Publicerad torsdag, 16 maj
Nyhet
Image

V86®: Mäktig Midnight Special


Full fart på sista bortre, full fart över upploppet.

Midnight Special levererade en femstjärnig insats och vann på en skarp segertid.
En av höjdarna under en relativt lättlöst V86® på Solvalla och Åby.

Sju starter fick Midnight Special vänta före han fick sin första seger i Adrian Kolgjinis regi.
Men vilken insats som valacken bjussade Åbypubliken på. Midnight Special låg placerad djupt ned i kön men styrdes på redan 800 meter från mål och vann mycket kraft på sista bortre långsidan. Fast när man travade in i svängen, såg bränslet ut att ha sinat i tanken.
En synvilla dock. För när Midnight Special väl vred in på upploppsrakan fick hästen förnyad fart under hovarna och kunde lekande lätt fånga in länge ledande Staro Peanut. Segertiden tjusiga 1.10,3 över 1640 meter med bilstart, nytt personbästa.
– Jag har lärt känna den här hästen nu och han har en liten svaghet i svängarna när han ute i spåren. Han kränger, det är mer eller mindre ett tvångsbeteende, han tappar liksom självförtroendet och släpper farten. Men jag förstod att in på rakan skulle det smälla till. Det var ett bra lopp som han gjorde i dag, hästen fick lägga en riktig rökare på bortre långsidan och sedan tog han fart igen och det är svårt i de farterna, det kan jag lova, sa Adrian Kolgjini.
Midnight Special var med sina elva procent fjärdehandsfavorit i sitt lopp och kvällen bjöd heller inte på några större överraskningar.
Natural Mine var kvällens mest anlitade streck. Mycket riktigt blev det också tredje raka segern för Jörgen Westholm-träningen när han vann sin final av Solvallaserien från ledningen.

Han kom dock inte dit av egen kraft. Frazze blixtrade iväg från start och tog sig förbi, men efter en öppning på i underkant 08,5 första halvvarvet kunde Örjan Kihlström bakom storfavoriten få överta. Ringo Adore närmade sig kraftigt över upploppet medan ledaren bröt ut ett halvspår, men det gick vägen för den knappa sextioprocentaren.
– Han är verkligen duktig. Det blev en väldigt tuff öppning i dag och hästen blev lite pigg efter det, så det var strongt av honom att hålla till mål, sa Örjan i vinnarcirkeln.

Näst mest streckad i omgången var Always A Pleasure.
Magnus Jakobsson högkapable sexåring ordnade andra segern på lika antal starter i år. Det efter en angenäm tripp där favoriten kunde avvakta i andra par utvändigt till 300 meter från mål före man skred till verket. Mercury Boko sköt till skarpt invändigt, men Always A Pleasure vann säkert.

Äntligen fullträff för Conrads Tyra

På avdelningen välförtjänta segrar: äntligen var det dags för Conrads Tyra.
Stoet från Maria Törnqvists stall hade stått för en räcka av fina prestationer, men ännu aldrig fått njuta segerns sötma. Den här kvällen blev det ändring på den saken. För Carl Johan Jepson spetsade fyraåringen från sitt innerspår och såg närmast ut att krypa ur selen genom sista kurvan. Motståndet kom aldrig i farlig närhet och Conrads Tyras insats skvallrade om att fler segrar hägrar runt hörnet.
Jepson var för övrigt i fortsatt fin kuskform.
Redan efter den inledande avdelningen hade han fått segerdefilera med Organzza som Jägersros Christoffer Eriksson lånat ut. Organzza spetsade, släppte till Ziva och kunde i god tid före mål leta sig ut för att sista biten avgöra mycket lätt.
Önas Rose var en imponerande vinnare från Oskar Kylin-Blom.
Femåringsstoet har hittat nya växlar till i år och kunde nu på Solvalla ta årets fjärde viktoria på sex starter. Trots spåret längst ut bakom vingen snabbstartade Önas Rose och knep ledningen in mot första kurvan. Sedan var det spel mot ett mål i den här finalen av Solvallaserien.

Björn Goop har något av det lilla extra i Pearl Kayz.
Tyskan spelades till klar favorit på V86 och gjorde ingen besviken. Pearl Kayz levererade en rejäl avslutning för att i god tid före mål koppla segergreppet, för övrigt hästens tredje raka etta i raden.
Våldsam körning från start i den avslutande avdelningen.
07,3 visade klockan för första 500 meterna efter att flera hästar drabbat samman om ledningen. Då gick det som så många gånger förut. Den häst med torrast krut av spurtkaraktär som bidat sin tid i kön var starkast till slut. Den här gången Alessandro Gocciadoros Esperia Font som Jorma Kontio lotsade in till seger efter en vass avslutning i spåren.

Det förde upp utdelningen för åtta rätt på V86 till 4650 kronor. Sju rätt gav 31 kronor medan det för sex rätt inte blev någon utdelning. Det innebär jackpot nästa onsdag när Bergsåker och Jägersro står för fiolerna.

Skribent: Daniel U. Olsson, Kanal 75
Midnight Special vinner efter en kraftfull avslutning. Foto: Malin Albinsson, TR Bild