Publicerad fredag, 08 januari
v75 tips

V75 tips, Axevalla 31/12


V75 tips till årets sista omgång, en mäktig jackpotomgång från Axevalla. Vi har över 80 miljoner i 7-rätts potten att spela om och omgången ser härligt småsvår ut.

Många hästar i loppen (4st lopp med 15 hästar och 3st lopp med 12 hästar) skapar  intressanta analyser och kräver en del funderande i tänkbara loppscenarion. Att sen omgången körs på Axevalla med sitt 227m långa upplopp gör saken ännu mer intressant då det ofta kan ge hästar med lite sämre utgångslägen chansen att komma in i matchen till slut.

Tycker mig hittat en hel del intressanta drag till omgången och hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 7-rätt. Jag och hela Team Simsalabim lite extra på tårna den här omgången och vi har ca. 35 olika system från ca 15-20 olika spelläggare på vår tillsammans sida.

Jag hoppas att ni gillar tipsen och jag vill med detta årets sista V75 tips både önska er välkommen åter då det blir mycket mer tips 2021, både till V86 och V75.

V75-1

1 HAZYSHADEOFWINTER har fått ett bra läge och står rätt bra inne i det här loppet. Gjorde det rätt bra mot bra hästar från ledningen näst sist när hon blev 4a. Fick inte riktigt luckan sist och hade nog lite krafter kvar. Kanske får tufft att rå på de bästa här men på läge och med offensiv kusk i Mr. Eklundh ett skrällbud. Kanske lite nackdel med skor nu då hon gått utan dojjor sista fyra starterna.

2 M.T. ONE WISH  gjorde det ruggigt bra utvändigt om lovande och vinnande Nouba Mom sist på halmstad. Kuskförstärkt med Ulf Ohlsson nu och utan tvekan det mest intressanta draget på första volten. Lite klurigt läge men kan Uffe lura den här till spets kan det bli en till spets tidigt kan det bli en knepig nöt för övriga att knäcka.

9 PASTORNS LADY kan även hon vara en jätteskräll. Hygglig vid vinst från ledningen sist. Skor nu kan vara ett litet minus men snabb när hon får rätt ryggar och har faktiskt 8 vinster på sina 20 starter i livet.

11 TULLIBARDINE BOE är ett 4-årigt sto jag verkligen tok gillar. Kommer nog bli knapp favorit här när röken lagt sig och jag tror faktiskt om kusken får till styrningen att hon har toppchans att ta sig först till linjen här. Spåret är ganska bra och prickar Mr. Jansson kan hon sätta sig i en hygglig position direkt. Var riktigt bra igen sist efter en lite sämre prestation gången innan. Tog många längder på vinnande Chicharita sist trots sista 400m i tredjespår. Mäktigt inmatchad i loppet som är stängt vid 475.000 och Tullibardine har 471.000:- på kontot. Tänkbar chansspik för den vågade som vill koppla grepp på övriga lirare direkt.

12 LOVE NO PAIN med vassa Melkko/Kontio duon. Vann sist från ledningen på ett bra sätt. Klurigt läge här men går inte att räkna bort helt.

15 LOVELY O.O var mitt stora drag när hon vann via en spets och slut sist. Härlig form men hade 100% perfekta förutsättningar sist. Klart klart klurigare uppgift nu med spår 15 och står nu mot lite tuffare motstånd. Jag tror dock den här har fart och styrka att kunna vara med och göra upp om segern även här om det klaffar lite för Bergh på vägen.

