Publicerad fredag, 07 juni
Premium
V75
Image

Fredriks V75 tips och rank Östersund 8 juni


V75 Östersund 
🎩 Start: 16.20 lördag
🎩 Upplopp: 218m

🐴 Spelmässigt en superspännande lördag med en skön mix av favoriter och väldigt öppna lopp. Jag är stor fantast av banorna med långa upplopp, det skapar spännande race och ger många chansen att vinna. 218m upplopp väntar lördagens deltagare när de kommer ut ur sista kurvan.
Nedanför veckan Tips & Rank, hoppas kunna hjälpa dig en bit på vägen mot 7-rätt.  // Fredrik

V75-1 Wäjersten med tre tänkbara vinnare
Klass II försök – 2140m autostart

3 Heavenly Zet från Redéns lada med Mr. Kihlström i vagnen blir nog rätt rejäl favorit i det här inledande STL försöket för lägsta klassen.
Efter att ettan strukits har nu favoriten fått ett synnerligen passande utgångsläge. Har vunnit årets båda starter och står även perfekt inne i klassen. Startsnabb och även om det finns fler snabba konkurrenter känns han lite som lill-favorit att sitta i ledningen kort efter start.

5 Not For Sale radar upp segrarna och har nu tre raka samt 4a vinster senaste 5 starterna. Bra läge här och Wäjerstens 4-åring står visserligen hårt inne på pengarna och möter tuffare nu, men trots det inte alls borta. Given vid gardering!

Magiska draget:
10 Punchboard hade inte startat på knappt två år när han kom ut för några veckor sedan. Vann då direkt på ett läckert sätt över lång distans. Tuffare nu och bakspår, men den här Wäjersten travaren räknar jag absolut inte bort med ett lopp i kroppen.

Skrällen:
4 Cherokee Face har ett kanonläge här och står nästan på kronan inne i klassen. Kördes lite passivt senast och hade nog lite sparat i mål. Kan mycket väl vara långt fram även här.

Tänk på att:
Wäjersten har tre hästar från stallet av de elva startande.

Rank V75-1 
A. 
3 Heavenly Zet  📍
10 Punchboard
5 Not for Sale 
4 Cherokee Face ⚠️

B. 
6 J.J Dragon 
8 Cleveland Broline 
9 Asap Annie 
7 Hercules Godiva

C. 
12 Topper 
11 Stop The Count 
2 Finally J.M. 


V75-2 Härlig klass när femton ston gör upp om segern
Diamantstoet – Spårtrappa – Lärlingar – 2140m autostart

3 Önas rose kommer hit med snygga statistiken 7 vinster på 18 starter, och har 14 topp tre placeringar på sina 18 starter.
Lottats till ett perfekt läge här och mycket talar för att hon sitter i ledningen tidigt. Lucas H Vikström står sig klart bra i sammanhanget och det här ser ut som en mycket vettig vinstchans trots att det är fullpackat med bra hästar bakom bilen. Trots att hon blir favorit känns hon som en tänkbar chansspik.

6 Mi Amore Bros är jämn och fortsätter leverera bra prestationer. Tidigt streck vid gardering.

7 Jade Sisu såg väldigt läcker ut som tvåa bakom en vass Gocciadoro vinnare på Solvalla senast. Jennie Ek kör med pondus och Lugauers 5-åring streckar jag tidigt trots spår långt ut på vingen.

8 Dutchess Sun var rent ruggigt bra senast igen och duger absolut här. Det som talar mot henne är att spår 8 bakom bilen känns tufft. Kan mycket väl bli positionsproblem. Hur som helst given vid gardering.

Skrällen:
14 Young Mistress höll dunderbra som tvåa senast och visade att formen är på gång igen. Har tjänat mycket mer än bland annat Önas Rose och får därmed ett av de sämre spåren. Kommer bli nästan ostreckad, men jag tycker inte hon ska glömmas med väl körande Olle Wäjersten i sulkyn.

Rank V75-2 
A. 
3 Önas Rose 📍
8 Dutchess Sun
7 Jade Sisu

B. 
14 Young Mistress ⚠️
6 Mi Amore Bros 
1 Eclisse Roc
10 Isabelle Sisu
11 Just More Fun
13 West Wind 
12 Vilja T.YC

C. 
9 Russle Square
2 Megan Di Quattro
4 Dino Cream
15 Listas Thaitanic.


V75-3 Flög fram sist till tredjeplatsen, bra chans ta sig först till linjen nu
Silverdivisionen – 1640m autostart

1 Parveny var riktigt bra när han knäckte ledaren och vann säkert på Åmål senast. Formen sitter där och även om han möter helt annat motstånd den här gången ska man nog inte räkna bort Mattias Djuses 6-åring helt. Öppnar bra och kan få ett perfekt lopp från innern.

4 Riet Hazelaar var kanske inte som bäst senast då hon fick svårt att hänga på de fyra främsta på Solvalla. Ska väl inte räknas bort helt från vettigt utgångsläge. Men jag har ingen större feeling hon ska räcka till vinst mot dessa.

