Publicerad tisdag, 23 april
V86
Image

Fredriks V86 Tips & Rank 24 april


Dubbel jackpot – 20 miljoner i potten!

Magiskt spelvärde på V86 och de här jackpot veckorna givetvis lite extra intressant. Omgången delas mellan Åby och Solvalla och nedanför finns mina tips, rank, sammanfattning till alla loppen och bästa jackpot spiken. Samt skrällarna som förhoppningsvis ska ge oss en saftig utdelning på 8-rätt! 

V86-1 DÅLIGT SPÅR OCH OJÄMN KUSK PÅ FAVORITEN
Åby – ston – spårtrappa – 2140m autostart

3 Amazone O.C. gjorde det klart bra vid vinsten senast i ett lite enklare gäng. Möter hästar i den här spårtrappan som har klart mer pengar på sig. Spåret och motståndet har verkligen blivit passande och jag är inte alls främmande för att körande Adrian kan blanda sig i striden här.

4 Rough Tile gjorde det bra sist som sexa även om det inte direkt slog några gnistor. Nu rycker man skorna och när man kikar tillbaka ser man att hon gjort några riktigt bra lopp utan dojjorna på. Bra läge och tränaren i vagnen igen. Tidigt garderingsstreck. 

5 Ulla Rols har bra kapacitet men saknar kanske den där riktigt krispiga formen. Anmäld med bike och barfota runt om nu. 

7 Lucia Di Quattro har gjort det bra vid två raka andraplatser.  28 starter 2 segrar och 7 andraplatser inte den lutningen på siffrorna man vill ha. Oj vad jag gärna hade sett ett superproffs i vagnen bakom denne. Tänkbar jätteskräll.

9 All For Love fick gå först i tredjespår sista 500m sist och höll bra som trea. Möter ett gäng hon absolut kan rå på med rätt resa. Radar inte segrar och Untersteiners stall blixtrar det inte direkt form om. Trots det tidigt streck till låg procent för mig.

10 Queen Of America blir favorit från bakspår i det här inledande V86 loppet. Har årsdebuten avklarad och var okej som trea där. Var ute i riktigt tuffa gäng förra året och gjorde det bra. Men man ska tänka på att det var nästan ett år sedan hon vann ett lopp, och att körande Flemming Jensen endast vunnit två lopp på svensk mark i år. Möter inga demoner och nu kan det bli barfota runt om, men absolut ingen favorit jag kastar mig över med ojämn kusk.

Jackpot skrällen:
6 High Hope Lee satt fast med till synes gott om krafter kvar sist, mött rätt så bra motstånd på slutet och öppnar bra bakom bilen. Persson upp i sulkyn igen och ett klart tidigt streck mot det här motståndet. 5 segrar på 25 starter är klart godkänd statistik.

Sammanfattning:
Spårtrappa och ston ger oss en inte helt lätt tippad inledning. Jag behöver strecka minst halva fältet för att känna mig något så när säker på att överleva. Hade väldigt svårt att ranka det här loppet mellan a-hästarna.

RANK V86-1:
A. 3 – 9 – 10 – 4 – 5 – 6
B. 12 – 7 – 8 
C. 11 – 2 – 1


V86-2 TUFFT LÄGE FÖR SKRÄLLEN MEN FORMEN SITTER DÄR
Solvalla – 1640m autostart

2 Perfect såg det riktigt bra ut för i onsdags. Ledde loppet när det plötsligt kom en oväntad galopp. Bra läge nu och hon skulle mycket väl leda det här loppet runt om. Tycker ändå hon är lite överstreckad då hon har 1 seger och 6 andraplatser på 15 starter och galopperade som sagt var lite oväntat sist. Hur som helt given på en garderad kupong men lite väl hårt streckad.

4 Asymmetry var klart okej som tvåa sist bakom bra vinnare.  Hon har mött tuffa hästar och haft en del tråkiga utgångslägen på slutet. Nu Magnus Djuse och det är anmält både barfota och med bike! Mycket tidigt streck.

