– Det är helt fantastiskt. Jag har känt i träningen att han är så här snabb, men det är väl ingen som tror på mig…? Men jag visste att han är sådan där, sa Hanna i vinnarcirkeln.
Conrad Lugauer har ett riktigt ämne i FriendofthePhantom.
Fyraåringen briljerade i stoloppet efter en offensiv manöver från tränaren. Ekipaget bytte femte par utvändigt mot ledningen 1300 meter från mål efter en rejäl rush. Med facit i hand var loppet över där, FriendofthePhantom tog karriärens femte seger i den sjunde starten på ett övertygade sätt.

Cameron gillar inte att förlora.
Det visade Jörgen Westholms valack i Klass 1-försöket. Cameron, som tidigt kommit till ledningen, var hårt ansatt av Savastano över upploppet och från rygg ledaren hade jätteskrällen Roger More hittat fritt för att avsluta pilsnabbt – men ledaren plockade fram de sista krafterna och kontrade sig tillbaka för favoritseger.
42,85 system kvarstod med sju rätt, något som betalade 490 267 kronor. För sex rätt blev utdelningen 1996 kronor och för fem rätt 104 kronor.

Skribent: Daniel U. Olsson, Kanal 75
I.D. Got A Colt sätter nosen först i Ina Scots Ära och ställer till med en stor överraskning på V75. Foto: Maria Holmén, TR Bild