5 Zeudi Amg flög fram till tredjeplatsen över Solvallas upplopp senast efter att Gocciadoro valt ett passivt upplägg. Nu låter det kusligt bra och man säger att det är veckans bästa vinstchans från stallet. Blir väldigt stor favorit, men det känns faktiskt berättigat. Jag tror hon vinner det här loppet 7,8 gånger av 10. Har tjänat mest pengar i loppet med sina dryga 3.8 miljoner står hon kusligt bra till mot silverhingstarna.  Veckans bästa spik. 📍

Skrällen:
10 Mellby Joker hade inte startat på 10 månader när hon var ut i ett silverlopp på Gävle i mitten på maj. Kördes passivt där och blev fast med till synes mycket gott om krafter kvar. Mycket hög kapacitet i grund och botten och till vad som ser ut att bli väldigt låg procent ett mycket intressant streck om man garderar favoriten.

Rank V75-3 
A. 
5 Zeudi Amg 📍

B. 
10 Mellby Joker ⚠️
1 Parveny
7 Kayla Westwood
9 Hidalgo Heldia

C.
6 Global Dash
3 Otroligosåfin
11 Capital Gain C.C.
2 Mission Beach 
8 Just CelebrationJättepott igen på Stryktipset och mäktiga 6 miljoner i 13-rätts potten. Vi har laddat med välanalyserade system i olika prisklasser. Välkommen in och kika här: Till Simsalabims Tipsandelar


V75-4 Bara vinner om inte läget ställer till det.
Kallblodsdivisionen – 1640m voltstart

2 Dån Klara har inte fått till det i år men tog imponerande 8 segrar förra året. Bra förutsättningar nu och sitter formen där en tänkbar skräll.

4 Rams Bror höll länge senast men kunde inte riktigt stå mot Arding sista biten då han även tappade stilen lite. Helt klart en av de bättre och aktuell vid gardering. Ser ut att bli väl hårt streckad förhållande till vinstchans tycker jag och inget jag kastar mig över.

7 Storm Teddy och 11 Rofstad Odin två norska utmanare som är väldigt tidiga streck om man garderar racet.

12 Ulvsåsen har kommit tillbaka efter ett väldigt långt uppehåll, och som han har gjort det! Två raka segrar och det har varit läckert intryck på Ulvsåsen i dessa. Fullt fällt och 20m tillägg på sprinterdistans är väl inte direkt någon höjdare. Som det ser ut när jag skriver detta kommer han bara bli knappt favorit och kanske inte ens det. Jag tror han är överlägsen de här motståndarna, och klaffar det bara någotsånär tar 8-åringen sin sjuttonde segern i trettionde starten. Spikbud för mig, vill man gardera loppet krävs det en hel del streck.

Skrällen:
15 Björs Balder har årsdebuten avklarad och säkert gått fram med det loppet i kroppen. Många att runda här och ingen riktig drömuppgift med sprinterdistans. Tänk på att Östersunds upplopp är lång och kör de lite väl fort kan Lillius och Björs Balder komma in i matchen. Tvåa i Norska Derbyt i fjol och kommer hit med mäktiga 10 segrar på 21 starter!

Rank:
A. 
12 Ulvsåsen 📍

B. 
15 Björs Balder ⚠️
11 Rofstad Odin 
7 Stor Teddy 
10 Olav
4 Rams Bror 
5 Fräcke Prins
2 Dån Klara 
9 Sol Storm

C. 
6 Eld Tekno
1 Kaksi
14 Kommes Omer
13 Rönningsgutten
3 Modig Ripa
8 Sundbo Komet


V75-5 Svårslagen favorit och väldigt spelvärd skräll.
Bronsdivisionen – 2140m autostart 

3 B. Sacamano har visat härliga takter på slutet och blir hårt betrodd från spår tre bakom bilen. Given om man tar en handfull, men tycker kanske att han möter lite tuffare kamrater den här gången, inget jag kastar mig över och streckar.

4 Portofino galopperade senaste men var vass i årets två första starter som båda resulterade i vinst. Upp en klass och möter tuffare nu, garderingsbud från bra läge men kanske ändå lite väl hårt streckad i förhållande till vinstchans.

6 Poleposition blir favorit och det känns helt rätt. Trots spår lite långt ut på vingen tror jag Magnus Djuse har vettig chans att tag sig först till linjen. Imponerat på slutet och har tre segrar sista fyra starterna. Senast var det lekstuga i ledningen i ett kanske lite enklare bronslopp än detta. Står bra inne i klassen och tippas etta av mig.

11 Bloes Brother har fina 12 vinster på 31 starter och kommer från vinst. Lite bortlottad nu men en tänkbar jätteskräll.

Skrällen:
1 Invisible Sun en härligt spännande skräll man växlar upp på. Innern ingen höjdare och det måste klaffa lite, men nu kör man barfota runt om för förta gången och sätter på biken.