9 Ninepoints Lady kan få ett perfekt lopp här då hon har rygg på startsnabba Perfect. Ska med tidigt på kupongen.

10 Aprilia Zoot vann ett lite billigare lopp sist. Tuffare nu och bakspår över kort distans.

Jackpot skrällen:
8 Kill Posin har mött bra hästar sista starterna och såg spänstig ut över upploppet i skymundan sist efter en sen lucka och invändig löpning i kön. Spåret otroligt klurigt nu över kort distans, men för den som jagar en rejäl del av jackpotten kul streck.

Sammanfattning:
Ganska ojämnt sprinterlopp men som trots det kräver en handfull streck för att känna sig helt säker.

Rank V86-2:
A. 4 – 2 – 9
B. 8 – 6 – 10 – 7 – 4 
C. 1 – 11 – 3 – 12 


V86-3 FAVORITEN HAR INTE ÖVERTYGAT PÅ MIG 
Åby – 2640m autostart

2 Credityuan blir favorit från bra läge. Har vunnit flera av sina vinster från ledningen och trivs bra där. Visst skulle Bergh kunna leda runt om. Men det var en rätt billig seger näst sist och galoppen sist innebar två galopper sista fyra starterna. Inte övertygat på mig och känns inte stabil som favorit.

5 That´s So Clever har härlig form och visat sig gå bra över distansen. Alltid väl körande Hanna Lähdekorpi får gärna vara lite mer offensiv än vanligt, då blir ekipaget livsfarligt i det här loppet. Skön chansetta till ganska låg procent. 

9 Global Dictator har ett klart spännande smygläge och formen verkar sitta där. Radar inte direkt segrar men möter lagom ljummet motstånd. Given till låg procent.

12 Famous Photo L.A. hårt betrodd efter att han vunnit två av de sista tre loppen. Klart bra då, men mött ganska billigt motstånd och innan de två segrarna hade han vunnit 1 på 29 starter. 

Jackpot skrällen:
1 Chef Axe var jag lite inne på och varnade för sist på Halmstad. Kunde då vinna trots en ganska tuff resa till dryga 13 gånger pengarna. Drömläge nu med innerspår och när stretchen alltid finns att tillgå känns läget perfekt och skrällen kan tänkas plockas med på lappen.

Sammanfattning:
De mest betrodda 2 Credityan och 12 Famous Photo L.A. litar jag inte på alls, här kan det mycket väl löna sig att gardera rejält. Den riktigt tuffa chansspikar Lähderkorpi!

Rank V86-3 
A. 5 – 9 – 2 – 1
B. 8 – 12 – 4 – 10
C. 11 – 6 – 7 – 3


V86-4 ÅRSDEBUT OCH SVÅRT SPÅR MEN VINNER FELFRI
Solvalla – 2140m voltstart

4 Global Eyecatcher en rejält lovande 4-åring från stall Lugauer. Har inte startat i år och gjort endast fyra starter förra året. Vann tre och slutade två i en av dessa. Fick dock inte med sig en av segrarna i november då hon blev diskad efter trängning i slut kurvan. 
Spåret i voltstart och att hon gör årsdebut gör att att många garderar.
Jag tror hon bara vinner och Conrad löser voltningen, och trots att hon nog kanske blir knapp favorit så utnämner jag henne till veckans utan tvekan bästa chansspik. 

7 Belgique får mycket streck, står med 20m tillägg och har lottats till innerspår. Kan komma väg bra och har 4 vinster på 18 starter. Tycker inte det blixtrar form av alla Goop hästar, visst kan han vara med och göra upp om det men ingen jag rankar topp 3. 

9 Nordic star Tooma var bra vid vinsten sist och står bra inne i loppet. Tidig för mig men man ska tänka på att kusken Mr. Norman endast vunnit två lopp i år på snart 5 månader.

Jackpot skrällen:
10 Sun´s Ambitious var dunderläcker vid vinsten i ett lite enklare lopp sist. Härlig form och trots knepigt läge tidigt skrällstreck till låg procent för mig.

Sammanfattning:
Jag är rejält frestad att gå all in på rejält kapable Global Eyecathcer. Kommer samla på mig all tänkbar information innan sista touchen läggs på V86 systemen. Garderar man så borde man klara sig långt med en handfull streck.

