Publicerad torsdag, 23 maj
Nyhet
Image

V86®: Jätteutdelning när skrällarna duggade tätt


En snöplig galopp grusade chanserna för kvällens största favorit.

Tre vinnare streckade på bara några fåtal procent kompletterade. <br />Då blev det mångmiljonutdelning på V86® – endast två system lyckades hitta alla rätt.
V86® har bjudit på relativt enkla lösningar senaste veckorna.
Fast onsdagens omgång som delades mellan Bergsåker och Jägersro var av betydligt mer svårfunnen karaktär. När mållinjen passerats i den sista avdelningen stod det klart att endast två system överlevt hela resan – och belönats med över 9 miljoner kronor vardera.

En anledning till superutdelningen var att kvällens mest streckade häst föll.
Global Badman hade samlat på sig 70 procent av insatsfördelningen – men hästen kastade sig i galopp strax efter start och fick se sina chanser gå upp i rök. Körande Daniel Wäjersten anade vad som låg bakom hästens felsteg.
– Jag är inte förvånad över att han galopperade för det låg en stor grushög på banan, det var en arrangörsmiss tyvärr. Det är ju ingen som gjort det med flit men det finns i hästarnas naturliga beteende att hoppa över konstiga saker, han blev rädd helt enkelt. Sedan gick han ju 10,5 sista varvet, så hästen gjorde det jättebra, sa Wäjersten.
Segern gick nu i stället till Daniel Redéns Chestnut, styrd av Örjan Kihlström.
Efter att ha radat upp andraplatser den senaste tiden fick fuxen nu äntligen njuta segerns sötma efter att ha anfört loppet från start, fått en rejäl tryckare mitt under loppet av Night Art, men ändå säkert stegat undan till slut.
– Det funkade ju jättebra med barfota. Han har blivit snabbare och snabbare och från start och nu var han nog ännu lite kvickare. Det var små marginaler när Night Art kom fram, men någon riktig kris var det aldrig, sa Örjan.
Chestnut var ändå andrahandsfavorit i sitt lopp. Men redan innan hade Kihlström just den samme även agerat skrällkusk.
Som segervapen användes Tomas Karlssons G.G. Qurre som nu för första gången på nästan fyra år fick till fullträffen. Insatsen var inte att skämmas för direkt, G.G. Qurre ledde loppet från start till mål och försvarade sig ärligt mot uppvaktande Tåga Ryker.
Stor favorit i loppet var annars Blomsterprinsen. Men här blev innerspåret en fälla. Sextioprocentaren fick aldrig fritt spelrum och gick i mål med mängder av krafter obrukade.Äntligen är Akilles tillbaka

Adrian Kolgjini hade en angenäm afton hemma på Jägersro.
Han vann två avdelningar på V86. Mest överraskande var viktorian med Akilles Face.
Sexåringen vann en final i Bronsdivisionen i slutet av 2022, men hade därefter mest slagit i stolpen. Nu fick den välstammade valacken visa sitt kunnande igen. Akilles Face rushade fram mot dödens på den sista bortre långsidan och avgjorde knappt men säkert i slutstriden.
– Jag kände det faktiskt i det senaste loppet, att nu är han på gång igen och att vi kommer få en bra sommar med honom. Vi hade väldigt stora planer för honom som treåring men det har väl i princip varit struligt hela tiden. Vi har kastrerat honom och provat alla möjliga grejer. Men det här var det bästa jag känt från hästen på flera år, sa Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.
Röde Orm var Adrians andra vinnare.
Hästen fick en väldigt fin uppgift som ensam häst på startvolten.
Något som bidrog till att fuxen blev kvällens näst mest streckade häst på V86. Ekipaget förvaltade också pundet väl. Röde Orm anförde i jämnt tempo och gick aldrig att fånga in, även om Fairplay som liftat med i ryggen, gjorde ett ordentligt försök till slut.Tog karriärens första seger
Kvällens allra största rens levererade Hypnotize.
En sexåring som tränas av Bergsåkers Joakim Claesson och som nu, i karriärens 28:e start, fick sin första seger. Det efter flygande avslutning i spåren för Daniel Wäjersten.
Bollnästränaren Thomas Lönn har en intressant sort i Muscadelle.
Det fyraåriga stoet kunde nu noteras för sin andra raka seger. Det efter en rejäl insats. I ledningen drog en pigg Bellfort och höll tappert, men sista biten var Muscadelle den starkaste. I segersulkyn satt tränarsonen Linus Lönn.
– Äntligen. Vi trodde mycket på henne i fjol, men vi fick lite problem, vi fick inte hästen att röra sig som hon skulle men nu börjar det ordna till sig. Hon är nog det bästa jag har i stallet, sa tränaren Thomas Lönn.

Knockout Charlie såg ut att gå mot en klar seger i fjärde avdelningen.
Men Rene Kjaer ville annat i sulkyn bakom Inferno. Dansken avslutade explosionsartat över upploppet och fångade in ledaren precis över mållinjen. Magnus Ladegaard tränar vinnarhästen.
– Jag tyckte jag körde skitbra. Det blev perfekt. Först invändigt, sedan ut och med i tredjespår. Det är väl så man ska köra. Skämt å sido, vi behövde lite tur, fick det och om hästen får ett bra rygglopp kan han avslut fort, sa Kjaer som kommit till Jägersro enkom med uppdraget att styra Inferno.
Stenhård slutstrid i kvällens upplösning.
Isseymiyake Secret gjorde en storstilad comeback, men fick i sista stegen ge sig mot ivrigt uppvaktande Trixwithrimmix som tog andra raka. Tino Kevääranta skötte sulkyuppgiften bakom Jerry Riordans fyraåring.
Endast två kuponger prickade därmed alla rätt.
Båda systemen var inlämnade via atg.se, det ena ett andelsspel. Med sjuor och sexor inräknade blev förtjänsten en bit över 9 miljoner kronor vardera. Utdelningen för åtta rätt var 8 603 385 kronor, för sju rätt 20 811 kronor och för sex rätt 1010 kronor.

Skribent: Daniel U. Olsson, Kanal 75
Chestnut fick en efterlängtad seger sedan storfavoriten Global Badman galopperat bort sig. Foto: David Schreiner, TR Bild