Rank V75-5 

A. 
6 Poleposition 📍

B.
1 Invisible Sun ⚠️
4 Portofino
 7 Jimbaran Zon
11 Blues Brother ⚠️
2 Beenthereseenthat
3 B. Sacamano

C. 
5 Joy Alissa 
9 Kash Keeper 
10 Sue 
12 Behind Lord 
8 Sally MacLennane 


V75-6 Jinx i ledningen kan bli svårpasserad.
Jämtlands  Stora Pris – Gulddivisionen – 2140m autostart

3 Mister Hercules kör Redén själv den här gången han är ingen van V75 vinnare som kusk, men inte alls borta från bra läge bakom bilen.

4 Mellby Jinx avslutade bra efter fått invändig lucka på upploppet i Vermo senast som fyra. Ruggigt vass bakom bilen och det känns inte helt osannolikt Wäjersten kan sitta i ledningen direkt. Väl där kan 6-åringen absolut vinna.

5 Hail Mary satt fast med krafter kvar senast och fick ingen rosa biljett då som man önskat. Formen känns vass och trots att han riskerar tuff resa absolut inte borta. Kihlström levererar inte riktigt som förr i tiden och behöver vara skarp i sulkyn för att ta sig först till linjen.

6 Harry Knows har inget att göra i den här konkurrensen.

7 Hustle Rain är ett tänkbart garderingsbud om man tar några på kupongen.

9 Thereisnolimit har mäktig form och till bara någon enstaka procent tänkbar jätteskräll.

Skrällen:
8 Clarissa har fått ett bedrövligt läge, var dock riktigt bra på Gävle senast efter att inte startat på ett tag. Säkert än bättre med loppet i kroppen, skulle Gocciadoro hitta rätta ryggarna så går ingen säker till slut!

Rank V75-6 

A.
4 Mellby Jinx 

5 Hail Mary 
8 Clarissa  ⚠️
3 Mister Hercules

B. 
7 Hustle Rain
9 Thereisnolimit
2 Axel Ruda 

C. 
1 Weeken Fun
10 Night Brodda 
6 Harry Knows 


V75-7 Wäjerstens duo gör upp om segern
Klass I försök – 1640m autostart

2 Kilgore avslutade med ett mäktigt upplopp på Solvalla senast till tredjeplatsen, öppnar riktigt bra och har fått drömläge här med spår två bakom bilen.  Givet streck men kanske blir lite väl hårt betrodd. Har trots allt endast en seger på 16 starter. Given på garderad kupong men ändå lite väl överbetrodd.

5 The Lion vann från ledningen på en bra tid och ett bra sätt senast. Kanske kan utmana lite om spets och åtminstone se till att det blir en snabb öppning. Min feeling är att han kan vinna om Goop hittar till spets, annars blir det nog inte helt lätt.

6 Zaxton hade nog vunnit med en offensivare styrning senast. Från stall Wäjersten precis som favoriten Kilgore. Får denna gång Adielsson i sulkyn och streckas mycket tidigt.

8 Perfect Harmony har hög kapacitet och tre raka segrar i ny regi. Borde få svårt över sprint från spår 8 bakom bilen.

Skrällen:
11 Hynotize vann sitt första lopp på 28 starter senast! Svårt motivera att han ska vinna igen från spår 11 bakom bilen 1640m. Tycker avslutningen senast var häftig och jagar du hög utdelningen kan Hypnotize vara en superskräll att plocka med!

Rank V75-7 

A. 
6 Zaxton ⚠️
2 Kilgore 

B. 
9 Jackpot 
7 Go For Nanny
5 The Lion 
4 Lion Brodde 
11 Hypnotize 
8 Perfect Harmony
12 Narita

C. 
3 Weightlessness
1 Googooman
10 H.P. Roadrunner


Sammanfattning V75 Östersund

Bästa spiken:
V75-3 nr 5 Zeudi Amg / Gocciadoro

Näst bästa spiken:
V75-4 nr 12 Ulvsåsen / Linderoth

Chansspiken:
V75-2 nr 3 Önas Rose / Vikström

Magiska dragen:
V75-1 nr 10 Punchboard / Adielsson
V75-7 nr 6 Zaxton / Adielsson

Skrällarna som tar potten:
V75-2 nr 7 Jade Sisu / Jennie Ek
V75-2 nr 14 Young Mistress / Wäjersten
V75-3 nr 10 Mellby Joker / Adielsson
V75-4 nr 15 Björs Balder / Lilius
V75-6 nr 8 Clarissa / Gocciadoro

DD-Tipset:
4.5.8 / 2.6
Sex kombinationer x insats

Önskar dig stort lycka till på V75 och jakten på sju rätt.
Mina andelar finns på www.simsalabimtrav.se

Ranken systemet med de tre första rankade från tipsen ovan går att se här
118:-/ andel

Missa inte att det denna veckan även är extra V75 från Oslo på söndag med storloppet Oslo Grand Prix.
Trevlig helg ⭐⭐⭐
//Fredrik
Simsalabim