Rank: 11-2-15-12-7-10-9-1

 

V75-2

1 ZENATO är jämn och säker och har 4 vinster och 3 andraplatser i karriärens 9 starter. Kanske inte kan hålla upp ledningen här men får nog ett bra lopp från innerspår. Inte jättehet mot detta motstånd men ett garderingsbud om man tar några på lappen

5 AWESOME KRONOS vann bakifrån med Ulf Ohlsson näst sist på bergsåker på lite halvkladdig bana. Sist var det ny regi för Johan Untersteiner på Kalmar. Samma utgångsläge och det kändes som en liten saftey start, kunde trots detta köra sig till ledningen in i första sväng och vann sen på ett snyggt och enkelt sett. Förvisso ganska enkelt motstånd då men har ett härligt läge nu och från ledningen blir Untersteiners 4-åring mycket svårslagen. Tänkbar spik i öppen omgång.

7 WORRYWART avslutade ruggigt bra bakom 10 Galileo Journey näst sist, satt sen lite halvfast ut sist på eskilstuna och såg inte tom ut i mål där. Riktigt fin häst det här. Tyvärr är läget inget vidare då han inte känns som en snabbstartare. Skulle det bli tempo på vägen tycker jag inte den här skall räknas bort alls till väldigt lite procent.

10 GALILEO JOURNEY orkade inte på halvkletig bana och dimmigt Romme sist men hade tre raka innan det och har hög kapacitet. 6 vinster på 9 starter imponerar men bakspåret här kräver en hel del flyt på vägen, även om ekipaget tillhör de klart mest kapabla i loppet.

14 LEON ZON avslutade starkt längst ut i banan efter fastnat i en tröttnande rygg sist och har form.

Rank: 5-7-10-14-1-11-3-2

 

V75-3

1 GLOBAL BEWARE spetsade och vann plättlätt från precis samma utgångsläge sist. Var väl ungefär samma typ av motstånd då och det kan mycket väl bli en repris den här gången. Det som kanske talar lite emot den sannolikt blivande favoriten är att distansen är 2640m och det är första gången Global startar på den långa distansen.

3 BLUE FRONTLINE har tre segrar sista fem starterna. Har dock varit i enklare gäng och jag har svårt se det här 4-åriga stoet ta sig först till linjen här.

5 KONDOR DREAM tränas i Halmstad av Linda Fyr. Har gjort tre starter i Sverige nu och faktiskt varit rätt bra i alla dessa starter. Vann på ett riktigt bra sätt från ledningen sist. Stor rejäl häst som även kan öppna bra, bara tre år och jag har den där feelingen att den här bara blir bättre och bättre. I kanske inte det bästa loppet man sett för övrigt tycker jag den här känns jätteintressant till just nu 1% !!

6 PACIFIC KINGDOM har två segrar sista tre starterna. Väldigt stark och rejäl och kanske känns lite ospeedig för tuffa V75 lopp. Dock är som jag nämnde tidigare detta inte det bästa lopp som körts och det är en jätteintressant kusk nu när Rikard N Skoglund hoppar upp i stället för tränaren Merete Larsen. Kanske kan Rikard få lite bättre snurr på 8-åringen och den här känns given vid gardering.

8 DIGITAL EYE var jättebra vid seger för tre starter sen på Solvalla, då i träning hos Melander. Sist var det ny regi hos Goop men det slutade i en tidig galopp. Ett tänkbart garderings streck om man tar några på lappen

10 TURE L.A. har inlett karriären på ett bra sätt med tre segrar på fem starter. Möter väl lite tuffare hästar nu men känns riktigt rejäl och är inte alls borta här trots bakspår.

12 ZEOLIT har verkligen imponerat rejält i tre raka segrar. Totalt överlägen sist med Jari Åkerfeldt och den här gången förstärker Kontio i sulkyn. Inte startat över 2640m men det känns bara som distansen gynnar den här rejäla 3-åringen. Gynnas av Axevallas 227m långa upplopp och lite av en chansning men jag ger första rösten till Zeolit i det här öppna loppet. Chans spik på Superchansen 66:- / 15st delar
https://www.atg.se/simsalabim/spel/77382_V75_2020-12-31_8_6

Rank: 12-5-1-6-10-8-3-2

 

V75-4

5 KOCSIS BOKO tog två raka segrar för Ulf Ohlsson från ledningen på ett finfint sätt. Startade sen sist med tränaren Sophia Olsson i sulkyn sist och satt då fast och såg fin ut även då. Uffe upp igen och visst är det lite klurigt spår 5 i volten men har aldrig galopperat i lopp och det känns som en vettig chans att Uffe kan sitta med i främre träffen direkt och kanske det mest givna strecket i loppet som för övrigt känns oerhört öppet.