Rank V86-4:
A. 4
B. 10 – 9 – 7 – 2 – 5 – 14 – 6 
C. 13 – 1 – 3 – 11 – 12 – 8


3-miljonerjpg
3 miljoner jackpot och en härlig onsdags omgång på Europatipset. Vi har laddat med andelar som finns på www.tipsandelar.se


V86-5 BÄSTA SPIKEN – BARA VINNER
Åby – 1640m autostart

3 Yuvaraj är jag med och äger en liten del i, har nu gjort två lopp i år och formen borde närma sig. Var väl ändå inte som allra bäst sist och ett snällt lopp här är att vänta. Kommer nog gå riktigt fort och formen skulle nog behöva vara som när han dundrade runt ett V75 gäng från spår 12 i början på april i fjol.  

4 Lozano Di Quattro är nog mogen för större uppgifter än detta. Läcker i årets två första starter som båda slutat med väldigt lätta vinster. Möter ett klart tacksamt gäng och har ett bra läge. Kanske kör man för en plats i något av de större loppen på Solvalla sista helgen i maj här. Spiken känns given. 
Jagar man miljoner ska man tänka på att kusken endast kört 25 lopp i år och vunnit tre. Strecken skenar och närmar sig 80%. 

9 Born In Bergen satt fast med krafter kvar som trea i ett rätt så bra lopp i Norge senast. Räknas tidigt om man kommer på tanken att gardera favoriten.

Jackpot skrällen:
10 Mustang Racer såg rätt så spänstig ut sista biten som tvåa på Färjestad sist. Spår 12 över kort distans på Åby ska vara omöjligt. Men skulle det bli lite väl hårt tempo på loppet kan Bergs 6-åring komma in i matchen om de mer framskjutna placeringarna. Just nu 1% på V86 strecken.

Sammanfattning:
Trots enorma streck procenten känns det motiverat. Det har visat sig många gånger att vi kan få miljonutdelningar trots ett par stora favoriter på V86. Jag hamrar in spiken bland annat på trestjärniga systemet STORA MAGISKA ⭐⭐⭐ Går att se här 

Rank V86-5:
A. 4 
B. 9 – 3 – 10 – 7 – 8 – 6 – 5 
C. 1 – 2 


V86-6 TÄNKBAR SPIK FRÅN BRA LÄGE
Solvalla – spårtrappa – 2140m autostart

3 Heartbeat Thunder satt fast med krafter kvar i årsdebuten och så fin ut. 
Nu har man fått ett bra läge och har i sällskapet vassa drivern Zeb Jonasson i sulkyn. 
Ganska bra hästar i den här spårtrappan och en tänkbar chansspik!

4 Friend Of Elves har jag alltid gillat men kanske det inte lyst form på slutet. Möter här lite enklare motstånd och har en bra kusk i Agnes Larsson. Tidigt garderingsbud.

6 Hell Patrol har härlig fart i benen och nu årsdebuten avklarad.  Kusken har kört 5 lopp i år utan att placerat sig topp tre. Får han till styrningen kan ekipaget vara med och göra upp om det. 

Jackpot skrällen:
8 Henry Flyer Sisu vinner inte direkt på löpande band, men hästen har härlig fart vilket han visade sist när han lyckades bli fyra på 10.9 i ett lopp som kördes i mäktigt tempo. Körande William Ekberg kanske bästa kusken i sällskapet och vid gardering är ekipaget tänkbart streck.

Sammanfattning:
Behövs inte allt för många streck för att känna sig ganska säker på att överleva, men favoriten måste ha en bra chans att lösa det här från bra läge.

Rank V86-6:
A. 3 
B. 6 – 4 – 8 – 9 
C. 1 – 2 – 5 – 7 


storampng
Stora Magiska ⭐⭐⭐
Preliminär rad på ett av mina jackpot system / Fredrik


V86-7 KORSDRAG I KUPONGHÖGEN OM SKRÄLLEN VINNER
Åby – 2140m autostart

1 Great Time Trot blir jättefavorit från innern, visst har han varit bra i regi Stenströmmer och höll klart bra som tvåa sist på Romme. När jag skriver detta nära 70% och det tycker jag är i överkant. Flera startsnabba i loppet och det blir nog ingen läggmatch för favoriten. 
Ny kusk i Uhrberg, han känns alltid stabil, men man ska tänka på att han har i år bara 6 segrar på 104 starter och 5.76 i segerprocent. Klart lägre än fjolårets dryga 11% segrar. Kusk i flyt är alltid skönare om man ska spika en stor favorit. 
Given tipsetta men kliar i garderingsfingrarna för mig då han är för mycket streckad.
7 Steady Victory bra i två raka segrar och har imponerande 9 vinster på 30 starter. Knepigt utgångsläge med spår sju bakom bilen. Men hittar Hanna ner i slagläge går ingen säker till slut. 