6 WOUDSTRA spetsade från springspår sist, står nu ensam på springspår och spetschansen måste vara oerhört god även den här gången. Kan tänka mig att Eklund är ute efter att släppa till ”någon bra” och kanske kan Kocsis Boko ta över spets in i första kurvan.

7 READY TROPHY fick för tre starter sen i det finska Derbyt harva utanför demonen Mascate Match. Fanns inte mycket att göra åt denne men höll bra till tredjeplatsen. Inget extra i två starter på Åby efter det och jag vet inte varför spelarna tycker han skall tillhöra favoriterna i det här loppet. Kontio upp nu ett klart plus visserligen..

10 AIR SPACE vann ett lopp sist där kanske motståndet inte var allt för vasst på 18.0. Untersteiner upp nu en plusvariant men är inte överdrivet imponerad av denna heller. Makalöst öppet lopp, har ni möjlighet att helgardera kan det mycket väl vara en framgångssaga här i V75-4.

12 FLIRTING DIAMOND är bara 3-år och har framtiden framför sig. Var rätt bra sist på Jägersro då han bara fick stryk av vassa Önas Prince. Springspår på tillägg nu och kan komma bra till direkt. Motiverad häst att vara mycket spelad i det här loppet men långt från en ”klar” vinnare..

13 CHRISTER PALEMA har gjort det bra i två raka efter ganska tuffa resor. Kan vara en jätteskräll i som sagt var öppet lopp till väldigt låg procent.

Rank: 5

 

V75-5

1 DARK ROADSTER har gjort det jättebra i två raka spets och slut segrar. Perfekta förutsättningar från innern men motståndet känns betydligt vassare den här gången och det blir ingen walk in the park seger för Roadstern då han sannolikt kommer få Hector boko över sig tidigt. Kan bli en hård öppning om ledningen skall svaras till varje pris.

2 UNCLE TÖLL kommer även han med två raka och har den imponerade statistiken 8 vinster på 16 starter i karriären. Klockrent med andraspår bland startsnabba hästar och Eklunds 4-åringen kommer få ett bra lopp från detta läge, gynnas om det körs mellan 1 och 4.

3 MAS CAPACITY har jag alltid gillat och även om det kom en galopp i starten näst sist så har han stabiliserats på slutet.  Har gjort 39 starter och av dessa 18 galopper och 15 vinster. Fyra vinster sista fem starterna imponerar. Kan öppna bra men tar sig nog inte förbi båda invändiga direkt. Har dock visat sig gått minst lika bra bakifrån och mött ganska hårt motstånd.

4 HECTOR BOKO jagade Sybille Tinter  ledningen med sist, blev stenhård körning första 500 på 1.09.5 men efter ca 600m kunde hon ta över ledningen och trots den tuffa öppningen kunde hon sträcka på sig och vinna ganska enkelt. En imponerande prestation och den här kan vara farlig att glömma. Finns risk för att den här bara rusar i väg och öppnar då upp loppet för många.

8 IL DUCE BOKO var jättefin vid vinsten sist och det såg inte slutsålt ut i mål när han vann på 13.9 på lite kladdig bana över medel distans. Tuffare mot nu och känns inte jätte het från spår 8 men bra form och kommer Marc Elias ned i banan bra från start och hittar en vettig position samtidigt som de andra kör lite för fort första varvet kan han nog blanda sig i segerstriden.

Rank: 3-2-1-4-8-9-11-12-7-5-12-7-15-13-8-6-10-14-11-2-1

 

V75-6

1 ZETA KRONOS fick lägga en hel del kraft på att ta sig till täten sist och det var starkt att hålla undan till vinst på det sättet hon gjorde. Borde vara bra chans att hon kan hålla upp ledningen och väl där skall det här vara en toppchans.

6 INDRA´S SECRET lever på sin styrka och avgjorde efter ett ganska bra lopp sist på ett knappt men bra sätt. Tycker distansen kanske känns lite kort för att hon skall komma in i matchen här från spår 6. Absolut en av de bättre hästarna i loppet och given om man tar några hästar på lappen.

12 GOBI PRINCESS tycker jag kan vara en kul jätteskräll vid gardering. Finfin vid vinsten på Solvalla sist och har visat bra fart i flera tuffa lopp innan. Möter faktiskt lite lättare motstånd här och hade vart superintressant från bättre läge. Men Rikard N Skoglund har trollat förr och vem vet, kan det bli den här som gör att vi tar hela potten?

2 GINA MEARAS räknar jag nog som tuffaste motståndare till Zeta Kronos. Vann på Kalmar näst sist och satt dunderfast sist på Halmstad och såg riktigt fin ut. Kan öppna bra men jag tror inte han tar sig förbi favoriten och sen kommer det bli tufft att knäcka den.

7 VIKENS FINGERPRINT slog faktiskt favoriten 1 Zeta Kronos i sin sista start och det var en formstark insats. Andra lägen denna gången men skall inte räknas bort om det blir tempo på loppet.

Rank:  1-2-12-6-7-5

 

 

V75-7

5 OXIDIZER har ett lite knepigt spår 5 i voltstart. Bra spurt till andraplatsen senast och 11 vinster på 28 starter. Grejar Emilia spåret så är han ett garderingsbud.

2 TIMO LANE avslutade vasst sist då över 3140m och gick i mål med lite krafter obrukade. Bergs stall låter uppåt och med tränaren själv i vagnen tänkbar vinnare.

6 PHOENIX PHOTO blev sjuk och har inte startat sen i juli, visade bra kapacitet vid vinter både på halmstad och solvalla vid vinster i somras. Kanske behöver lopp i kroppen men Jorma lär nog testa framåt direkt och kanske sitter Phoenix i ledningen tidigt.

11 GRAINFIELD AIDEN är van tufft sällskap och har mött stentufft motstånd nu i ett par starter. Lite enklare mot nu och trots 40m tillägg en fullt möjlig uppgift att lösa för Hannu Korpi.

12 VAGABOND BI trodde jag skulle bli ganska stor favorit i det här loppet efter höstens härliga prestationer gång efter gång. Bara ca. 20% i skrivande stund tycker jag snudd på är ett fynd. Kanske inte som allra bäst sist men gjorde det ändå okej. Lämpligt motstånd denna gången och jag ger mitt tips till Ulf Ohlssons starka 6-åring.

15 PACIFIC FACE känns det spännande med kuskbytet till Uhrberg. Urstark typ som bara tågar på. Stor nog dock 20m för långt bak i det här gänget men skulle det bli lite knepiga förutsättningar och hårt tempo kan det vara en skräll.

12 ARON PALEMA avslutade okej efter några månaders vila sist och i första starten för Lars Friberg. Säkert vassar med loppet i kroppen och skrällduglig.

Rank: 12-11-2-6-5-14-15-9-3-7-1-8-10-4

 

Spikförslag: 
5 Awsome Kronos V75-2
1 Zeta Kronos V75-6
Överstreckad:
1 Global Beware V75-3
Chansspiken:
Tullbardine Boe V75-1
12 Zeolit V75-3
Jackpot skrällarna:
7 Worrywart V75-2,
5 Kondor Dream V75-3
12 Gobi Princess V75-6