Jackpot skrällen:
Visst håller jag med om att det är lite långsökt, men 12 Present Tile har inte direkt fått så mycket hjälp av kuskarna i den senaste starterna. Såg fin ut som fastlåst sist och har nog formen där den ska vara. 9 vinster på 40 starter, och trots att han lottats till sämsta utgångsläget här och har hela gänget att runda, så vill jag inte avskriva honom helt. Runt 1% och här blir det korsdrag i kuponghögen vid skrällvinst. 

Sammanfattning:
Jag har full förståelse om man väljer att gå på favoriten, men innerspår och en formsvag kusk gör att lutar åt gardering. 

Rank V86-7 
A. 1 – 7 – 12 – 6 
B. 2 – 3 – 8 
C. 5 – 4 – 9 – 10 – 11


V86-8 GOCCIADORO MED NY SHOW?
Solvalla – 2140m voltstart

2 Jimbaran Zon gör årsdebut och är lite svårbedömd, spår två i volten inte helt lätt. Men med få hästar i loppet känns han ändå tidig om man garderar favoriten.

3 Edelweiss var jättebra i årsdebuten vid säker vinst, mötte tuffa djur under fjolåret och ska inte glömmas här.

4 Destiny Effe avslutade bra som trea i ösregnet på Vincennes i den senaste starten. Vi har fått se Effe pulvriserat svenskt motstånd tidigare, bland annat här i Halmstad i somras. Gocciadoro visade i lördags att hans hästar är i ruggigt slag och det är utan större tvekan jag lägger Destiny Effe etta i ranken. 
Fjärdespår i voltstart känns inte direkt optimalt varken för häst eller kusk, det gör att jag överväger gardering i avslutningen. 
7 Flotilla har bra läge med springspår. Har inte startat sedan i början på november och är svårbedömd.

9 Joint Chief var klart bra vid segern sist och tillhör de bättre i loppet. Spår nio ingen höjdare men med få hästar i loppet ska det nog kunna bli en vettig position.

Jackpot skrällen:
5 Teatox vann ett rätt så billigt lopp på Örebro i årsdebuten. Intrycket var dock läckert och löser Kontio spår fem i volten kan den här ”tysken” vara med och göra upp om segern. 

Sammanfattning:
Gocciadoros favorit kommer med 8 vinster på 17 starter. Svårt spår men mycket bra vinstchans om han håller sig i trav. Tänkbar spik.

Rank V86-8
A. 4 
B. 9 – 5 – 3 – 2 
C. 7 – 1 – 8 – 6 


Sammanfattning V86 24 april 

Bästa jackpot spiken:
V86-5 nr 4 Lozano Di Quattro / Tobias J Gustafsson

Chansspiken:
V86-4 nr 4 Global Eyecatcher / Conrad Lugauer 

Överstreckade:
V86-1 nr 10 Queen Of America / Flemming Jensen
V86-2 nr 2 Perfect / Per Lennartsson
V86-3 nr 2 Credityuan / Robert Bergh

Hela potten skrällarna:
V86-1 nr 6 High Hope Lee / Stefan Persson
V86-3 nr 9 Global Dictator / Johan Untersteiner
V86-5 nr 9 Born In Bergen / Björn Steine
V86-7 nr 12 Present Tile / Kristian Malmin

DD- tipset:
1.6.7.12 / 4.5 
8 kombinationer x insats. 
Här kan vi få ett riktigt bra odds om någon av favoriterna inte vinner.


Önskar er alla stort lycka till i jakten på 8-rätt. 
Missa inte mina jackpot andelar som finns på www.simsalabimtrav.se
Ranken systemet där vi har de tre första rankade hästarna från tipsen ovan i alla loppen kostar 116:- / andel och går att se här

Jag är tillbaka med V75 tips till Örebro lördag där vi har 48 miljoner jackpot.
De tipsen kommer på vår hemsida fredag förmiddag. 

// Fredrik
Simsalabim